Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

RNG

Maxim, riasy ti mozu nahradit maso,,ked ich zjes dost.
Odporucam hlavne spirulinu, ktora je velmi lahko stravitelna .
Chlorella potrebuje specialny proces(mletie za studena specialnymi Dynomillprocesmi)lebo jej supku nevieme rozpustit.
Nuz tieto "superjedla" su ale velmi drahe.
Osobne si myslim, ze tvoj odpor k masu sa vyvinul z problemov travenia masa, ked k averzii(dusevne) sa ti pridali vazne traviace problemy(realne telesne).
Takze si myslim, ze extra kyseliny a enzymi by sa ti aj tak zisli, lebo potrebne bielkoviny a mineraly treba vytazit aj z lahsie stravitelnych latok z ich pomocou.Inac budes podvyziveny, budes mat ulepene creva a smerujes k hromade problemov vnutorneho zamorenia tela.

evcca

ja beriem magrilan-antidepresivum 3x denne a vecer si davam este jeden 5-HTP ( 50mg ). zatial okey, mam pocit,ze tuzba prejest sa este je, ale viac ju kontrolujem.

RNG

Fidorka 2, ja nikdy neodporucam synteticke antidepresiva a ani ich kombinacie s prirodnymi doplnkami. Vacsina lekarov totiz rychlo zvali zle postranne ucinky syntetickych antideprtesiv(na ktore casto nestaci ani jedna strana pribaloveho letaku)na potravinove doplnky, ktore sami o sebe NESMU MAT ZLE UCINKY, KED BRANE V ODPORUCENYCH DAVKACH.
Toto plati a striktne prisne dodrzovane v USA, ale aj na Slovensku.
V USA nas "velky a zlostny strazny pes" vladna organizacia strhne z trhu akykolvek potravinovy doplnok, cast aj bez dostatocneho dokazu, len za "podozrenie" ze moze sposobovat skodlive postranne ucinky.
Samozrejme prilis vysoke neodporucene davky vselicoho bezneho mozu poskodit. Napr 2 polievkove lyzice soli zobrane naraz znamenaju temer istu smrt.
Tak ako 10 ibuprofenov, 4 litre vody vypite naraz a podobne.
To nezmamena, ze na sol, vodu ci ibuprofen musia kreslit smrtky a podobne.
Normalna davka 5-HTP je 1 az 2x 50 mg.

Poradenie sa s lekarom, ktory na skole nestudoval potravinove doplnky nie je prilis dobra rada. Treba si najst takeho, ktory to roky studoval, inac bude len tendencne "kecat" proti. To je dnes "moda" medzi lekarmi.
Na stastie je na svete dost lekarov(desiatky tisicov) ktori v sa v doplnkoch potravy vyznaju.
Chyba je ale, ze tych druhych je nepomerne viacej a tvaria sa ako odbornici....A s kludom rozsiruju nepodlozene dezinformacie, ktorych povod mozno najst vo Farmaceutickom priemysle, ktory sa pravom potravinovymi doplnkami citi ohrozeny.

maxim

RNG nie som zrovna zastancom liekov.AD beriem len z donutenia.A okrem toho uz nic neberiem.Ja to radsej skusim doplnit riasami a zeleninou.Dufam ze sa to da doporiadku.Ale meso nebudem jest nikdy.Hnusi sa mi.Dakujem velmi pekne za odpoved:)

RNG

maxim, clovek potrebuje pestru stravu, vynechanie akejkolvek potravinovej zlozky vedie k nedostatkom niecoho a problemom z toho.
Konkretne zelezo je hlavne v mase a zeleninach. Ak nejes oboje, si iste malokrvny, co vedie k unave, nedostatocnej regeneracii, nervovym a telesnym porucham. Bez masa a mliecnych vyrobkov si telo nevie vyrobit dostatocne hladiny neurotransmiterov a hormonov, cize samozrejme, ze mas depresiu.
Ak sa nechces doslova popravit podvyzivovanim, musis sa zacat normalne stravovat. Ak ti tvoje telo nebude schopne vylucit dost potrebnych kyselin a enzymov(ved si ho dlhe roky odvykal!) a budes trpet nechutenstvom, plynnatostou, palou a pod, musis brat traviace pomocky, Betain HCl na zaludocne travenie a zmes enzymov ako napr Multi Enzyme, s kazdym jedlom na crevnu cast travenia.

navi

Pre fidorku 2.
Při používaní 5-HTP pozor na

Užíváte-li antidepresiva, poraďte se se svým lékařem, kombinace těchto léků s 5-HTP může vyvolat úzkostný stav, zmatenost, zrychlení tepu, pocení, průjem a jiné nepříznivé reakce. Dokud nezjistíte, jak na vás 5-HTP působí, nesmíte řídit ani provádět rizikové práce. 5-HTP může u některých lidí vyvolat větší spavost. 5-HTP může být ve vysokých dávkách toxický, způsobit jaterní problémy a zhoršit astma. V těhotenství a při plánování těhotenství je vhodné doplněk vynechat. Máte-li zdravotní problémy, poraďte se o užívání potravinových doplňků se svým lékařem.

fidorka 2

RNG prosím Ťa pekne poraď mi či pri užívaní AD "Citalec" môžem začať užívať aj 5-HPT, alebo st Jons Wort nakoľko aj napriek užívaniu AD mávam časté depresie akoby som lieky ani nebrala a silnejšie už nechcem brať.
Okrem toho asi 12 rokov trpím na chronickú lambliázu a preto skoro každé 3 mesiace musím brať Avrazor a antibiotikum. Prosím Ťa vedel by si mi poradiť ako by som sa mohla tej lambliázy zbaviť? Podotýkam, že sa stravujem racionálne hodne zeleniny, strukoviny, celozrnné pečivo atď.
Ďakujem za každú Tvoju radu.

navi

RNG, vidím, že sa v biológii dosť dobre vyznáš. Počúvaj. Mám 45 rokov, a asi od svojich 12 rokov mám podľa môjho názoru dystýmiu. Sezónne to prerastá do zdvojenej depresie. Mám aj prejavy derealizácie, ktoré sú ale dôsledkom dystýmie. Beriem dva roky citalec s rivotrilom. Jediné lieky, ktoré mi zatiaľ pomohli. Vypúšťam rivotril a chcem ho nahradiť denibanom a coaxilom. Citalec chcem brať aj naďalej. Čo by si ty robil na mojom mieste so svojimi vedomosťami a prečo?

maxim

a este som zabudol napisat za v tom case som nejedol ovocie a zeleninu takmer ziadnu.Teraz uz ano ale nejak necitim zmenu.Mam stale nizky tlak.

maxim

RNG v com sa nachadza zelezo?Asi ked som mal seden rokov tak som prestal jest maso.Ale len pre to lebo mi nechuti. Teraz mam osemnast a mam tazke depresie.Nemozem sa sustredit som stale unaveny a vela inych veci.Vraj to moze byt sposobene nedostatkom zeleza.Co si o tom mislis?