Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

navi

Elessar. Depersonalizáciu mám, ale znesiteľnú. Syntetiká som ochotný opustiť, až keď budem zdravý. Nenašiel som plnohodnotné prírodné náhrady, ktorými by som mohol nahradiť syntetiku. Syntetiku nepovažujem za svinstvá, pokiaľ mi dajú viac, než zoberú.

face of agony

inak ked uz sme pri tom metale,tak aj ja sa to pytam,lebo to urcite nie je rock,ale ani metal.A ked uz teraz Serj nahral vlastny album,tak je to riadna komercia.No,to len tak:) Ja uz nechcem robit veci radikalne.U mna to skor funguje systematicky a pomaly.Lebo som velmi impulzivna a casto menim nazory a tak ako rychlo ma nieco nadchne,tak ma to aj opusti.U niektorych to mozno je inak.Vies co si prajem?Ale psst.To poviem len tebe;) chcela by som,aby sa v mojom zivote zjavil niekto,kto by mi bol nieco ako vodca.Nemam nikoho,koho by som mohla povazovat za vzor.Iste,odkukavam niektore vlastnosti ludi,ale to mi nestaci.Chcela by som takeho cloveka,ktory by vzdy vedel spravnu odpoved,co sa tyka zivota.Niekoho,kto by bol podla mna spravny clovek.Ale niekedy si myslim,ze to je moj udel.Byt tym vodcom sama sebe.Vraj nam Boh da len tolko,kolko unesieme,ale nie som si ista,ci som taka silna.

elessar

...tak pre dnesok sa majte co najkrajsie, idem nieco zobnut a konecne si zasa "tuknut" futbal. ak by mi niekto chcel nieco pekne alebo mozno aj nepekne :))) napisat, poslite mailik, odpisem co najskor, t.j. asi az zajtra vecer.

elessar

FACE OF AGONY...to boli krasne casy, ked sa ludia oznacovali pojmom metalista :))) a uz teraz chapem aj ten nick :))) ja si takisto raz pustim tvrdu hudbu a metal mi tiez nie je cudzi, aj ked sam sa pytam ci je system of a down este metal alebo nie :)))
...ako velmi mi pripominas mna...aj ja som dokazal hodiny presediet pri telke, lebo mi pri nej bolo dobre (asi preto, ze som vtedy nemysel na depresiu), aj ja som rusil stretka s kamosmi a radsej hnil doma zozierany vlastnou uzkostou. aj ja som mal kopec roboty a miesto toho, aby som sa do niecoho pustil, tak som radsej nerobil nic...a tiez som sa zaoberal vlastnym zivotnym osudom, snaziac sa pochopit, co mi vlastne depresia chce povedat, kedze nic sa nedeje len tak.
rozdiel je v tom, ze ja som sa nesnazil situaciu zmenit po kusockoch, ale radikalne a hned...zacal som viac meditovat, robit autogenne cvicenia pri ktorych som sa dostal az k viere vo vlastne sily a v to, ze jednoducho pride den, ked ja BUDEM ZDRAVY.
to boli veci ktore mi velmi pomohli a dnes je fajn a ja sa snazim svojim pristupom "nakazit" aj inych a pomoct im. samozrejme je to moja cesta...dolu si mozes precitat prispevky od NAVI-ho a RNG, ktori odporucaju pri depresii okrem ineho aj uzivat prirodne formy AD. jednoducho kazdy hladame, co nam pomoze a tak je to spravne. takze kludne sa vyber ktoroukolvek cestou, ale urob to radikalne a s vierou, ze nastanu pekne dni a ty sa vyliecis. este raz pripominam, ak sa vyliecili iny, nie je dovod neverit, ze to dokazes aj ty.

