Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

elessar

NAVI...u mna sa derealizacia vzdy objavovala po stavoch uzkosti a svojim sposobom bola dobra pretoze po nej (niekdy po dvoch dnoch dnoch, inokedy po niekolkych tyzdnoch) dochadzalo k zlepseniu. najprv som z nej mal tiez stresy a uzkost, potom som si na nu zvykol a nakoniec vsetko odislo a bolo fajn.

RNG

Sony, je jedna zvlastna depresia z nedostatku vitaminu D, ktora ma spojitost s pocasim. Vitamin D sa pri expozicii na slnko tvori vo velkych kvantitach(az 10 000jednotiek za den) a postupne zhromazduje v tele. V zime sa za niekolko mesiacov vycerpa a mas problemy s absorbciou vapnika a depresiu.
Skus zobrat vacsie davky vitaminu D napr vo forme oleja z trescej pecene(cod liver oil). Davka v mineralovych zmesiach na kosti obvykle je pomerne mala.
Niektori lekari odporucaju davky 2000 IU denne v zime proti depresii a inym.
(Nizko vitamin D je tiez spojeny s vacsim rizikom rakoviny criev okrem ineho.)

sony

Ahoj RNG. Tak som si zaobstaral na tú tetániu spirulinu a minerály na kosti a užívam ich tretí deň. Chcem sa ta spýtať, za ako dlho to asi bude účinkovať. Lebo celý týždeň som bol v pohode a teraz keď sa zmenilo počasie a začalo pršať, tak ma to úple položilo. Chytila ma depresia a mám stiahnuté hrdlo. Teraz neviem, či to je dôsledok tej tetánie a nedostatku minerálov. Ja vždy zle reagujem na zmeny počasia a aj na prudké zmeny teploty, vtedy som dosť precitlivelý. Ak môžeš, tak prosímťa poraď, či mám byť trpezlivý a čakať na efekt minerálov,alebo či to účinkuje hneď a hľadať príčinu niekde inde. Lebo mňa to už ozaj nebaví. Vďaka.

navi.

Pozerám, že tu mám sólo. Ale čo už, aj v hudbe má občas niekto sólo. Tak tá energia mi vydržala až do konca pracovnej doby, ale mňa by zaujímalo, z čoho mám derealizáciu. Najviac ma vysiluje práve derealizácia. Z nej mám aj depku.

navi

Od rána som bol bez energie, až som si neprečítal príklad z predchádzajúceho príspevku.
Na jeho základe som si povedal, mám rád svoj negatívny stav. A zrazu by bolo lepšie a energetický potenciál stúpol. Zaujímavé.
www.mamdepku.cz

navi

Zaujímavosť.
Jak rovnice otočit ve svůj prospěch?

Emoční rovnice nemají pouze negativní sílu, ale i pozitivní. Nepřinášejí do života pouze nepříjemné věci, ale i příjemné. Je proto důležité poznat ty destruktivní a nahradit je příjemnými a pro nás pozitivními a obohacujícími. Jak se to dělá? Vezmete si všechny rovnice, které jste odhalili ať už sami nebo během sezení s odborníkem a najdete jejich přesný opak. Musíte ale zachovat jejich pravdivost a emoční sílu. Jinak je váš mozek nepřijme. Ten vždy upřednostňuje vstupy s nejvyšší hodnotou emoce. Pokud bude hodnota emoce nové rovnice nižší než ta stará, nemůže ji mozek přepsat.

Příklad:

Rovnice "Jsem tlustý a ošklivý" - je spojena s hodnotou emoce 2. Při jejím ověřování v krámě se cítím nepříjemně, ale mozek mi hlásí, že je to pravda. Vy rovnici otočíte následovně: "Rád se na sebe dívám a obdivuji se". Musíte však zachovat hodnotu pravda nového tvrzení a dbát na to, aby věta měla co nejvyšší hodnotu pozitivní emoce.
www.mamdepku.cz

elessar

LAYLA...uz niekolkokrat ta tu vsetci posielali k psychologovi alebo psychiatrovi a ty stale nepocuvas...alebo nechces pocut. ak nechces ist k psychiatrovi, minimalne toho psychologa ti (opat) vrele odporucam...moze ti ukazat cestu, ktorou predchadzat negativnym stavom (ale doktorky sa opytaj na dobreho psychologa, lebo dnes ich je uz kopec a nie vsetci za nieco stoja).
v tomto zmysle si skus precitat NAVIho zaujimavosti - skutocne je to tak - ak ludia okolo teba chodia, nevedia, co ti je, nevedia ako ti pomoct a dokonca ak este aj ich pomoc odmietnes, moze sa stat, ze ta zacnu prehliadat a ty si budes sama sebu vazit este menej ako doteraz. takze sup co najskor k psychologovi :)))

navi

Zaujímavosť.
Další příčinou přehlédnutí deprese je i postoj samotných pacientů, kteří se brání psychiatrické stigmatizaci, snaží se negovat psychickou část obtíží a důsledně nabízejí a zdůrazňují především somatické symptomy. Dokonce i tehdy, když je depresivní porucha přesvědčivě diagnostikována, odmítají navštívit psychiatra, nejčastěji s odůvodněním, že „nejsou žádní blázni“. Tato překážka většinou padá, je-li psychiatr nebo zkušený klinický psycholog integrálním členem gastroenterologického týmu („liaison psychiatr“) a personál i pacienti ho vnímají se stejnou samozřejmostí jako rentgenologa, sonografistu, apod. Bohužel současné ekonomické podmínky většiny zdravotnických pracovišť tuto formu spolupráce, která se v minulém režimu začala slibně rozvíjet, spíše omezují, než podporují.