Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
navi, takze z sf si sa dostal bez pouzitia liekov a bez psychologov, cez budhisticku meditaciu? Vies mi poradit kde by som sa ju mohol naucit? A neskusal si aj napr. imaginaciu? Na nete som nasiel celkom zaujimavu stranku o imaginacii a pozitivnom mysleni www.jewel.sk ,myslis ze by to mohlo fungovat aj na SF?
Meditácia je viac významové slovo, ale poďme sa zamerať na jeho význam z budhistického hľadiska. V súčasnej psychológii sa takýto význam aplikuje v autogénnych tréningoch, aj keď trochu v inej podobe. Čo to vlastne je meditácia v takomto význame. Treba si určiť základné pojmy.
Stav: Stav vedomia bez myšlienok.
Myšlienky: Stav vedomia s myšlienkami.
V psychológii sú emócie a cit rozlíšené ako vyššie city a nižšie city. Emócia je nižší cit a cit je vyšší cit. V budhistickej meditácii je emócia prejavom myšlienky alebo myšlienka prejavom emócie. Emócie a myšlienky sa odvíjajú od vyššieho citu. Prečo to tu vlastne všetko píšem? Ide o psychologickú pomoc pri duševných poruchách.
Duševná porucha je stav, kedy z nejakého dúvodu dochádza k destabilizácii ľudskej psychiky. Psychológia je tu aj na to, aby pomohla pri týchto chorobách stabilizovať psychiku natoľko, aby človek mohol žiť čo najplnohodnejší život. Ako to vlastne funguje?
Pri duševných poruchách je negatívne postihnutá psychika človeka jej destabilizáciou. Nastáva stav nesúladu medzi postihnutím a chcením človeka. Duševné poruchy sú postihnutia, ktoré sa síce dajú liečiť, ale čo z obdobím v čase choroby. Aby v tomto čase psychika človeka trpela čo najmenej, existujú psychologické metódy na jej stabilizáciu. Ja som použil a používam budhistickú meditáciu. O čo vlastne ide:
Pri duševných poruchách vznikajú negatívne myšlienky vyplývajúce z posihnutia. Negatívna myšlienka je citovo podfarbená myšlienka a tvorí emóciu. Okrem toho, že má človek duševnú poruchu, trpí ešte aj následkami tejto poruchy a to sú negatívne myšlienky a z toho vyplývajúce emócie. Budhistická meditácia je spôsob, ako sa zbaviť tejto sekundárnej negativity. Je to veľmi jednoduché, len si to treba nacvičiť. Ide vlastne o to, aby negatívne myšlienky a emócie vznikajúce na podklade duševného ochorenia prestali existovať. Tak sa človeku uľaví viac ako o polovicu, a je schopný normálne fungovať. Základné ochorenie ostáva, ale miznú sekundárne prínaky. Takto sa dá odstrániť strach, stres, panika, úzkosť a iné neurotické prejavy. Čo robím. Akonáhle sa mi pokúša vstúpiť do vedomia nejaká negatívna myšlienka, nepustím ju tam. Dá sa tomu zabrániť v momente, keď sa takáto myšlienka ešte vo vedomí neprejavila, alebo aj vtedy, keď sa už prejavila. Najlepšie ale je naučiť sa zabraňovaniu prejavovania takýchto myšlienok vo vedomí ešte pred tým, než sa vo vedomí objavia. Toto sa dá doviesť do takej dokonalosti, že vám funguje filter, ktorá zabráni vzniku takejto myšlienky v prenatálnom štádiu, t.j. ešte skôr, než je myšlienka v podvedomí. Nie sú to ľažké veci, len sa ich treba naučiť. Takto sa človek stáva pánom svojej emocionality, a vlastne ho nemôže nič rozhádzať, a to ani to, že má duševnú poruchu.
Svoje detstvo som prežil v meste Štúrovo. Teraz v neďeľu sme boli na návšteve rodičov a vybrali sme sa do Maďarska na prechádzku. Prvé čo ma zarazilo bola colnica bez colníkov. Začal som mať pocit, že Štúrovo a Ostrihom sú jedno mesto. Nadobudol som taký dojem, že som mal chuť urobiť stránku o turisticky veľmi atraktívnom mieste. V informáciách nájdete mestské stránky Šrúrova aj Ostrihomu v slovenčine. Prajem príjemné pošušňáníčko:-))) ostrovo.napady.net
Jasne payn. Proste ju ignorujem. Nezaujíma ma nevenujem jej pozornosť, ani keď má tendenciu sa vnucovať. Tak zmizne z tvojho vedomia.
navi, pises ze si sa zbavil sf, ze si sa na nu vykaslal. Mozes mi prosim blizsie napisat ako si to dokazal?
Tina, keď si klikneš sem: www.zdravie.sk
a na tejto stránka si klikneš kúsok pod nápisom: Nájsť podobné produkty, tak sa ti zjaví toto:Klikni: www.zdravie.sk
Tina, nie som psychiater, ale viem ti povedať že Meclopin patrí medzi incizívne neuroleptiká, ktoré fungujú proti halucináciám a bludom. Distribúcia bola zrušená, ale do kategórie takto pôsobiacich liekov patria tieto:
Incizívne neuroleptiká [upraviť]
* periciazín (Neuleptil® -- distribúcia zrušená)
* mezoridazín (Serentil®)
* prochlórperazín (Compazine(TM); Prochlorperazin® -- distribúcia zrušená)
* trifluperazín (Stelazine®)
* perfenazín (Trilafon®; Perfenazin®)
* flufenazín (Lyogen®; Moditen®-Depot)
* zuklopentixol (Ciatyl-Z®;Cisordinol®, -Acutard, -Depot)
* flupentixol (Fluanxol®, -Depot)
* klorotepín (Clotepin® -- distribúcia zrušená)
* oxyprotepín (Meclopin®, -Depot -- distribúcia zrušená)
* haloperidol (Haldol®; Haloperidol-Richter, -Decanoat (depot))
* trifluperidol (Trisedyl® --distribúcia zrušená)
* benperidol (Glianimon®; Frenactil®)
* brómperidol (Impromen®)
* droperidol/dehydrobenzperidol (Dehydrobezperidol® -- distribúcia zrušená)
* pimozid (Orap® -- distribúcia zrušená)
* fluspirilén (Imap® -- distribúcia zrušená)
* penfluridol (Semap®; Micefal® --distribúcia zrušená)
* rezerpín
Nezabudnite na jedno. Pri depke sa buduje sila osobnosti. Berte to ako výzvu, ktorú by ste bez depky nedostali.