Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

elessar

MARIAA...po prve vdaka za to info o kvapke krvi, zabudol som ti podakovat :))) no a po druhe - skus sa poradit o tom odvapneni s RNG, moze ti pomoct s nejakymi potravinovymi doplnkami.

peter25

Ahojte,ako zacat?mam-mal som priatelku,rozisla sa so mnou 3krat po 4rocnom vztahu,je nam spolu dobre,lubime sa,chceme byt cim viac spolu,sme nervozni len ked nemozeme byt spolu,nehadame sa koli blbostiam,davam jej na javo ze je to naj co mam,skola nam ide,az pred rokom a pol jej zomrel otec.Zabil sa.Velmi nas to poznacilo,ved koho by nie.Od vtedy to islo len dole vodou.Priatelka sa uz nevedela tak tesit z beznych veci,ako dakedy.Predtym nam bolo hlavné,aby sme boli spolu,a nic ine.Ja som slubil Bohu,ze urobim vsetko preto aby bola stastna.Daval som jej najavo ze je pre mna vsetkym,travili sme vela casu spolu,spaval som u nich,nenudili sme sa spolu,bolo nam dobre.Ja som bol dost vybusny,ale naucil som sa ovladat,pretoze som vedel ako trpi.Som iny clovek,milujem ju viac ako svoj zivot.Niekdo si povie,ze su to iba silne slova,ale opak je pravdou.Je stale smutna,nestastna,boji sa buducnosti,neveri si,je unavena stale,nebavia ju uz take veci ako predtym,neveri mi.Strieda casto nalady,raz je vesela a raz place.Ked pride nejaky problem,nevie ako ho vyriesit,robi velky cirkus,koli nicomu,viem ze mal lubi,ale nevie ako riesit problemi,vsetko zahadzuje za hlavu.Ci to bola skola,ktoru chcela opustit koli blbosti,ci malichernosti ktore si zobere strasne k srdcu,krici vtedy,lutuje vsetko,nadava,place.Proste je dobre,klud a ked sa objavi nejaky problem,tak toto robi.Nebola taka,zmenila sa takto po tej tragedii.Ja som stal stale pri nej,v dobrom aj zlom,ona je ako rozdvojena osobnost,raz mi povie ako ma lubi,dava mi to najavo a o par dni mi povie,ze ma uz nechce vidiet,ze nech zabudnem na nu.Neviem co robit,teraz ma nechala,ze vraj by to nefungovalo.Ked som sa opytal,ci ma alebo chce dakoho ineho,ze nie,a ani nechce,viem ze ma lubi,ale neviem preco to takto riesi.Teraz sme mali par mesiacov klud,zase sa jej to vratilo,je pesimisticka,neveri v nasu buducnost,ze ja budem nestastny ked nebudem mat po skole to co chcem,ze budem nervozny na nu,pretvara svojho oca do mna,neveri ze budem iny ako on.Nahovara si ze ju nema moja rodina rada,nic ju nebavi,je smutna vela krat,robil som test na nete o depresii,vyplnil som ho za nu,podla jej spravania,vedel som co citi,lebo mi to vravela,vyslo mi ze ma depresiu,vyssi stupen,vsetky body mi sedeli na nu,ako sa sprava.neviem co robit,ako jej pomoct,nechcem ju stratit,ale ona nekomunikuje so mnou.Planujeme buducnost,dohodneme sa,ukazuje mi ako ma lubi,a o par dni mi povie,ze ma nechce,ze ma uz nelubi,nech zabudnem na nu,ja sa zblaznim z toho asi,povedal som jej ze ja ju milujem,ale ze jej teraz nebudem volat,ze budem cakat,ci zavola,ze ak ma lubi,tak sa ozve,ak nie,tak to nebola laska.Cakam co urobi,neviem ci som urobil dobre,ale uz som skusal vsetko.Ked som sa jej opatal,co jej vadi,preco je smutna,vyskocila na mna ,ze nemusi byt stale vedela,ze ona uz bude stale taka,pytal som sa stale,ze co jej vadi,nech mi to povie,bal som sa ze ma chce znovu nechat,videl som to na nej.Ona povedala ze vymyslam.Bol som z toho velmi nervozny,zastavovali sme sa nad blbostami,ona si mysli,ze si vymyslam,ze to preto som nervozny ze som taky,ale to bolo preto lebo my zalezi na nej,a nechcem ju stratit,preto som bol nervozny

elessar

...to najdolezitejsie som zabudol :))) ta kniha je velmi fajn pre kazdeho s depresiou - najdete v nej kopec uzitocnych info a rad od odbornika (napisal ju psychiater...ale nastastie alternativne zalozeny). tusim som ju tu uz raz aj spominal. mne pomohla velmi. takze autor je david servan-schreiber a kniha sa vola "ako sa zbavit stresu a depresie bez liekov". prajem pekne citanie :)))

[zruseny12]

len jednu vec uz asi nedam do kopi,a to su moje kosti,lebo ich mam mierne odvapnene a klby ma nenormalne bolia...a chrbtica sa mi znicila mam :osteochndrozu,spondiozu,esovitu skoliozu...ale aj tak som uz na tom lepsie ako som bola...na nohach mi pada klenba,tym padom ma bolia krize a klby...no bolo by toho co pisat....radsej by som pisala,co mi nie je ako co mi je...

