Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Elessar, vysvetlím to veľmi jednoducho. Predstav si rastlinku, ktorá na to aby úplne rozkvitla potrebuje optimálne podmienky. To isté platí aj u človeka. Aby úplne rozkvitol, potrebuje optimálne podmienky. Podmienky na moje rozkvitnutie sú tak 20%. Preto sa môžem prejaviť ako rastlina žijúca v 20% podmienkach pre svoju optimálnu existenciu. Takže môj život sa prejavuje tak na 20%. Včera na výlete sa podmienky pre môj život zlepšili až na 99%. Bolo to dané prostredím a hlavne hnojivami, ktoré zlepšili moje podmienky pre život v tomto prostredí natoľko, že som rozkvitol na 99%. Toto všetko je metafora, ale súlad s vedou je 100%ný.
elessar-ano dlho som nepisala,lebo je mi blbe stale dookola pisat ako mi je nanic,hlavne v poslednych dnoch vela placem,ale som rada ze aspon niekto na mna nezabudol :}No mam oslabenu pecen takym sposobom ze ked je v extremnych podmienkach ako hlad,stres,unava tak nepracuje tak ako by mala,preto mam zvyseny bilirubin a nabuduci tyzden sa chystam na gastro po lieky na to a doktorka mi povedala ze su to dost silne lieky na pecen..tak by som ju nechcela este zatazovat aj AD,ale tie prirodne AD sa daju kupit aj bezne v lekarni bez predpisu??Chcela by som ich vyskusat..inak cvicenie som teraz dost zanedbavala,nemam na nic naladu,ledva vstanem z postele..jedine ked sem-tam vyjdem na balkon aby som sa nadychala cerstveho vzduchu..aj ked som doma a nic nerobim tak som stale unavena a dokonca mam aj nizky tlak,pricom som stale mala normalny.Este som teraz v takom strese zo skoly,pisomiek,vdaka depresii som si zhorsila prospech lebo sa nedokazem nic naucit,sustredit sa,v skole som uz po 2 hodinach taka unavena ze doslova spim na hodinach..fu no nic nejako som sa rozpisala,dusim v sebe tolko pocitov a aj ked sa chcem porozpravat aspon s mamou tak ona ma stale odbije ze nema cas..ale vzdy vecer ma prepadne taka bojovna nalada,ze od zajtra zacnem bojovat a zlepsim svoj zivot,no ked sa rano zobudim tak sa mi zase cely svet zda nanic a neprinutim sa nic spravit :((
Na ilustraciu, aka je sila vole a pozitivneho myslenia uvediem samanov. Tito obiehaju okolo pacienta, ovievaju ho vetvickami, hovoria rozne zaklinadla a cuduj sa svete, maju az 85% uspech v lieceni!
Lebo pacient je presveceny, ze mu pomahaju tj vsugeruje si, ze by sa mal jeho stav zlepsovat.A pracuje to.
Sila vole a presvedcenie su velmi silne zbrane v rukach jednotlivca, ktory to moze aplikovat na seba, aj lekarov, ktori to casto pouzivaju na svojich pacientov.
Práve čitam rôzne články, že je vhodné skúsiť vitamíny - ginkobilobu a ľubovník bodkovaný.Chcela by som to skúsiť najskôr takto, ale vôbec neviem, či to pomáha.Mám dosť zlé krvné testy a nechcem si ešte viac ublížiť.Všetkým držím palce, aby sme to zvládali.
TILI...prirodne AD funguju na tom istom principe ako synteticke, ide o to, ze obe ti pomahaju zvysit hladinu serotoninu v mozgu - jeho nedostatok je spolocnym menovatelom psychickych ochoreni od socialnej fobie cez depresiu az po panicku poruchu a bulimiu. tuto latku si telo nedokaze vyrobit samo, kym mu nedame nieco, z coho si ju moze vytvorit. prirodne AD funguju na baze, ze ti dodaju latky potrebne k "vyrobe" serotoninu (napr. tryptofan), synteticke zasa vychytavaju ten serotonin, ktory sa straca pri prechode medzi jednotlivymi bunkami.
aspon tolko z mojho laickeho pohladu, ale urcite ti to lepsie bude vysvetlit RNG - ten je v tychto veciach daleko predo mnou :)))
platia vsak aj veci, ktore som ti odporucal v predchadzajucom prispevku...neodporucam spolahnut sa vyhradne na AD (ci uz prirodne alebo synteticke), treba to podporit pozitivnym pristupom.
Tak som dnes zosmolil túto stránku zo včerajšieho výletu.
ostrovo.napady.net
ahojte.Vdaka za poradenie.Budem sa snažiť.Iba horšie je, že sa mi nič nechce.Ani nikam chodiť, ani nič podobné.V poslednej dobe sa vyhýbam akejkoľvek spoločnosti, čo mi do nedávna nerobilo žiaden problém.Ibaže keď niekde som celá sa roztrasiem. Ako pôsobia tie prírodné antidepresíva?Chcela by som to najprv skúsiť bez liekov.Už aj to veľmi pomáha, že mi môže niekto aj takímto spôsobom poradiť.Ešte som to lastne nikomu nepovedala, okrem lekárky.Ahoje
elessar-mas pravu ten pozitivny pristup je asi najdolezitejsi...lieky su len lieky a vsetko nevyliecia..drzte sa ..caf
navi-dufam ze mas pravdu snazim sa premyslam zajst ku psychologovi no sam este neviem..
neviem, čo chcem, verím že to prejde časom, potrebujem podporu, kt. mám len u kamošky, rodina netuší čo prežívam, nepochopili by to... tak dobre padne sa rozpísať...