Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

navi

RNG, ďakujem ti za radu, určite tvoje vedomosti v živote použijem. Ak by ti to nevadilo, môžeš mi poslať aj mail. Tvoje informácie pošlem aj svojmu psychiatrovovi a obvodnému, ktorý sú moji kamarati, a možno ich to inšpiruje k novej životnej ceste skúmania stavov psychických defektov.
Ešte by ma zaujímala jedna vec. Pri ľubovníkovom čaji je písaná max doba používania tri mesiace. Potom môžu nastať stavy príznačné ťažšej depresii. Pri deprime nič také písané nieje. Môžeš mi to vysvetliť?

RNG

navi, na vsetky prostriedky, ci chemicke alebo prirodne vytazky su klinicky ucinne davky.
Pit caj z neznameho mnozstva lubovnika sa rovna braniu kusku plesniveho syra s plesnou s obsahom penicilinu.

Pokial ludia budu bylinkarcit a nie brat klinicky ucinne davky-presne vytazky, tak sa budu pozerat na prirodne prostriedky ako slabe, malo ucinne.
Tak, ako pri peniciline musis brat napr 2x denne 500 000 jednotiek ked chces aby to pracovalo, tak aj pro St Johns Wort(lubovniku) musis brat take davky, aby si dostal spravne mnozstvo ucinneho hypericinu.
....
Dysthymia je jemnejsi typ depresie, s nizkou energiou, typicky nizkym apetitom a zlym spankom.
Ja by som si typol, ze to je nedostatok neurotransmiterov, velmi pravdepodobne sposobeny zlym travenim, alebo chybajucimi niektorymi enzymami a tym nedostatok materialov na neurotransmitery alebo niektore hormony.
...
Droga, ktoru beries, Citalec(Citalopram Celexa) ma jediny mechanizmus:SSRI(selective serotonime reuptake inhibitor),
a presne ten isty ma aj hypericin. Preto v Nemecku predpisuju hypericin, bez skodlivych bocnych ucinkov, navykovosti a pod miesto chemickych antidepresivs mechanizmom SSRI.
Ak ti to pracuje, znamena ze nemas spravne travenie a absorbciu bielkovinnych latok, ktore obsahuju prirodny zdroj na vyrobu serotoninu-L tryptophan.
Ten sa da ale lahko doplnit v cistej izolovanej forme z potravin alebo este lepsie a blizsie k serotoninu je 5-HTP(rastlinny vytazok z grifonie frondosy), ktore potrebuje v mozgu len jednu premenu na serotonin=5-HT.
Alebo si naprav travenie a absorbciu branim traviacich pomocok(Betain HCl na zaludocne travenie, silne enzymaticke zmesy, hlavne proteolyticke na crevnu cast travenia).
Viac materialov=viac energie=lepsia regeneracia a vyssie hladiny neurotransmiterov a hormonov.
...
Netvrdim, ze je to jedina cesta pre teba, ale tuto oblast poznam a toto je moja rada pre teba.
Neradim nic skodlive alebo neprirodzene.

navi

RNG. Určite máš pravdu v tom, čo píšeš o St Johns Wort. Lenže ja mám dysthýmiu 33 rokov v kuse. Zvládol som ju do takej miery, že sa snažím byť optimistom, aj keď na mňa tlačí. Je rozdiel mať akútnu postresovú záťaž, a dysthýmiu. Za socializmu, keď ešte neboli poriadné lieky, tak som skúšal čaj z ľubovníka bodkovaného. Akosi to nezabralo. Keďže som mal málo energie, varil som si čaj z pŕhľavy, trochu to pomohlo, ale na krátko, tak som to pitie vzdal. Ja netvrdím, že tieto prostriedky nepomáhajú, ale tiež majú svoje limity, za ktoré sa nedostanú. Alebo máš na to iný názor?

navi

Ale hej. Existujú záujmové priority, a tou je vo farmácii v prvom rade účinok lieku. Výrobca lieku vie o kontraindikáciach, preto na ne upozorňuje. Je to normálne a etické.Takmer všetcia vieme, že syntetika nemá len pozitívne účinky na organizmus, ale aj negatívne. Tu sa skôr hľadá priorita medzi týmito dvomi polohami. Ak sa nedá dosiahnúť dokonalosti, tak aspoň prijateľnejšej varianty. Ja tiež viem, že dlhodobé užívanie citalecu zaťažuje môj organizmus, ale jeho prínos je pre mňa väčšou prioritou, než paseka, ktorú v organizme narobí. Ak mi RNG ukážeš prospešnejšiu cestu, tak ju nastúpim.

