Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

navi

Elessar. Ja som za kombináciu. Na paralizáciu derealizácie a symtómov s tým spojených používam momentálne: Rivotril, Aurorix, to sú syntetiká a doplnky stravy 5-htp a Ginko prim, prírodné výťažky. Odkedy mám derealizáciu, som nikdy nebol v takej pohode ako teraz.
Deprim je na slabšie a stredné depresie a podobné stavy, ktoré ale výrazne nenarušujú sociálny život človeka. Na ťažšie stavy treba niečo silnejšie, aj keď by možno stačilo zvýšiť dávku deprimu.

RNG

ellesar, depresie mozu byt sposobovane roznymi pricinami, nielen nedostatkom neurotransmiterov
Zatial sme hovorili len o vybere syntetickych kontrol serotoninu a prirodnych.
Ale hormonov je tiez zopar, ktore ovplyvnuju naladu, napr dopalamin a ine. A aj tam existuju prirodne prostriedky na zvysenie/regulaciu hladin.
Tiez vitaminy a mineraly. Casto je depresia z tetanie, vnutornych dusevnych sokov, pretazenia, stresu atd.
Neexistuje vseliek na vsetko a doplnky su na doplnenie chybajucich latok v tele.

elessar

NAVI...z toho, co pises ty a tiez RNG potom vyplyva, ze vlastne vsetci uplne zbytocne uzivame synteticke AD, ked existuju AD na prirodnej baze. ano viem, co dokaze farmaceuticka lobby, ale ak je to tak, myslim, ze by uz vela ludi fungovalo prave na prirodnych AD. ludia vsak casto pisu, ze trebars uzivali deprim alebo 5-htp a nepomohlo im to, takze skoncili na syntetickych AD, ktore im pomohli. uz sa v tom pomaly zacinam stracat, ale viem jedno...po tom, co som si prezil, nemam odvahu vysadit svoju syntetiku a nahradit ich niecim, co mozno bude fungovat, ale mozno ani nie...a co ty??? pomaha 5-htp??? resp. hodlas prejst uplne na prirodnu bazu, alebo budes kombinovat prirodne a synteticke AD???

navi

Ešte k tomu relapsu. Vždy si treba preštudovať, čo môže nastať, keď prejdem z určitého lieku na určitý. Peter28 berie mirtazen a dajme tomu, že by prešiel na Deprim s 5-htp. Môže?
V liekových interakciách som nenašiel nič, čo by tomu bránilo.
Relaps podľa mňa hrozí len v prípade, že by si mal ťažšiu depresiu, ktorá ohrozuje tvoje sociálne fungovanie.

navi

Deprim zadržiava serotonin funkčný, a 5-htp serotonín dodáva, aby mal Deprim čo zadržiavať vo funkčnosti. Ide vlastne o spoluprácu. Deprim vlastne funguje ako niekoľko typov antidepresív dokopy. Nefunguje len na serotogenný systém, ale aj dopamínový noradrenalínový, a vôbec, je to oveľa komplexnejšie antidepresívum, než syntetické špeciály.

navi

peto28. Kludne môžeš prejsť na kombináciu prírodných a voľne dostupných produktov Deprim (ľubovník) a 5-htp. Neuvádza sa žiadna kontraindikácia medzi nimi, takže to môžeš skúsiť.

navi

Elessar. Ja beriem momentálne 5-htp(prírodný prekurzor serotonínu) spolu s Aurorixom (syntetické antidepresívom). Lekár o tom vie. Doplnky stravy kĺudne môžeš brať s antidepresívami, pokiaľ neexistuje kontraindikácia na nejakú zložku. To si ľahko zistíš z internetu.

evcca

peto28, s vysadzovanim liekov sa porad s doktorom, nie je to take lahke ako s inymi liekmi. doktor ta urcite uz upozornil, ze ked sa citis ok, to nie je signal prestat brat antidepresiva. moze nastat rychlo relaps choroby.

elessar

PETO 28...ja si na toto forum chodim pokecat a vymenit skusenosti, pripadne pokial viem , tak aj poradit dost casto a zachytil som tvoje problemy s tym, ze ti neucinkuju AD a je ti zle...a zrazu sa objavi tvoj prispevok, ze uz ti je lepsie a chces vysadit lieky...samozrejme je to na tebe, dokonca sa ti mozno este polepsi, na druhej strane lieky sa vysadzaju vtedy, ked si v pohode cele mesiace a nie par dni, inac moze dojst k relapsu a nastava nove hladanie liekov, nove neziaduce ucinky atd. samozrejme je mozne, ze prirodne AD ti naplno zaberu a budes stastny, ze si sa tak rozhodol, na druhej strane existuje aj alternativa relapsu, takze hlavne dobre zvaz vsetky pre a proti, porad sa so skusenejsimi (psychiater ta urcite odhovori, to ti hovorim uz teraz). otazka znie, ci nie je lepsie najprv zastabilizovat tvoj stav, ked uz ti je lepsie a az potom vysadit lieky...ale je to na tebe.