Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
5-HTP sa v tele meni na 5-HT, co je serotonin. O ziadnych inych neurotransmiterov vyrobenych z 5-HTP neviem.
St Johns Wort ma vplyv aj na hladiny inych neurotransmiterov podla literatury.
Inac neurotransmiterov su hromady, najdolezitejsich spomeniem kovove iony(tu je prepojenie depresie a tetanie),fosfolipidy a choliny(tu je lecitin)atd.
Daj si do vyhladavaca www.google.com slova: neurotransmitters Wikipedia, a tam to mas v skratke vysvetlene.
sorry ludia, ten prispevok som fakt nechcel odoslat trikrat no nejako sa mi to podarilo :)))
FACE OF AGONY...tak teda, ak ti je takto uz mesiac (bez ohladu na to, ci beries menej alebo viac syntetiky a ci ju kombinujes s prirodou alebo nie), mame prve pozitivne zistenie - depresia nesuvisi so znizenim syntetickych liekov (ak teda uvazujem spravne). to znamena, ze problem bude niekde inde.
1. ak plati teoria RNG, mas problem s travenim a preto si telo ani napriek podaniu 5-htp nedokaze z neho vytvorit serotonin, alebo si ho vyraba iba malo. vtedy by asi bolo treba podat telu pomocnu ruku v podobe enzymov - to ti ale vysvetli skor samotny RNG alebo NAVI, rovnako ako to, ci 5-htp "vyraba" iba serotonin alebo aj ine neurotransmitery.
2. moze byt, ze problem je v psychickej casti - poddavas sa depresivnym myslienkam, nedokazes s nimi bojovat, resp. ich ignorovat a oni potom zahlcuju tvoju mysel, az napokon uz nemyslis na nic ine, len na to najhorsie. v tom pripade asi nepoviem nic ine, len to, co som ti uz v minulosti radil - zmenit myslenie. pisala si, ze uz si pozitivnejsia...kam sa ten pozitivizmus vytratil??? preco sa zrazu zaoberas tym, ze ta nikto nema rad a kazdy od teba boci??? pokus sa vytesnit tieto myslienky z myslenia, pretoze pachaju vela zla. nedovol, aby ta ovladali. neuzatvaraj sa, rob aktivity, pri ktorych zabudnes na depresiu. opat... viem, ze sa to lahko povie a tazsie urobi, ale ja som presne touto fazou presiel. pred par mesiacmi som bral tie iste AD aj to iste mnozstvo ako teraz a bol som troska - az ked som s tym zacal bojovat, az ked som zmenil myslenie, tak sa dostavil uspech (nie hned pochopitelne). objektivne skutocnosti (mnozstvo AD) boli rovnake, ale subjektivny pristup (myslenie) sa zmenil a celkovo sa rapidne k lepsiemu zmenil moj stav. odvtedy vies co robim? kazdy vecer zaspavam s predstavou ze som zdravy a kazde rano sa zobudzam s rovnakou predstavou. svoje zdravie som si premenil na istu axiomu (veta, o ktorej sa nepochybuje) - ci mi je dnes lepsie alebo horsie, ja NEPOCHYBUJEM o tom, ze sa jedneho dna uzdravim. vyskusaj to. opat podotykam - ak sa zo zakernych chorob dostali ini, preco by si sa z nej nemala dostat ty???
...este k tym potravinovym doplnkom - vsimni si, ako to robi NAVI. on skusa, robi na sebe pokusy, zistuje, co mu prinasa ulavu a co nie. rovnako musis skusat ty - nemyslim teraz iba potravinove doplnky, ale napr. rozne pristupy, rozne formy meditacie, rozne myslienky. a sleduj svoje telo a svoje podvedomie. co ti hovoria, je to takto spravne? pomaha to? alebo je to horsie a tak s tym prestanem. RNG tvrdi, ze jeho zene pomaha st. johns wort....NAVI zasa, ze jeho telu toto nevyhovuje a pomahu mu ginkgo. ja ked meditujem tak pocuvam, na ake podnety najlepsie reaguje moje telo - sice som si precital, ze si mam predstavovat ako sa vznasam v nejakej energetickej guli, ale je mi to prd platne, lebo moje telo ani moje podvedomie na toto vobec nereaguju. vytvoril som si vlastnu meditaciu pri kotrej citim, ze telo aj podvedomie na nu reaguju kladne. ty nesmies byt sklamana alebo sa dokonca zrutit z toho, ze napr. 5-htp u teba ucinkuje slabo. tvoje telo nie je rovnake ako telo inych a vyzaduje si specificky pristup. skusaj vsetky rady a pocuvaj pri tom sama seba a uvidis, ze prides na to, ako si pomoct. a my co sme tu sa ti v tom budeme snazit pomoct...ale najprv presvedc sama seba, ze to pojde a ze konecne nastupujes cestu uzdravenia.