RNG

Mimochodom, na uvedenom vyrobku deprim je ajtak navod na klinicky neucinnu davku. Moja zena berie 3 kapsule St Johns Wort , kazda 300 mg s obsahom 0.3% hypericinu, tj je to 0.9 mg hypericinu na kazdu kapsulu, dokopy 3.7 mg na kazdu davku. Menej jej nepracuje. A ked ma tvrdy den, berie aj 2-3 davky. Inac ked nema psychologicke tlaky a stress, neberie tyzdne nic.
Ja som sam vcera zobral 3 kapsule, lebo ma zakaznik vrcholne nasr.... Za pol hodiny to zabralo a ostatok dna som bol uplne kludny.A pracoval ako vcelicka.
Este mi povedzte, ze niektore s tych antidepresivnych takto ucinne a rychlo robi a ze ho mozno kedykolvek zobrat a potom dlho nic!
A popritom pracujem vyse 12 hodin denne, naplno.A stress mam stale na dost vysokej hladine. Len tentokrat to bolo extra vela.Takze som potreboval "vypomoc".

RNG

Deprim nie je doplnok, ale vyrobok farmaceutickeho priemyslu. Zaujem farmaceutickeho priemyslu je predavat synteticke farmaceutika.Preto oznacuju prirodne prisady vo svojich liekoch ako nebezpecne na kombinaciu s ich syntetickymi a nie naopak, nebezpecne synteticke, ktorych ucinok, tj aj zle vlastnosti sa mozu roznymi potravinami ci potravinovymi doplnkami zhorsit.
Napriklad, pitim grapefruitoverj stavy sa neurotonika a rozne drogy na upokojenie a proti depresiam velmi zosilia.
Ale vina nie je na grapefruitovej stave, ale na privysokej hladine tychto skodlivych latok, ktora sa moze vybudovat, ked grapefruitova stava na den-dva potlaci vyrobu enzymov v peceni, ktore tieto skodlive drogy rozkladaju a ich hladina v krvi stupne az na uroven toxickej.

navi

Layla. Tvoje stavy sú príznačné pre depresiu. RNG je zástancom správnej výživy a potravinových doplnkov a nezástancom syntetických liekov. Ja patrím skôr medzi ľudí, ktorí hľadajú zlatú strednú cestu, preto podporujem aj jednu aj druhú stranu. Deprim, už zrejme na tvoju depresiu nestačí, tak by bolo možno dobré vyskúšať niektorý zo syntetických antidepresív. Ja beriem napríklad citalec, osobne mi dodáva dosť energie, a je lacný. 40sk 30 tabletiek.

navi

Deprese - St. John's Wort - třezalka (300 mg) 60 kapslí,
Deprim (30 potahovaných tablet)
Hyperici extractum siccum normatum 60 mg (standardizovaný výtažek z třezalky tečkované), což odpovídá 0,3 mg hypericinu v 1 potahované tabletě.
Fytofarmakum.
V kombinácii so syntetickými antidepresívami môžu vyvolať komplikácie viď. www.zdravie.sk

navi

Deprese - St. John's Wort - třezalka (300 mg) 60 kapslí,
Deprim (30 potahovaných tablet)
Hyperici extractum siccum normatum 60 mg (standardizovaný výtažek z třezalky tečkované), což odpovídá 0,3 mg hypericinu v 1 potahované tabletě.
Fytofarmakum.
V kombinácii so syntetickými antidepresívami môžu vyvolať komplikácie viď. www.zdravie.sk