[zruseny12]

nie vazne,ja si myslim,ze ti to pomoze.Lebo,ja som tiez mala take stavi,ze som myslela,ze puknem ako vo mne vsetko vrelo...a to som este nevedela presne, co mi je...ja sama neviem ci to bolo ci depresia ci tetania ci co....a ked mi zistili tetaniu,ani mi lekar nepovedal,ze z nedostatku vapnika a ze mam mierne odvapnene kosti a bla bla,nechce sa mi vsetko vypisovat...ja som odmietla brat jeho chemiu lebo po tyzdni som mala toho dost...lezala som ako narkomanka...tak som prisla jedneho krasneho dna na tu kapku krvi,a tam mi zistili presne co mi chyba,zacala som to brat doplnky a telo sa zacalo zotavovat...a nepotrebovala som ziadnu chemiu...a poviem ti,ze vo mne az vrelo,teraz mam vseliake problemi,ale tym ze som brala a beriem stale tie doplnky tak som velmi kludna a uz len tak ma hoci co nevyvedie z miery ako predtym/i ked sa najde par veci ale to je normalne,ved som len clovek a nie stroj/urcite ti to pomoze ver tomu...to co ides robit.

elessar

ahojte vsetci. dnesnym dnom zacinam svoj vlastny experiment s potravinovymi doplnkami - teda konkretne s jednym. vratil som sa k jednej knizke, ktoru som cital uz davnejsie a v ktorej sa hovori o pozitivnom vplyve omega 3 na mozgovu cinnost a spominaju sa v nej studie renomovanych svetovych autorov. ja uz som tuto cestu raz presiel, ale bral som omega 3 v omnoho mensich davkach ako su odporucane v tej knihe a to moze byt dovod neuspechu...pritom zo zaciatku sa mi zdalo, ze to funguje. podla spomenutych studii treba brat denne 2-3 g zmesi kyselin EPA a DHA aby sa dostavil AD efekt. v strucnosti je to okolo 9 kapsul toho "najsilnejsieho" rybieho, aky som zatial nasiel - lososovy olej z dm drogerie (neviem kolko ma vo svojom produkte RNG, na to sa musim mrknut). takze denne zoberiem iba v kapsuliach 2,7 g EPA + DHA + nejake lanove semiacka by to mohli vyhnat na 3 a viac gramu. zaroven redukuejem svoje synteticke AD o 1 tabletku denne, tak uvidim, co to povie :))) pre zaujemcov sa chystam nafotit tu cast knihy, kde sa o tychto veciach hovori aj s pouzitou literaturou (to by mohlo zaujimat najma RNG :)))
co je velmi zaujimave je to, ze omega 3 ovplyvnuju viacero neurotransmiterov + aj to, ze autor sa v zavere nevenuje depresii ako ZAPALOVEMU PROCESU - teda mame tu dalsiu alternativu postavenu proti serotoninovej teorii.

navi

Face of agony. To čo ti radí elessar, je ako z dielne najlepšieho psychológa. Lepšie nezoženieš, to mi ver. teraz už je len na tebe, čo s tým urobíš. Vieš, ja ti to vysvetlím takto. je rozdiel medzi aktívnym čakaním na uzdravenie a medzi pasívnym. Depresia ti dáva možnosť vyžmýkať so svojej osobnosti maximum. ak by si ju nemala, tak túto možnosť nemáš. Zober depresiu ako výzvu, ktorá ti dáva možnosť vyžmýkať so svojej osobnosti maximum. Pozri sa. Ja som v 17tich prerušil školu, pretože som sa nebol schopný nič naučiť. Vnímanie a mozog mi to neumožňovali. Dvakrát som prerušil štúdium a dvakrát sa vrátil, ale nešlo to, tak som učenie vzdal. Od svojich 17tich som pracoval ako pomocný robotník bez kvalifikácie. To som ťahal do svojich 28 rokov, kedy sa mi podarilo zmaturovať. Po revolúcii som sa dal na živnosť, postavil svojpomocne rodinný dom, a jediné, čo mi v živote chýba, je normálne vnímanie. Celú svoju chorobu som zredukoval na nenormálne vnímanie. Celkom dobré nie? Nenachádzaš v tom žiadnu inšpiráciu?

RNG

Niektore iste, medzi ne patri st johns wort, 5-HTP, l-tryptophan, lecitin , L-DOPA, SAM-e...
Aj rozne antioxudanty, ktore zlepsuju cirkulaciu v mozgu mozu posobit pozitivne na naladu.