FACE OF AGONY...tak teda, ak ti je takto uz mesiac (bez ohladu na to, ci beries menej alebo viac syntetiky a ci ju kombinujes s prirodou alebo nie), mame prve pozitivne zistenie - depresia nesuvisi so znizenim syntetickych liekov (ak teda uvazujem spravne). to znamena, ze problem bude niekde inde.
1. ak plati teoria RNG, mas problem s travenim a preto si telo ani napriek podaniu 5-htp nedokaze z neho vytvorit serotonin, alebo si ho vyraba iba malo. vtedy by asi bolo treba podat telu pomocnu ruku v podobe enzymov - to ti ale vysvetli skor samotny RNG alebo NAVI, rovnako ako to, ci 5-htp "vyraba" iba serotonin alebo aj ine neurotransmitery.
2. moze byt, ze problem je v psychickej casti - poddavas sa depresivnym myslienkam, nedokazes s nimi bojovat, resp. ich ignorovat a oni potom zahlcuju tvoju mysel, az napokon uz nemyslis na nic ine, len na to najhorsie. v tom pripade asi nepoviem nic ine, len to, co som ti uz v minulosti radil - zmenit myslenie. pisala si, ze uz si pozitivnejsia...kam sa ten pozitivizmus vytratil??? preco sa zrazu zaoberas tym, ze ta nikto nema rad a kazdy od teba boci??? pokus sa vytesnit tieto myslienky z myslenia, pretoze pachaju vela zla. nedovol, aby ta ovladali. neuzatvaraj sa, rob aktivity, pri ktorych zabudnes na depresiu. opat... viem, ze sa to lahko povie a tazsie urobi, ale ja som presne touto fazou presiel. pred par mesiacmi som bral tie iste AD aj to iste mnozstvo ako teraz a bol som troska - az ked som s tym zacal bojovat, az ked som zmenil myslenie, tak sa dostavil uspech (nie hned pochopitelne). objektivne skutocnosti (mnozstvo AD) boli rovnake, ale subjektivny pristup (myslenie) sa zmenil a celkovo sa rapidne k lepsiemu zmenil moj stav. odvtedy vies co robim? kazdy vecer zaspavam s predstavou ze som zdravy a kazde rano sa zobudzam s rovnakou predstavou. svoje zdravie som si premenil na istu axiomu (veta, o ktorej sa nepochybuje) - ci mi je dnes lepsie alebo horsie, ja NEPOCHYBUJEM o tom, ze sa jedneho dna uzdravim. vyskusaj to. opat podotykam - ak sa zo zakernych chorob dostali ini, preco by si sa z nej nemala dostat ty???
...este k tym potravinovym doplnkom - vsimni si, ako to robi NAVI. on skusa, robi na sebe pokusy, zistuje, co mu prinasa ulavu a co nie. rovnako musis skusat ty - nemyslim teraz iba potravinove doplnky, ale napr. rozne pristupy, rozne formy meditacie, rozne myslienky. a sleduj svoje telo a svoje podvedomie. co ti hovoria, je to takto spravne? pomaha to? alebo je to horsie a tak s tym prestanem. RNG tvrdi, ze jeho zene pomaha st. johns wort....NAVI zasa, ze jeho telu toto nevyhovuje a pomahu mu ginkgo. ja ked meditujem tak pocuvam, na ake podnety najlepsie reaguje moje telo - sice som si precital, ze si mam predstavovat ako sa vznasam v nejakej energetickej guli, ale je mi to prd platne, lebo moje telo ani moje podvedomie na toto vobec nereaguju. vytvoril som si vlastnu meditaciu pri kotrej citim, ze telo aj podvedomie na nu reaguju kladne. ty nesmies byt sklamana alebo sa dokonca zrutit z toho, ze napr. 5-htp u teba ucinkuje slabo. tvoje telo nie je rovnake ako telo inych a vyzaduje si specificky pristup. skusaj vsetky rady a pocuvaj pri tom sama seba a uvidis, ze prides na to, ako si pomoct. a my co sme tu sa ti v tom budeme snazit pomoct...ale najprv presvedc sama seba, ze to pojde a ze konecne nastupujes cestu uzdravenia.
Face of agony. Máš dodžubané vnímanie. Je to biologická záležitosť, ale zatiaľ nevedia ako vlastne funguje, čo ju spôsobuje a ako by ju vdeli odstániť. sú len nejaké kusé informácie O vzniku takýchto porúch, ale to na kvalitnú liečbu mnogkrát nestačí. To čo som napísal sa nedá kúpiť v lekárni, ale môžu ti to poslať. Rozhodne by si mala o svojom stave informovať rodičov, ak o tom nevedia. Mala by si im to prezentovať ako poruchu vnímania, alebo nekvalitné vnímanie spojené s únavou. Žiadna duševná choroba, to je ponižujúce. To, čo som ti poradil by ti určite pomohlo v škole s učením. Ešte by si si mohla v drogérii alebo v obchoďáku kúpiť cukríky pre šoférov a študentov, a dať si z nich, keď cítiš únavu. Rodičov by si mala informovať(ak o tom nevedia), aby ti mohli dať nejaké peniažky na potravinové doplnky. Syntetika je nanič, pokiaľ máš potravinové doplnky. Čím skôr sa ich zbavíš, tým lepšie pre teba. Stratí sa ti únava. Aspoň u mňa to tak fungovalo.
