Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

RNG

elessar, ako povedal slepy: budeme uvidet.
Jedno mi je jasne: zakladne materialy, ktore si telo nevie vytvorit musime dostat z vonku.Inac mame problemy. Kazde telo sa sprava inac, niekto vie tie problemy nejakymi nahradnymy systemami obist.
Telo je uzasne prisposoblive. Ale nahrazka je len nahrazka a u niektorych to nepracuje tak si treba doplnit v tele potrebne.
Ked budeme vediet raz, co vsetko telo potrebuje, mozno budu polnohospodarski vyskumnici slachtit plodiny na vyssie obsahy potrebnych latok, nez na chut, vynos a trvanlivost, ako dosial. A potom nebudeme musiet brat doplnky.
Zatial je to este vo hviezdach a tapame sa len v zakladoch, co asi moze telo potrebovat pre svoju normalnu funkciu.

jaaaaaaaa

RNG-maly ma styri loziska velke asi ako 10 korunacka vsetky v okoli pohyboveho centra.Bolo nam povedane,ze mozno casom okolite bunky preberu funkciu aj tych nefunkcnych,ale zatial bez liekov nemoze existovat.Bez liekov maval aj 20 zachvatov denne a to je velmi zatazujuce pre organizmus.

RNG

jaaaaaaa, myslis ze vyhojenie tej oblasti je nemozne?. Ved sa mu mozog este len vyvija.
Rozne materialy z nootropisc by mu snad mohli pomoct prebudovat tu deformovanu oblast.
Nazory, ze nove nervove bunky sa ludom netvoria su uz davno dokazane za nespravne.Takze prebudovanie teoreticky je mozne a mozno stoji za pokus.
Ludia casto "Vyrastu" z epilepsie tj vady v mozgu sa museli nejak napravit..
A pri tom hraju rolu latky, z ktorych sa mozgove tkanivo sklada(cholesteroly, omega 3 a omega 6 oleje, phosphatidilcholiny, a phosphatidilseriny a rozne ine, hlavne z rady z nootropics.

elessar

PETER 25...fundamentalnou je podla mna zodpovedanie otazky: uvedomuje si, ze sa s nou nieco deje, ze sa sprava inak ako sa spravala bezne predtym? alebo si to neuvedomuje? ak si to uvedomuje, ona sama musi prist na to, ze jej takyto zivot nevyhovuje a ze nieco treba zmenit. ak si to neuvedomuje, tak to uz podla mojich info nie je depresia, ale ina porucha - skor mi to vychadza na schizofreniu. takze najprv treba zistit, ci si tie stavy uvedomuje, alebo nie.

elessar

RNG...autor pise: "Niektori autori - ako doktor Stoll z Harvardu a doktor Horrobin z Anglicka - naozaj predpokladaju, ze antidepresivny efekt ucinok ma predovsetkym EPA a privela DHA jej mozno brani ucinkovat, preto su potrebne vyssie davky, ako ked vyrobok obsahuje viac EPA."
...takze som ti z literatury vybral prave ich studie, ale je tam omnoho viac veci venovanych omega -3 a tiez konkretne venovanych EPA (aspon nazvy tych studii to napovedaju). ak budes chciet, nemam problem ti napisat kludne aj vsetky.

Stoll, A. L., W. E. Severus (1999), "Omega-3 fatty acids in bipolar disorder. A preliminary double-blind, placebo-controlled trial", Archives of General Psychiatry, zv. 56, s. 407-412

Peet, M., Horrobin, D. (2002), "A dose-ranging study of the effects of ethyl-eicosapentaenoate in patients with ongoing depression despite apparently adequate treatment with standard drugs, Archives of General Psychiatry, zv. 59, s. 913 - 919

Stoll, A. L., (2001):, The omega-3 Connection: The Ground-breaking Omega-3 Antidepression Diet and Brain Program, New York, Simon & Schuster

stoll, A. L. a C. A. Locke (2002), "Omega-3 fatty Acids in mood disorders: A review of neurobiologic and clinical aplications", Natural Medications for Psychiatric Disorders: Considering the Alternatives, D. Mischoulon a J. Rosenbaum, Filadelfia, PA, Lippincott Williams & Wilkins, s. 13 - 34

Peet, M. a Horrobin, D (2002), "A dose-ranging exploratory study of the efects of ethyl-eicosapentaenoate in patients with persistent schizophrenic symptomps", Journal of Psychiatric Research, zv. 36 (1), s.7 - 18

RNG

jaaaa, adresovali ste viralnu imunitu?
Mozna tam mate ten hlavny problem zapalov a skratov v mozgu.
Opakujemselen, zinok, l-cystein, aloe vera, baza astragalus, GSE, extrakt z olivovych listov a velmi silne:
chaparal,Befungin a betulin

jaaaaaaaa

katogennu dietu sme vyskusali,no nedoslo k zlepseniu.Co sa tyka tych liekov,neviem,ci by pomohli nejake potravinove doplnky,lebo maly je nenormalne citlivy este aj na vysku davky urciteho lieku a ani sme nemohli vyjst na urcenu hladinu,lebo zase zacal zachvatovat.Vyskusali sme vela druhov liekov,pokial sme natrafili na tie spravne.Trvalo nam to skoro 3 roky,ktore boli pre nas nenormalne tazke.A preto ma zaujimalo,ci sa daju naozaj tie potravinove doplnky pouzit na vsetky choroby.

RNG

Jaaaa, epilepsia je nie sucastou tejto temy a je sposobena poskodenim mozgu(vrodene deformity, ziskane zranenia mechanicke alebo poskodenie, hlavne viralne)
Kedze sucasna medicina je symptomaticka, tj zaobera sa diagnozovanim symptomov a odstranovanim symoptomov, "liecenie" epilepsie je predchadzani a potlacanie zachvatov, nie vyhojenie poskodenia mozgu(nootropics, vitaminy, esencialne oleje, hlavne EPA a DHA)
Kedze toto nie je oblast, ktoru poznam dostatocne, asi ste sa obratili na nespravnu osobu. Ale aspon pokus:
.....
Timonil,carbamazepin, uzatvara sodikove kanaly cim znizuje hyperaktivitu mozgu.
Znizenim mnozstva sodika a zvysenim mnozstva draslika a pripadne litia(nie ako karbonat, ale organicky viazaneho) sa tak isto ukludni aktivita.
Dalej su aj neurotransmitery zodpovedne za klud ako serotonin a noradrenalin, ktorych hladiny sa tak isto daju zvysovat potravinovymi doplnkami(St Johns Wort, 5-HTP,SAM-e, EPA, DHA, GLA...)
......

Convulex=valproicka kyselina a jej soli. Ucinnost=zvysuje GABA v mozgu.
GABA izobutyricka kyselina je aj medzi potravinovymi doplnkami, takze jej hladina sa da zvonku dodat.
....
Phenaemal=phenobarbital,
dnes davnejsie nahradene benzodiazepinami, hlavne lorazepamom.Utlmovadla, navykove drogy(oblbovaky)...
Ako som povedal, toto pole poznam velmi malo.
Na epilepsu je ucinne ketogenna dieta, a velke davky vitaminu B-3 a B-6 a samozrejme pristup k hojeniu poskodenia mozgu, zapalov, odstranenie pricin zapalov(casto permanentne virusy v tele, ako ebv a herpesy) a nootropics.