Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

navi

Elessar. Hypericin a 5-htp môžeš kombinovať, pretože 5-htp je zdroj serotonínu a hypericin ho stabilizuje v mozgu spomaľuje jeho metabolizmus, čiže likvidáciu. Okrem toho spomaľuje likvidáciu aj noradrenalínu a dopamínu.

navi

Layla, na škole som zažíval to čo ty, a mimo šloly tiež. Ten pohľad spoza okna je derealizácia. Najlepšie by bolo, keby si skúsila, čo radí RNG. Ľubovník a 5-htp. Prípadne multienzím na zlepšenie trávenia. Lenivosť pri depresii je dezinformácia, ktorú majú lajici a doktori, ktorí chýbali na prednáške.

RNG

Deprim je pomerne slaby, ako som uz napisal, ja odporucam viac hypericinu, vo forme potravinoveho doplnku, St Johns Wort, opakujem sa?

layla

No tak v prvom rade dakujem za rady:}A uz som povedala mame nech ma objedna zase ku psychologicke-sice som jej klamala ze sa potrebujem len tak porozpravat s niekym,no hlavne je ze ma objedna...Sice sa bojim ze ked tam pridem tak sa jej nebudem moct zdoverit,pretoze je to cudzi clovek a mne dlho trva kym si zvyknem na nejakeho cloveka a dokazem sa pri nom uvolnit..no lenze ja uz nemam co stratit a chcem sa citit konecne dobre,lebo takto to dalej nejde :(A mojej kamaratke predpisovala deprim psychologicka,tak neviem ci mam ist ja do lekarne alebo si ho vypytat od nej,obavam sa vsak ze to na mna nezaberie,pretoze to je asi dost slabe..a neviem ale neposobia AD aj tak uspavajuco?Ci to len tie uz velmi silne?Lebo ja by som potrebovala nieco co by mi dodalo energiu a nastartovalo mna nejako..a ku psychiatrovi teraz treba listok od obvodneho lekara,no a nato by som sa vazne neodhodlala ist k mojej doktorke obvodnej co od malicka ju mam a pytat si papier ku psychiatrovi :(Ja viem ze to nie je ziadna hanba ale aj tak,proste uz len ten jej pohlad a este taku sestricku ma ukecanu..ach..a este sa chcem spytat ze tie AD ked sa zacnu brat tak sa musia brat pravidelne?Aj ked sa stav zlepsi?Alebo ked sa prestanu brat tak sa to zase zhorsi?

navi

Elessar.Serotonínovo-dopamínovo-noradrenalínová teória pokiaľ viem nebola potvrdená ako dokázaná. Takže sa nedá dokázať ako príčinou depresie. Ja mám na vznik depresie názor, ktorý zasahuje až do sfér, akm veda nepozerá, a preto nemám potrebu môj názor prezentovať. Ale v stručnosti by som mohol povedať to, čo som tu už povedal o rastlinách. Citovosť máme každý odlišnú, aj keď ju môžeme skupinovo kategorizovať od bezcitnosti až po precitlivelosť. Niečo medzi tým sa volá normalita. Z citovosťou sme sa narodili, a pokiaľ nezapadá do normality, tak vzniká konflikt s normalitou, ktorý sa prejavuje ako duševná porucha. U precitlivelých je to trebárs neuróza a pri bezcitných sociopatia. Antineurotické prípravky fungujú ako preparáty na zlepšenie životaschopnosti ľudí v prostredí, ktoré nezodpovedá ich citovosti.
Aktiváciu slnka na dobrú náladu si môžeš naštudovať tu:lesk.zoznam.sk
Deficit svetla sa dá ale nahradiť inými možnosťami na náladu.
Na internete máš plno informácií na túto tému, stačí si len vyhľadať, čo ťa zaujíma.

RNG

St johns Wort a Deprim je to iste. Ucinna latka je vlastne hypericin.
Ja osobne odporucam ale ovela vyssie davky hypericinum, nez vyrobcovia Deprimu(Sandoz). Oni odporucaju 3x2 tabletky=3x600 mcg hypericinu.
Ja odporucam 3x2 kapsule, z ktorych kazda obsahuje 900 mcg hypericinu,
tj 3 x 1800 mcg hypericinu.
A moja zena berie niekedy az 3x3 kapsule=3x2700 mcg. A ja odporucam to brat len vtedy, ked clovek citi, ze to na neho lezie a nie pravidelne ako lieky. Nakoniec jedna sa o potravinovy doplnok, nie o liek.

elessar

RNG...vdaka za vysvetlenie a teraz este k tym doplnkom, ktore odporucas - ako sa odlisuju a naco su dobre, kedze ak som spravne pochopil, ich ucel je iny - prip. mozu sa medzi sebou aj kombinovat???
1. st. johns worth
2. 5 - htp
3. deprim
...to su tie, co sa tu najviac spominaju, ak existuje este ine dolezite poprosim ta aj o info o nich. vdaka.

smejko

Ja mam tazko choreho syna, vela krat som z toho bola znechutena, hlavne teda z toho, ze mu nemozem pomoct. Pomaha mi to, ze idem do kostola pomodlim sa a vlozim moje trapenia a starosti do vole bozej. Energiu mi dodava aj to ze rozdavam okolo usmev, s kazdym sa porozpravam a povzbudim ho. Snazim sa aby kazdy po stretnuti so mnou odisiel s usmevom na tvari. Nielen srandovanim ale aj tym, ze pred nim zlahcim svoje trapenie a on pochopi, ze su ludia aj s vacsimi starostami ako ma on a nepoddavaju sa im.