Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

jaaj

proste 2 mesiace som si doma ticho trpela (aj ked som brala hak-tak mesiac), nevedela som čo je somnou, bála som sa toho... až tento mesaic, som si povedala dosť, navštívila som obvodáka, kt. mi spravil krvné testy+ekg, povedal, že som zdravá, a tie veci- búšenie srdca, únava, trasenie rúk sú zo stresu... xanax, kt. mi predpísal, neberiem, a niekedy ked mi veľmi búši srdce si dám concor...

jaaj

ahojte, zostanem zatial s vami:-) neviem sa rozhodnúť, u mna je to pravdepodobne spôsobené hak, kt. som vysadila pred 3 mesiacmi a teraz som si až objednala u RNG výživové doplnky... ale som náchylná na vytočenie, alebo stres, potom to začne...:-( neviem, ešte počkám mesiac, ak sa dovtedy nezbláznim, bud to prejde, alebo navštívim odborníka... tu ide o to do akej miery si to pripustím, a mám v poslednej dobe, ako som si to pripustila málo pohybu, lebo sa mi nič nechce...

elessar

LAYLA...dlho si sa nam neozvala :))) netreba zufat. otazne je, z coho mas oslabenu pecen a ci je to skutocne take vazne, ze nemozes brat AD.
kazdopadne ak s nikym inym, tak sa porad s RNG, on tusim odporuca aj nieco na pecen (protokol dr. bergsona sa to tusim vola...sam by som sa rad o tom dozvedel viac) + prirodne AD, ktore predpokladam tvojej peceni neuskodia. + sport...beh bicykel, aerobic, cokolvek aerobne + meditacia a pozitivne myslenie aj ked sa ti to mozno momentalne zda nemozne. skusaj co ti vyhovuje, po com ti je dobre a hlavne tomu neprepadaj, nelutuj sa ani nic podobne - to je najhorsie, co mozes urobit.

layla

No tak ja uz vazne neviem..nemozem brat AD lebo aj bez nich uz mam oslabenu pecen,ale vidim ze bez nich tiez nemozem existovat a strava podla mna nema s mojou depkou nic..inak vysledky tych mojich testov dopadli dobre,vsetko mam v norme..zelezo,cholesterol,cukor,cervene krvinky...aach no tak neviem..:(((

elessar

NAVI...akurat som docital to, ako si sa "dopracoval" k dysthymii. to by ma v zivote nenapadlo, ze to moze byt pre niekoho take traumatizujuce.
...ale je fajn sa nad tym zamysliet, nakolko sam som ucitel a je dobre vediet, co vsetko negativne vplyva na "decka" (ucim na VS)...napriklad som uz davnejsie rozmyslal o tom, ake hrozne musi byt, ak ma niekto so sociolnou fobiou precitat pred triedou referat...ale nakolko nemam moznost zistit, ci niekto trpi psychickou poruchou, nemozem ani robit ziadne vynimky.
...tusim tam je nieco aj o traume z ucitela, tak to teda vazne dufam, ze nikto nicim podobnym nebude trpiet zo mna, nakolko mam povest dost prisneho ucitela, aj ked ja si o sebe myslim, ze som spravodlivy (kto si to o sebe nemysli, vsakze) a proste chcem aby sa studaci nieco naucili.
...ja osobne depku asi nemam zo ziadnej traumy, len viem, ze v jeden cas sa toho na mna nakopilo strasne vela, teda stres v skole v poslednom rocniku na vysokej + nestastne zalubenie sa + nocny zivot intenzivnejsi ako denny + elektrosmog z pocitaca (cele dni aj noci prace s nim) + precitlivela povaha = depresia ako vysita...aj ked dodnes neviem a asi sa to ani nedozviem, co bolo tou hlavnou pricinou...aj ked by som to fakt rad vedel.

navi

jaja. Ak chceš lieky, choď k psychiatrovi, a ak psychoterapiu, tak k psychológovi. A keď ani jedno, tak ostaň s nami.:-)))

navi

Jaja, ja sa nebojím, pretože bez nich by som bol invalid, a to by som asi svoju rodinu neuživil, a zrejme ani neobšťastnil. Takže som za antidepresíva velice vďačný.

elessar

JAJA...v strucnosti psychiater je doktor, moze predpisovat lieky a tuto vysadu aj psychiatri radi vyuzivaju. psycholog nie je doktor, nemoze predpisovat lieky, snazi sa prist na koren psychickych problemov a pomocou terapie ho odstranit. este inak - psychiater riesi skor fyziologicke zmeny mozgu (ktore sposobuju psychicke problemy), psycholog riesi psychicke problemy.
...brat AD je u niekoho nevyhnutnost...ked ti je tak zle, ze jednoducho uz nevies co so sebou, vtedy nepremyslas o tom, ci si na ne zvyknes alebo nie, jednoducho ich zoberies a si rada, ze ti nieco pomaha. samozrejme maju svoju negativnu stranku (trebars poskodzuju pecen), ale pre tych, co ich beru maju neporovnatelne viac pozitiv ako negativ. a kedykolvek ich mozes vysadit...samozrejme najlepsie po konzultacii s lekarom.
NAVI...ako je dnes, dufam, ze minimalne tak dobre ako vcera :)))
TILI...to s tym emocnym zasahom sedi, ja by som sa vsak vykaslal na xanax, anxiolytika aj antidepresiva (synteticke), ak nie su nevyhnutne a skor by som sa pokusil zmenit myslenie, viac by som sa zacal venovat zalubam, hlavne sportu, aby som na tie neprijemne veci nemyslel + pridal nejaky autogenny trening, ked by mi bolo blbo a zacal by som uvazovat pozitivnejsie...hlavne nesmies prepadat tym negativnym emociam, tie treba bezpodmienecne odrusit a nahradit pozitivnym myslenim. + ak potrebujes, mozes vyskusat najprv prirodne AD (obraz sa na RNG alebo NAVI-ho), poradia ti v tejto otazke. ak je to ale take zle, ze sa to neda vydrzat, treba navstivit psychiatra, ktory ti predpise synteticke AD, ktore ti pomozu.
PETO 28...ucinok AD sa teda napokon dostavil :))) tie ale neliecia pricinu, iba pomahaju, preto depka moze ostavat a ty hoci ju necitis cez negativmne emocie, citis, ze tam kdesi stale je. preto ak sa chces uplne vyliecit, je dobre nespoliehat sa iba na AD (tak to robi vacsina ludi), ale aktivne, pozitivnym pristupom a vierou vo vyliecenie pristupit k tomuto problemu. taka je moja rada...cerpajuc z vlastnych skusenosti.

jaja

aký je v tom rozdiel ísť k psychologovi a psychiatrovi??? ešte som to nemala tú česť zažiť (ak sa vám bude zdať, že sa blbo pýtam)...