Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

peto28

moj problem s psychikou nastal po rozchode s priatelkou uz je to pol roka a mna stale prenasleduju vtierave myslienky na tuto osobu neviem ako sa ich mam zbavat??keby sa mi podarilo odstranit tento problem tak myslim ze by som bol celkom ok..viete mi niekdo poradit ako sa s tym vyrovnat??,

navi

Správne telefónne číslo na objednávku 5-HTP, St.Johns Wort a iných potravinových doplnkov je nie to čo som písal, ale 047 4327274.

navi

Face of agony. Zyprexa je neuroleptikum na schyzofréniu, schyzoafektívne a mánické príhody. Amitriptilín je antidepresívum 1. generácie, s nešpecifickým úšinkom na viacero neurotransmitérov, s najťažšími vedľašími účinkami. Wellbutrin je Ad 4. generácie so špecifickejším účinkom na noradrenalinové a dopamínové neurotransmitéry.
Príznam sa, že keby som mal toto všetko brať dokopy, tak je zo mňa mátoha.
Na tvojom mieste by som si kúpil 5-HTP, St.Johns.Wort ( namiesto Deprimu, pre jeho vyššiu účinnosť), a Ginko na energetický potenciál. Keby som to všetko doma mal, vysadil by som predpísané lieky a začal brať čo som napísal. Ak máš obavy z oneskoreného účinku St.Johns.Wort,(RNG tvrdí, že v dostatočnej dávke to funguje hneď), Tak si nerob z toho žiadnu hlavu, pretože to vykryje 5-htp s Ginkom. Ak by sa ti objavil serotonínový syndróm( veľké množstvo serotonínu v mozgu), Treba znížiť dávku 5-htp. Je dobré pouvažovať aj o Multienzíme na zlepšenie produkcie serotonínu z potravín. To by potom mohlo nahradiť 5-htp.

RNG

Nikdy som neodporucal kombinovat potravinove doplnky s roznymi liekami, lebo ked sa dajake zle ucinky ukazu z liekov, tak z nich lekari vinia nie liek, ale nevinny potravinovy doplnok.
Cize ti povedia miesto aby si prestal brat liek, prestan brat doplnok.
Ja hovorim naopak.Prestan brat skodlivy liek a najdi si zan prirodnu nahradu, ktora sa s druhymi potravinovymi doplnkami nepobije.

jaja

so všetkým súhlasím, okrem tých potravín, ja som mala vypísaných aj viac, ale to by som nemohla skoro nič dobré jesť... bavila som sa o tom s RNG a ten to popiera, ved isto sa ozve aj s vysvetlením:-)

navi

Elessar. Poznám len jedného dobrého psychologa na Slovensku a tým je Miron Zelina. Poznáte niekto dobrého psychológa? Ak ano, zverejnite jeho meno, nech tu máme nejalý zoznam.
Elessar, ja osobne nerozlišujem medzi priamou komunikáciou a trebárs cez ICQ, deficit zmyslových orgánov nepovažujem v tomto prípade za handicap. Ale každý sme iný.

navi

Deprim(St Johns Wort) a jeho kontraindikácie s liekmi: Pri dlhodobom užívaní Ľubovníka s inými liekmi hrozí vznik vzájomných interakcií. Ľubovník bodkovaný znižuje koncentráciu cyklosporínu, amitriptylínu, digoxinu, warfarinu, theophylinu, simvastatínu a antiepileptík. Pri užívaní antikoncepcie môžu prípravky s Ľubovníkom bodkovaným viesť k poruchám v účinku antikoncepcie. Ak sa používa súčasne s inými antidepresívami ( selektívne inhibítory serotonínu, aj MAO), môže vzniknúť serotonínový syndróm, ktorý sa prejavuje triaškou, zmätenosťou, hypertenziou. Pacienti by nemali konzumovať potraviny s vysokým obsahom tyramínu ( syr, červené víno, pivo), lebo hrozí nebezpečenstvo hypertenznej krízy. Z hore uvedených vyplýva, že ak užívate prípravok s obsahom Ľubovníka bodkovaného, mali by ste informovať o tom lekára, aj lekárnika.
Serotonínový syndróm je prebytok serotonínu, vzniká kombináciou liekov ktoré aktivujú efektivitu serotonínu. Ostatné spomenuté interakcie sú v zmysle, že deprim znižuje ich účinok.

navi

peto28. Mirzaten môžeš vysadiť a na druhý deň užívať spomínané. Nieje tam zaregistrovaná kontraindikácia.

navi

peto28. 5-htp si môžeš objednať na tel: (+421) 47 43 27 274, cena 450 Sk dobierka, 120 kapsulí vytačí tak na 60 až 120 dní. Ak by si chcel zlepšiť produkciu serotonínu priamo z potravín, a nemáš žalúdočné vredy, tak si môžeš na tom isto čísle objednať Multienzím, cena 200 sk. Na tomto istom čísle si môžeš objednať aj St Johns Wort, ktorý je účinejší než Deprim.