face of agony

Ako som sa chcela zmenit?Su to take malickosti,ale je ich dost a su podstatne.Zacala som pravidelne doma cvicit,ale to mi vydrzalo 2 tyzdne a koniec.Snazila som pocuvat "optimisticku" hudbu (som zaryta metalistka:) Chcela som prestat pozerat telku,lebo to uplne vymyva mozog a ja ju pozeram dost,hlavne ked som v depke.Naplanovala som si program,napriklad,ze pojdem von s kanoskami,ale casto som to zrusila.Ani neviem preco,asi som sa zlakla,ze ich nakazim depresiou.Slubila som si,ze sa budem systematicky ucit a upratovat a take podobne veci.Ale vsetko to ostalo len pri sluboch.Neviem ci z lenivosti alebo kvoli tej blbej nalade.A hlavne ten zmysel zivota.Hladam ho.Velmi casto (az chorobne) rozmyslam o veciach,co je spravne a chcem zacat robit nieco fakt uzitocne.Ale pretoze som perfekcionistka,tak mi nic nie je dobre.A ked nic nie je mimoriadne "dobre" tak radsej nerobim nic.

elessar

FACE OF AGONY...zaujimavy nick, do fora o depresii sa vsak uplne hodi :))) pises, ze vies, ze je to v tebe, to je prvy pozitivny moment v tvojom negativnom stave. pises, ze uz viackrat si to chcela zmenit ale nepodarilo sa. bol tam pokus, co hodnotim ako dalsi pozitivny moment. mozno by viac napovedalo, keby si povedala, akym sposobom si sa snazila zmenit. aj ja som bol v situacii, kedy sa mi zdalo, ze uz to dalej nejde a jednoducho som zacal prepadat depresii...skoro ma dostala :)))...a to som bral lieky. to co mi najviac pomohlo bola dovera v liecbu a hlavne viera a pozitivne myslenie ohladom vyliecenia sa...no a potom sport, ale ten uz si menovala sama.ono to opat znie jednoducho, nebolo to vsak z jedneho dna na druhy a vonkoncom to nebolo bez problemov. ale to usilie stalo za to, dnes som v pohode a nemusim o rady ziadat, ale sa o ne podielat...no a treba si uvedomit, ze ak som sa z depresie (z negativizmu)dostal ja, alebo ktokolvek iny, neexistuje dovod, preco by si sa z neho nedostala aj ty.

face of agony

viem,ze tu pomoc nedostanem,ale aj tak sa chcem vyrozpravat.potrebujem to nejak dostat zo seba.tak velmi ma nebavi zivot.nechce sa mi zit a nemam na to ziaden dovod,len ten,ze nevidim zmysel.Vidim len same zle veci.Mozno je chyba aj v tom,ze sa ludom neviem otvorit a rozpravat sa.Ale ked ja uz som za tie roky tolko naropravala o svojich problemoch,ze sa to uz nikomu nechce pocuvat.Keby som nemusela,tak ani nevyjdem z domu.Dokazem byt aj tyzden iba doma a hladiet do blba.Iste mi poviete,ze sport by mi pomohol.Ja by som rada sportovala,ale este je zima.Viem,ze by som ochorela,keby som isla behat.A cvicit doma ma nejak nebavi.Ved to.Mna nebavi uz nic.Mam chut vysadit tie sproste lieky,ukoncit celu liecbu,lebo si nemyslim,ze mam (klasicku)depresiu.Je to vo mne,v mojom myslení.Keby sa mi podarilo zmenit sa.Ale to sa nejak neda.Skusala som to uz mnohokrat.Ja uz neviem co mam robit.Prosim,poradte mi.Som fakt zufala

elessar

NAVI..co znamena byt v pohode??? uz nemas derealizaciu alebo je to s tymi doplnkami znesitelnejsie??? a tiez sa chcem opytat ci hodlas uplne opustit syntetika alebo nie. inac ja uzivam ixel a rivotril, ale rivitril postupne vysadzam. ja by som najradsej nebral nic, nakolko viem, ze su to svinstva, ale skutocne so rad, ze mi je teraz fajn.
RNG...jasne, viem, ze depresia vznika z roznych pricin (doplnil by som napriklad elektrosmog, ktoremu mnoho ludi nepriklada vyznam), otazka znie, aky je dovod tej mojej (to chce asi vediet kazdy s depresiou) :))) a ci mi mozu pomoct potravinove doplnky, pripadne ktore to su. inak povedane ako zistim, ci mi chyba serotonin, dopalamin, noradrenalin alebo nieco ine??? asi iba tym, ze budem skusat potravinove doplnky a zistim, ktory mi pomoze. ale najprv chcem zastabilizovat svoj stav, potom mozno urobim nejake experimenty. ale vdaka...treba si rozsirovat obzory