Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

elessar

ANATOL...v knizke "AKO SA ZBAVIT STRESU A DEPRESIE BEZ LIEKOV" najdes uvahu renomovaneho psychiatra o tom, ze treba prekonat prave samotu, pretoze depresia moze byt z nej. on neodporuca na takto sposobeny stav AD ako drviva vacsina psychiatrov, ale ma jednoduchu radu - kup si psa. moze sa to zdat cynicke, banalne, ale podla mna by to skutocne mohlo fungovat.

elessar

LAYLA...nuz teda o AD ti pisal NAVI. ja len dodam, ze uspavajuci ucinok sa moze prejavit v prvych dnoch az tyzdnoch uzivania, potom sa to znormalizuje. okolo AD existuje vela mytov, ako po nich clovek fici a podobne, nic z toho nie je pravda. AD ti pomahaju byt normalnym tym ze potlacaju negativne emocie. pytas sa, ci su silne...ak mas na mysli prave to, ako ta dokazu nastartovat, tak su silne rovnako. samozrejme niektore mozu mat viac vedlajsich ucinkov (predovsetkym starsie druhy) a viac trebars skodit peceni - v tom niektore su silnejsie a niektore menej. ak sa napokon rozhodnes pre psychiatra, povedz mu o probl. s pecenou, on bude vediet, ktore skodia viac a ktore menej.
ja by som s NAVIm nesuhlasil ohladne toho psychologa. u ziadneho som sice nikdy nebol, ale co viem, tak ta nauci prave tie veci ako ovladat stres, zmenit svoje myslenie, ked pridu negat. stavy a podobne. v tomto ti sice vieme poradit aj my, takto cez pismenka je to vsak zlozite. psycholog ti to detailnejsie vysvetli - ako a preco to funguje. a ak uzna, ze ti nemoze pomoct, posle ta k psychiatrovi (teda ten dobry psycholog, lebo vo vseobecnosti sa tieto dve profesie velmi nemusia).
a este jedna rada...ci uz pri syntetickych alebo prirodnych AD, nikdy, skutocne nikdy nehovor, ze ti nezaberu. jednak to dopredu nemozes vediet (sance su vzdy 50:50) a ak sa k nim uz dopredu postavis negativne, tak potom ich ani nemusis brat...naco??? ani antibiotika pri angine nejes s tym, ze sa bojis, ze ti nezaberu. silna pozitivneho myslenia je obrovska, preto tu obavu treba otocit a urobit z nej pozitivne konstatovanie. napr. v podobe "konecne sa mi ulavi".
...a ak by deprim skutocne aj neucinkoval, objednaj si silnejsie prirodne AD - tie, o ktorych pise NAVI alebo RNG.

RNG

navi,. moc mudrejsi som z toho neni, je to krasne vedecky nezrozumitelne napisane, ale taka malickost, kolko hypericinu bolo pouzivane pri pokusoch s ludmi a ake percento sa nakolko zlepsilo tu nejak zahadne chyba.
Tak isto sa priznavaju, ze vlastne nevedia ako to ucinkuje,"ale na zaklade farmakologickych studii mozno tvrdit(cize vycicali si to z prsta), tiez mudruju okolo "benzodiazepinovych receptorov", ako keby telo bolo dopredu uz usposobene na synteticke benzodiazepinove drogy....
Podla toho, kolko toho Deprimu odporucaju sa nedivim, ze to zaradili medzi "slabe" antidepresiva.
Porovnaj si ich davky s tym , co zabera mojej zene.
Este raz: Oni odporucaju 3x 600 mcg hypericinu pravidelne.
Moja zena berie podla potreby az 3x2700 mcg hypericinu. Ked skusila menej, nezabralo jej to. Aj ja som to uz parkrat skusil, ani mne nezaberie 900 mcg, ale musim zobrat tak ako moja zena 2700 mcg naraz, aby som to o hodinu citil.
A ziadne pravidelne branie, beries to len ked mas potrebu.Clovek velmi dobre citi, kedy ma nabeh na hysteriu alebo depresiu alebo paniku. Treba svoje telo pocuvat a pomahat mu zdolavat stresy a casy zvysenej spotreby alebo nedostatocneho vytvarania neurotransmiterov, vlastne toto bolo len okolo serotoninu zatial, ale aj to nie je dolezite- bolo to okolo zlepsenia nalady a pozitivneho myslenia(pes vie, co sa vlastne vsetko v tom mozgu robi...)

