Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
RNG, NAVI...chcem sa dozvediet nieco viac o pricinach depresie a vy ste v tom zbehlejsi, tak mam na Vas nejake otazky.
1. ak to spravne chapem,depresia je vlastne sposobena nedostatkom serotoninu v mozgu. serotonin je nazyvany "hormonom stastia" a okrem toho, ze je hormon, je aj neurotransmiter, ktory prenasa impulzy cez nervovu sustavu...moja otazka znie, ci je nedostatok serotoninu pri depresii sposobeny tym, ze sa ho tvori v tele malo alebo ci sa ho tvori dost, len sa niekam straca a potom nie je pritomny tam, kde je to potrebne.
2. aku ulohu zohrava slnecne ziarenie resp. svetlo pri jeho tvorbe, kedze vieme, ze sa tvori cez den a v noci nie.
3. kde sa vlastne tvori a z coho??? ake su najznamejsie latky, z ktorych sa serotonin tvori.
4. co ostatne neurotransmitery??? je mozne, ze niekto ma dostatok serotoninu, ale malo noradrenalinu pripadne ake su dalsie neurotransmitery, ktorych absencia sa moze prejavit v podobe depresivnych priznakov.
pripadne mi skuste poradit nejaku literaturu, kde by som si tieto veci nastudoval. dakujem.
LAYLA...jasne, ze si nam tu chybala, vsak si "maminou" tohoto fora :))) a okrem toho mna a verim ze aj ostatnych zaujima ako sa ti vodi.
...ano tie "prirodne AD" su volne dostupne - NAVI ti poslal link, myslim, ze deprim dostanec v ktorejkolvek lekarni. aj jeho rada o vypinani negativnych emocii je velmi uzitocna + ked ich dokazes nahradit pozitivnymi, bude to lepsie.
...co sa tyka tvojho vecerneho odhodlania a rannej nemohucnosti, rovnaky stav bol u mna. pytal som sa doktora, povedal mi, ze uvolnenie, ktore prichadza vecer je dosledkom celodennej vyroby serotoninu v mozgu - podla tohoto vysvetlenia by si ho mala mat vlastne vecer najviac. potom vsak prichadzaju tzv. ranne pesima - je to dosledok toho, ze v noci sa serotonin netvori (nesvieti slniecko) + depresivny ludia maju zly spanok = tie hrozne pocity po prebudeni.
treba skusit nejake aerobne cvicenie, aj ked sa to zda nemozne. tvoria sa pri nom endorfiny, ktore pomahaju zlepsovat naladu + dlhodobe cvicenie ma podla udajne casom rovnaky ucinok ako opium len bez zavislosti...uz si nepamatam preco je to tak.
neviem ci uz som ti to radil, ale skus si zohnat knihu "AKO SA ZBAVIT STRESU A DEPRESIE BEZ LIEKOV" - tam to najdes a este aj ovela viac.
drzim palec nech ti je cim skor lepsie.
neviem,nakolko, je tento zdroj spolahlivy, ale tu rovno odporucaju Deprim(hyperici, vytazok z lubovnika=St John's Wort) ako prostriedok na pouzivanie po bezodiazepinoch.
navi, a ak uz prichadzaju tie negativne emocie a myslienky ako mozno rychlo odstranit ich vplyv, viem ze vedome, no obcas alebo vacsinou su prave tie negativne u cloveka silnejsie,
Jasne šetrič-emócií. Je to jednoduché. Nebudeš vedomím podporovať negatívne emócie. Hovorí sa tomu ignorancia negatívnych emócií a myšlienok.
Tili, zavolaj lekárke, či môžeš Deprim a Ginko.
navi, a ako je mozne potlacit emocie?pises ze to vies z vlastnej skusenosti. mozno blba otazka z mojej strany, ale aspon o nejaku odpoved poprosim
Layla. myslel som negatívne emócie.
Layla. Rob len to, čo považuješ naozaj na za nevyhnutné. Vypni emócie a ušetríš strašne veľa energie. Mám to z vlastných skúseností. A v konečnom dôsledku sa aj tebe polepší. Príspevok pred týmto som písal prirovnanie, ale podľa toho istého princípu, ako fungujú rastliny funguje aj človeka. Deprim (ľubovník v tabletkách) je bez receptu dostupný v lekárňach. Tu máš link: www.nobel.sk