Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

navi

Elessar, to čo ty spomínaš je sekundárne sekundárna záležitosť. Chorobné depresie sú vždy v dôsledku telesnej indispozície, ktorá je primárnou, táto indispozícia sa prejaví ako pochmúrny stav vedomia, spojený s ďaľšími symtomamy, ako únava, bolesť svalov, búšenie srdca a kopa ďaľších. Tieto negatívne telesné stavy, súčasťou ktorých je aj stav vedomia, spôsobujú nepríjemné vnímanie, v dôsledku ktorého nastáva nápor na psychiku, ktorá pod týmto náporom môže zkolabovať. Takýto psychický kolabs môže mať ďaľšie negatívne následky na telesný organizmus. Preto som povedal, že sa jedná o sekundárne sekundárnu záležitosť. Ak by vedomie chorobne depresívneho človeka mohlo vhupnúť do organizmu zdravého človeka, hneď by bolo po depresii.
Nesúhlasím s tým, čo hovoria liečitelia.
Ja som psychicky úplne v pohode, a napriek tomu na mňa doráža depresia.
Pozitívny prístup pomáha, ale nedokáže odstrániť dlhodobú, alebo ťažkú chorobnú depresiu. Ja som optimista s pozitívnym prístupom, a napriek tomu mám už depku 30 rokov v kuse.
Tvoj príspevok určite nieje málo hodnotný, skôr naopak, pretože z psychologického hľadista je tvoj prístup ten najlepší.
Ešte by som akorát dodal, že možno moja depresia nepominie do konca života, ale osobne urobím všetko preto, aby sa tak nestalo.

elessar

NAVI...podla toho co viem ja su fyzicke problemy naopak iba pokracovanim psychickych problemov. liecitelia tvrdia, ze vsetky problemy maju psychicky povod...od prechladnutia az po depresie.
MYSLIENKA...to je ako z knihy Josepha Murphyho :))) inac som rad, ze niekto poukazal aj na moc myslienky, aj ja to skusam tymto sposobom a pozitivny pristup naozaj pomaha...ale musi to byt taky skutocny pozitivny pristup. musim sa priznat, ze som mal obdobie, kedy som to vzdal a uz som sa len nechal unasat depresiou, bolo mi jedno, kam ma zavlecie (a to som bral lieky). ale potom som si povedal, ze to nie som ja, ja som sa nikdy nevzdaval, ani vtedy nie, ked som bol bez liekov a nebudem sa ani s liekmi. ja jednoducho chcem verit a aj VERIM ze mi bude fajn a moja depresie sa raz skonci. je to neuveritelne tazke a vyyaduje to obrovske usilie, ale prisiel som na to, ze sa to da a nikto ma nepresvedci o opaku.
tolko moj, z pohladu 90% ludi trpiacich depresiou asi malo hodnotny prispevok :)))

layla

No ja trpim nedostatkom asi viacerych veci :(((aach teraz som prisla zo skoly a som totalne unavena..normalne ved nic take som v skole nerobila len sedela na riti a pocuvala a aj tak som ako mrtvola!!!!Uplne nemam na nic chut...musim si ist lahnut tak na 2 hodiny lebo tu omdliem..ja uz vazne neviem co so sebou..

navi

Ďakujem RNG. Rozprával som sa so svojim lekárom na Betain HCL,a povedal mi, že ja, ako vredár by som to nemal brať, čo si o tom myslíš?

RNG

Na boku tohoto fora mam reklamy Google, pod nazvom Doplnky vyzivy(RNG) klikni na ne v pracovnom case a predavacky sa o teba postaraju. Z Luceneckej predajne posielaju aj na dobierku postou.

navi

RNG.Vliezol som dnes ráno do lekárne a 5-HTP, ani Betain HCL nepoznali. Dočítal som sa tu niekde, že máš obchody na prírodné produkty. Vieš mi to zohnať?

navi

Treba si predovšetkým uvedomiť, že všetky duševné poruchy vznikajú s fyzických porúch. Sú následkami fyzických porúch. Sociálna fóbia je pre depresiu príznačná. V dôsledku zmeneného vnímania človek nemá chuť sa sociálne družiť. Sociálna fóbia sa ale dá psychologicky odstrániť.

RNG

Layla, ked nechces l-tryptophan z masa, ber ho aspon z mlieka.Alebo totalne rastlinneho zdroja, grifonie frondosy vo forme 5-HTP. Lebo velmi pravdepodobne trpis nedostatkom serotoninu a toto je polotovar na vyrobu serotoninu. Prirodny a nezvieraci.