anatol

Neviem pochopiť, keď napíše mladý človek, že má depku. Mám vyše 60 a z depky som sa dostal časom, aj keď neviem, ci sa mi zase nevráti. Ale čo je horšie ako depka, je samota. Nakoniec pochopím aj mladého človeka, že má ťažkosti, lebo si myslím, že s dispozíciou na na depku apod. choroby sa človek už narodí, lebo sú ľudia, ktorých nič nerozhádže a mňa naserie hocijaký politik, hocijaký nešvár, ale to prejde, iba tá samota zostane. aj teraz, nemôžem spať, lebo hlavou sa mi ženú myšlienky ako zachrániť celý svet, iba sebe neviem pomôcť.

navi

RNG:5.1. Farmakodynamické vlastnosti
DEPRIM® filmom obalené tablety obsahujú vodnoetanolový extrakt ľubovníka bodkovaného
(Hypericum perforatum L.). Hlavnými aktívnymi látkami sú diantrónové deriváty (hypericín,
pseudohypericín), fluóroglucinolové deriváty (hyperforín) a flavonoidy (hyperozid, kvercetín,
amentoflavón).
Ich mechanizmus účinku nie je dosiaľ zistený. Na základe farmakologických štúdií je možné tvrdiť, že
vodnoetanolový extrakt z ľubovníka bodkovaného inhibuje dopamín-β-hydroxylázu; inhibuje
reabsorpciu niektorých neurotransmitérov ako sú dopamín, serotonín a noradrenalín a má afinitu
3
k rôznym receptorom v centrálnom nervovom systéme: GABA-A, GABA-B, receptory benzodiazepínov
a inozitoltrifosfátu, 5-HT receptory.
In vitro inhibujú monoaminooxidázy (MAO-A, MAO-B) a katechol-O-metyltransferázu (COMT),
inhibícia týchto enzýmov in vivo však nebola potvrdená.
Za účelom hodnotenia antidepresívneho účinku extraktu z ľubovníka bodkovaného sa uskutočnilo
niekoľko klinických štúdií, v ktorých boli podávané dávky 180 mg – 1800 mg extraktu. Vo väčšine
štúdií sa výrazne zlepšili hlavné znaky (nálada, strata záujmu) a pridružené znaky (spánok,
koncentrácia) syndrómu depresie.
Podľa smernice WHO bola účinnosť extraktu z ľubovníka bodkovaného (Deprim) zaradená do úrovne
B a úroveň dôkazu IIb. Z tohto dôvodu je DEPRIM® indikovaný v odporúčanej dennej dávke u mierne
depresívnych stavov so symptómami ako je melanchólia, apatia a nedostatok energie, ktoré však
výrazne neovplyvňujú každodenné aktivity (v práci, doma, s priateľmi).

navi

Layla, z tými AD to máš tak. Ak máš dlhodobú depku, je dobre ich brať pravidelne. Ak budeš mať pocit, že ich nepotrebuješ, môžeš si zmenšiť dávku a hľadať optimum, prípadne úplne vysadiť. Ak by sa ti to vrátilo, budeš to opakovať. Asi tak, že keď si veľmi smädná, tak sa napiješ viac, ako keď si málo smädná. Mne AD energiu dodáva. Prípadne si môžeš kúpiť aj Ginko www.velkaepocha.sk
Ak by som bol na tvojom mieste, vypýtal by som si od mamy peniažky a kúpil si v lekárni ginko za 100 sk 30 tabletiek, Potom by som zavolal sem: Hodiny: Pondelok-Piatok 09:00-13:00 a 14:00-17:00, Sobota 09:00-12:00
Telefon predajne (Lucenec) : (+421) 47 43 27 274
(volajte prosim pre dobierku (+421) 47 43 22 052 alebo docasny email: kata.machu@szm.sk)a objednal si 5-htp, St johns Wort, a Multienzým. Ostatné sa poraď s RNG.
Čo sa týka psychologickej pomoci, myslím že lepšiu než u Elessara a u mňa nenájdeš ani u psychológa, a nemusíš nikam chodiť.

RNG

Navi, to mi je nove s vplyvom hypericinu na norpinephrine(noradrenaline) a dopamin.
Zatial som cital len o SSRI efekte.
Ono v podstate okolo toho viem velmi malo teorie, viem len ze to dobre pracuje a nie je to nic nove, uz od cias stareho Rima sa hypericum perforatum pouzival na ukludnenie a poznala ho kedysi na Slovensku kazda bylinkarka ako lubovnik.

navi

Layla, nechcem ťa odradzovať od psychiatra, alebo psychológa, ale viem sa do teba vžiť. Zažíval som to isté. Nakoniec mi nepomohli ani psychiatri, či psychológovia, a to som ich vyskúšal fakt dosť, ale informácie z internetu.