Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Ludia ja mam strasnu depku! Fakt mi je na hovno. A ked si este predstavim, ze nemam nikoho, komu by som sa vyrozpravala ako mi je zle, tak mi je uz na umretie. Vzdy som mala niekoho takeho, ale teraz uz sa so mnou skoro nik nebavi. Ved kto by sa chcel bavit s chodiacou depresiou. Je mi seba samej luto. Tak velmi by som chcela niekomu povedat, ako sa citim. Ale aj ked sa ma to niekto spyta, tak vzdy mechanicky poviem, ze je vsetko OK a usmejem sa, aby mi to uverili. Potom mi to je luto, ze som nepovedala pravdu. Ale nechcem stratit aj tych poslednych ludi, co ako tak pri mne stoja:(((((((((((((((
Ray, aj ja mam velmi zive sny. Niekedy mi povedia, ako riesit situaciu, ktoru prezivam. Ale kazdopadne velmi rada spim, pretoze sa ocitam mimo realitu. Doma mi vravia, ze spim nejak casto. Noa. Je to jeden z mojich sposobov ako sa vyrovnat s realitou a zit. Nie naplno, ale tak, aby mi tlklo srdce.
Peto28, ja som pred chvilou spravila to iste. Utiahla som sa, zavrela zaluzie, supla som sa na gauc a utapam sa v depke. Mne je uz vsetko jedno.
díky za povzbudenie elessar- hladám, učím sa sama na sebe čo hej a čo nie... presne ako píšeš- každý sám:-)
JAJA...vdaka :))) hlavne vela skumaj - co ti robi dobre...my tu so seba vypotime nejake rady, oboznamujeme ostatnych s tym, co nam pomaha, ale kazdy je jedinecny a kazdy si hlada vlastnu cestu. este inak povedane: sme v tom vsetci spolu, ale zaroven sa s tym kazdy z nas bori sam. takze daj na intuiciu, nechaj sa nou viest a napokon najdes cestu ako sa z toho dostat.
RAY...odporucam precitat si knihu od tatiany bedusovej "snar. tahaky z vesmiru" - su tam veci pisane o snoch, ktore ti mozu pomoct pri hladani odpovedi. nie je to obycajny snar, su tam rady ako si privolat sen, ako analyzovat sny a podobne. asi nebudem sam, ked budem tvrdit, ze sny nieco znamenaju...len ich akosi nevieme desifrovat. ak si precitas tu knihu tak svoje sny mozno púochopis lepsie.
...inac ja ked som bol v depke, snivali sa mi tiez zive sny (teda aspon vtedy, ked som mohol spat) ale boli strasne - depresia sa jednoducho prejavovala aj v podvedomi.
rada si čítam názory a rady vás, kt. ste si už čo-to prežili, lebo ozaj zaberajú, ale najťažšie je ich previesť niekedy do prexe...
elessar- poučné:-)
NAVI...implikaciou prichadzam k zaveru, ze si vo svojom lieceni v poslednej faze. drzim palec a ked uz vyzdravies, snad nebudes horenos ale sa s nami podelis o nazov toho potravinoveho doplnku :)))
FACE OF AGONY... co budem robit? to co robim aj teraz...budem sa venovat svojej praci, svojim konickom, budem sa snazit dosahovat cile, ktore som si v zivote vytycil a ...budem stastny :)))
vobec sa neobavam toho, ze pride nieco zle a ak by aj nahodou prislo, tak viem, ze to zvladnem. poviem ti tajomstvo :))) ak na nieco myslime, tak si to vlastne privolavame - ak myslime pozitivne, privolavam si pekne veci, ak myslime negativne, privolavame do svojho zivota zlo. Logicky: naco sa mam zaoberat obavami, ze sa nieco zle stane.
ak sa to ma stat, tak sa to stane a ja sa zbytocne trapim uz teraz a zbytocne tym plytvam energiou, ktoru mozem pouzit inde. "zvyknut si" na depku = nechciet sa s nou ...a ja sa teda s tou svojou rozlucim mile rad, nech ide kade lahsie. ja osobne ju k svojmu zivotu ani trosicku nepotrebujem :)))
Myslím, že som objavil jeden super potravinový doplnok na dpdr. Budem ho ale ešte chviľu testovať, aby som zaregistroval jeho dlhodobejší účinok.
Tipy ako si pomôcť pri depresii
1-starostlivo plánujte svoj deň – urobte si vždy čas, aby ste si zadelili prácu podľa jej dôležitosti; to vám pomôže nadobudnúť pocit kontroly nad tým, čo musíte urobiť a čo môžete
2-naplánujte si prácu a spánok – 7 alebo 8 hodín spánku počas noci je dôležité pre duševnú pohodu
3-zúčastňujte sa aktivít vo voľnom čase – šport, divadlo, kluby a spolky, čokoľvek vás zaujíma môže prinášať možnosti stretávať nových ľudí zaujímajúcich sa o rovnaké veci ako vy, a to môže napomôcť vítanej zmene pri denných aktivitách
4-hľadajte pomoc u iných ľudí – môžu nimi byť váš partner alebo priateľ, rodinný člen atď.; delenie sa o emócie redukuje izoláciu a pomáha vám uvedomiť si, že nie ste sami
skúste relaxačné metódy – meditácia, dýchanie zhlboka, horúce kúpele, dlhé prechádzky, cvičenie – čokoľvek, čo vám pomôže znížiť pocity stresu a nepohodlia
5-nájdite si čas na seba každý deň – urobte si čas pre seba, hoci iba na 15 minút denne; zameranie sa na seba vás môže posilniť a dá vám pocit zmyslu a kontroly nad vašim životom
snažte sa zotaviť – najdôležitejším krokom v boji proti depresii je vyhľadať liečbu; váš praktický lekár by vám mal povedať, že pokles symptómov môže byť vašim cieľom a mal by s vami pracovať, aby mohol určiť či je potrebná psychologická pomoc, lieky alebo kombinácia oboch spôsobov liečby