navi, zijem. Ale len telesne. No tak nie je to vela, ale ja este nie som zarobkovo cinna. Sice mam nejake peniaze, ale ti minut nemozem. Mozno, ked budem mat sviatok a niekto mi da prachy, tak si to kupim. A da sa to kupit aj v lekarni?
elessar, pravdupovediac mi je tak uz nieco vyse mesiaca. Cize, bolo mi tak, aj ked som normalne brala syntetiku. Berem to aj teraz, ale v mensich davkach. 5-HTP vyraba len serotonin? Lebo citala som, ze pri depresii treba mozgu dodat aj noradrenalin.
Takto mi este nebolo. Sice som mala podobne depky. Ale nie su depky ako depky. Proste predtym som dokazala chodit normalne do skoly a vydrzat to tam. Dokazala som sa ako tak otvorit. Ale teraz. Teraz sa mi neda zaspat a aj ked sa vyspim, tak som unavena. Do nicoho sa mi nechce. Vyrazne sa mi zhorsili schopnosti. Nechuti mi jest. V hlave mam taky divny tlak. A tych veci je kopec. Ale nechcem to nikomu povedat. Teda nemozem, lebo druhi by to nepochopili. A v poslednom case som si vsimla, ze sa mi ludia vyhybaju. Rozmyslala som nad tym a prisla som na to, ze sa mi vyhybaju preto, lebo mam strasne ustipacne pozamky, akoby som nemala kuska citu voci druhym. Nikdy som taka nebola. Ale to mozno len hovorim nahlas svoje myslienky, ktore som mala aj predtym. No, ale nie az take ako teraz. Ale o to nejde. Predtym som si vela veci nechavala pre seba. A ked poviem co si myslim, tak sa vsetci zarazia. Cize z toho vyplyva, ze som skazena. Moje myslienky su skazene. Lepsie bolo, ked ...no ved viete...
FACE OF AGONY...ale no tak, dievca, hlavu hore, este sme tu my, anonymni priatelia z fora :)))
pisala si, ze teraz uz myslis omnoho pozitivnejsie, no niekam sa ten pozitivizmus vytratil.
v prvom rade by som sa ta chcel opytat, ako sa citis - je tvoj stav rovnaky ako ked si brala syntetiku, lepsi alebo horsi??? nie tentoraz to nie je kvoli mojej zvedavosti, ale zodpovedanie tejto otazky je podla mna velmi dolezite pre dalsi postup pri tvojej liecbe. prosim zodpovedaj vsak tuto otazku objektivne. potom sa pokusim nacrtnut nejake riesenia, aj ked nesmies zabudnut na jedno - riesenie musis v konecnom dosledku najst ty sama, vsetko ostatne su iba rady a skusenosti inych ludi, ktore u teba mozu, ale nemusia fungovat.
Moja teoria je ze znacne velku rolu pri tom hraju poruchy travenia, cim telo nedostava spravne materialy. Potom enzymaticke poruchy, ked urcite procesy v tele neprebiehaju.
Kedze ale telo je hrozne komplikovane, bude to zrejme trvat mozno aj storocie, kym sa vsetky tie procesy identifikuju.
O to dlhsie, kedze za tym nie su financne zaujmy. Nemyslim, ze medicky p[riemysel z nas moze ovela viac vyzdimat, nez to robi dnes. V USA uz je taka situacie, ze 17 centov z kazdeho dolara ide do medickeho priemyslu, vyse 1/3 z mojho prijmu ide na dane, takze si nemyslim, ze realisticky sa medicky priemysel moze nazdavat, ze by si vedel "odkrojit", vacsiu ciastku, hoci sa o to snazia vyvojom extremne drahych pristrojov a individualnej genetickej technologia.
Takze udrzanie status quo=sucasneho pre nich vyhodneho stavu je ich hlavnym cielom, ekonomicky, a zialbohu financne zaujmy rozhoduju....
Prečo vznikajú u človeka poruchy vnímania, a čo ich spôsobuje? Až na výnimky na to ešte nedokáže nikto odpovedať. Napríklad sa vie, že pri chorobe štítnej žlazy takýto stav vzniká, ale to je skôr výnimka než pravidlo, ktoré by nás viedlo k odhaleniu dôvodov vzniku tzv. duševných porúch. Je zaujímavé, že po braní potravinových doplnkov sa u mňa stav vnímania zlepšil viac, než po braní psychofarmak. alebo praktiky psychoterapie. Čo sú tieto záhadné ochorenia organizmu, ktoré spôsobujú zhoršené vnímanie reality?