Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
5-HTP nie je liek, ale potravinovy doplnok, vyborny polotovar na vyrobu serotoninu.
Ak je tvoja depresia sposobena nizkou hladinou serotoninu, toto by ti malo pomoct.
..../.
Mirtazen(mirtazapine), tiez predavany pod hromadou mien na oklamanie nepriatela, napr
Mirtazapine is marketed under the tradenames:
Remeron® in Brazil, Canada, Czech Republic, Finland, Israel, Italy, Mexico, Netherlands, Norway, Pakistan, Sweden, Switzerland, Turkey and the U.S.;
Zispin® in Ireland & the UK;
Remergil® in Germany;
Norset® in France;
Rexer® in Spain;
Remergon® in Belgium;
Mirtabene® in Austria;
Avanza®, Mirtazon® and Axit® in Australia;
Mirtaz® in India and Srilanka; and
Promyrtil® in Chile.
Noxibel® in Bolivia.
Remeron®, Mirzaten® and Mizapin Sol® in Hungary.
Je to synteticka droga ktora zvysuje hladiny serotoninu a norepinephrinu(noradrenalinu). Ucinna.
Hlavne bocne ucinky su ospalost a naberanie vahy. Ale po case moze poskodit pecen a ma aj plno inych skodlivych moznych nasledkov.
uzivam AD asi pol roka mitrazen pslednu dobu sa citim lepsie a premyslam nad tym ze by som ich prestal uzivat a skusil 5-htp..mate niekdo s tymto liekom skusenosti prosim poradte mi..dakujem..
rng, robim v zdravotnictve, takze viem aky maju lékari postoj k takymto liekom, no, asi ich skoda. ja som zacala brat 5-HTP po dlhodobom brani syntetickach AD, a vedlajsie ucinky, zatial nic. pre mna je podstatne, ako sa citim a urobila by som cokolvek, ked mam predist bulimickym zachvatom.
evcca, vacsina lekarov samozrejme hrozi, ale dokazy na to im nejak chybia. Problem je , ze AD maju casto zle bocne ucinky a lekari ich okamzite zavesia ako dosledok potravinovych doplnkov. To ich totiz uci farmaceuticky priemysel, ktoremu su potravinove doplnky smrtelne nebezpecna konkurencia.
Evcca, som hrozne rad, ze si prekonala ten strach, ktory do nas davaju umelo lekari proti potravinovym doplnkom.
ja uzivam AD 3X denne a vecer si davam este 5-HTP, neviem, ci je to u mna len placebo efekt, ale vecer nemam take silne chute sa bulimicky prejedat. hrozia mi nejake komplikacie, ked uzivam prirodne a synteticke ad spolocne?
Hlavne ked budes jest maso, najma morku. Tak totiz dostanes v prirodnej forme ten tryptophan tak, ci tak.
A este nikto nedosiel s myslienkou, ze nesmies jest morcacie maso alebo pit mlieko, ked beres AD
elessar, to je fer.
jasne... cital som tvoje nazory a tvoje diskusie s inymi ludmi na tomto fore. ja som na AD, co znamena:
1. nemal by som uzivat synteticke AD s prirodnymi
2. vysadit svoje AD mam strach, neodvazujem sa zatial takymto sposobom experimentovat a nahradit ich prirodnymi (tryptofan,...), pretoze som si prezil svoje a som rad, ze som rad :)))
takze asi ostanem pri AD a svojom pozitivnom mysleni...len som chcel vediet ohladom tej detoxikacie. vdaka.
Elessar,vyborne. Su ludia, hlavne starsi v USA, ktory beru vlakninove doplnky uz desiatky rokov(citrucell, pektiny, plevy=psyllium).
Ale tema je stale depresia a to je nizky stav neurohormonov a neurotransmiterov v mozgu. A tie sa zvysuju- spominal som hlavne nootropics(gingko, lecitin huperzin, vinpocetin, 5-HTP, L-tryptophan, SAM-e, St Johns Wort,piracetam,aniracetam,fosfatidilseldrine, L-DOPA...)
RNG...jasne, ale maso (teda aspon to bezne predavane) je udajne plne hormonov a vselijakych inych svinstiev a ked sa clovek detoxikuje, asi by nemal absorbovat do tela tieto latky...ale koniec koncov ani zelenina z obchodov asi nie je v tomto ohlade najcistejsia. ako som pisal, uz som jednu kuru absolvoval a znamenalo to pre mna navrat k AD, takze teraz sa trochu aj bojim. ale napriek tomu chcem skusit, avsak nic drasticke - 2 tyzdne budem jest zdravsie (ziadna biela muka ani biele pecivo, sladkosti atd., viac zeleniny a ovocia, maso...to este neviem)...a hlavne to chcem doplnit o prhlavovy caj (denne vyse litra)+ psyllium (to neviem ako dlho sa moze brat, ale 2 tyzdne by namali byt vela) + aloe + laktobacily. dalsie 2 tyzdne vysadim doplnky aj caj a ostanem iba na "zdravych" potravinach a potom dalsie 2 tyzdne opat vsetko dokopy. co si o tom myslis?