Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

jaaaaa

RNG,ale nie vsetky lieky sa daju nahradit potravinovymi doplnkami.No schvalne,cim by si nahradil lieky Timonil retard,Convulex a Phenaemal?

RNG

Elessar, ja uz som prilis stary a ostrielany kozak, ktory nema ziadne problemy prijmat vedomosti od kohokolvek a bez zabran.
Cim viac, tym lepsie.
"Number five alive. Input, please!"
.....
Z protizapalovych olejov by som spomenul omega 6 GLA(gama linoleicka kyselina) ktora je sucast pupalkoveho a borakoveho oleja.
Inych omega 6(a hlavne znicenych, polymerizovanych a oxidovanych omega 6)
mame privela, ale GLA prakticky nic v potrave.
Preto tlacim aj zmes rybaci, lanovy a borakovy olej.
Teoria-"jedna pilulka pomoze odstranit problemy" je falosna.
Dnes ludia beru uz za hrste piluliek, nie jednu, a problemy im neodstrania, ale donesu rozne ine.
Ked uz musis pouzivat doslova za hrst niecoho(potraviny a potravinove doplnky) tak nech je to nieco, co nema ziadne postranne ucinky ani kontraindikacie s inymi prirodnymi.

elessar

RNG...ja som veru na tie autorske prava myslel, ale asi som to nedomyslel. mea culpa, islo mi iba o pomoc ludom, ktori tu knihu nemaju :))) ale mas uplnu pravdu, jednalo by sa o kradez, takze iba uvediem niekolko prac, z ktorych autor cerpal (to snad nebude problem) ...teda ak mas o ne zaujem. uz som spominal, ze on vnima depresiu ako "zapalovy proces", co je velmi zaujimave. a hlavne su tam tie veci ohladom EPA a DHA, na ktore si uz raz reagoval. hovori, ze je dolezite, aby doplnky obsahovali co najviac EPA v pomere k DHA, pretoze DHA podla tych studii potlaca antidepresivny efekt EPA. myslel som prave na teba, lebo som mal pocit, ze ta tato vec zaujala a ze si o nej este nepocul. ak teda mas zaujem, napis, a ja ti odporucim nejake studie o tejto problematike. teraz ked to citam, vyzera to tak, ze ta chcem poucovat...to v ziadnom pripade, ide mi len o sirenie osvety ohladom EPA a DHA :))) no snad to chapes :)))

RNG

Co sa tyka tych omega 3 olejov, uz v roku 1956 Elena Budvig postulovala, ze nam chybaju rozne omega 3 oleje a to je pricina mnohych civilizacnych chorob, vcitane nervovych problemov a rakovin.
V nasej nevedomosti totiz slachtime obilia, ktore neobsahuju omega 3 ale len omega 6 a omega 9. A s tym krmia aj dobytok a hydinu, dokonca najnovsie farmarsky pestovane ryby(preto sa sustredim len na polarne divoke ryby...)

elessar

NAVI...k tym porucham vnimania: mas uplnu pravdu. nikto zatial neprisiel na to, ako vlastne funguju vsetky tie latky v ludskom mozgu a existuju iba teorie. napriklad serotoninova - ako ale vysvetlime, ze napriek podavaniu vychytavacov serotoninu mnoho ludi ostava v depresii? asi nie vzdy za to moze serotonin a tak prichadzame k dalsim neurotransmiterom, ktorych je obrovske mnozstvo, pricom synteticke AD zatial riesia maximalne serotonin a noradrenalin. a ako vlastne posobi na tieto latky psychika? preco, ked som pozitivne naladeny, je mi lepsie a ked sa poddam depresivnym myslienkam, automaticky je mi este horsie ako predtym? to su vsetko zakladne otazky, ktore ostavaju nezodpovedane. depresia ako zapalove ochorenie (to je v tej knihe), depresia ako nedostatok serotoninu, depresia ako nasledok zablokovanych energetickych drah v tele, depresia ako... ktora teoria je spravna? mozno vsetky a mozno ani jedna. preto existuje asi len jedina moznost, o ktorej som uz pisal: skumat sam seba, riadit sa najma svojim telom a podvedomim, pretoze ono vie najlepsie, co mu vlastne je a ako take si aj pyta patricne "lieky". len my v honbe za "univerzalnym receptom" nepocuvame a tym sa pripravujeme o moznost uzdravenia.

peter25

Neviem ako to spravit,aby som jej to podal tak,aby sa este viac neuzavrela predomnou,ale aby o tom pouvazovala.Ja ju lubim velmi,chcem aby jej bolo dobre,aby bola stastna.Len mna sa to tak dotklo,co povedala,ze ma nelubi,ze mam zabudnut,ze je koniec,ze neni stastna.A pred par dnami ked sme spolu,povie ze ma lubi,nebolo na nej zbadat skoro nic,tesili sme sa ze sme spolu,planovali sme buducnost,aj to ze pojdeme do kina o tri dni,ze co si oblecieme,potom dovolenku-A o par dni mi povie toto,ja uz nechapem,preco sa vsetko s.ere.

RNG

elessar,ja mam literatury celu plnu kniznicu. Problem je, ze na vsetkom su autorske prava, a ked nechces riskovat sud, nemozes nic kopirovat a rozsirovat. iem, na Slovensku si zatial z toho nikto nic nerobi, ale ked zacnu sudy okolo autorskych prav, ake su tu v USA bezne, ludia prestanu kopirovat a zacnu len citovat, to zakazane nie je, zatial.
Prirodny lososovy olej ma obsah EPA/DHA 80/120 mg na gram
MaxEpa koncentrat ma 180/120 na gram
Ak si vsimnes, ja som uz davno odporucal 3x3gramy Max EPA na rozne nervove problemy a bolesti.
A tlacil som pouzivanie lanoveho oleja do jedla miesto alebo v zmesi s inymi panenskymi olejami(na salaty, do omaciek...olivovy, lanovy kokosovy a kyselina askorbova miesto octu).
Tak, ako tlacim pouzivanie zmesi NaCl, KCl a KJ miesto solenia s rafinovanou solou.
A pouzivanie lecitinu a doplnkovych mineralov na kosti.
To su vsetko veci, co nasa civilizacia potrebuje doplnit, aj z hladiska neurotransmiterov, aj z roznych inych pricin v "civilizovanom " tele.

[zruseny12]

ja beriem vapnik a ryby olej /v jednom/3x denne a nejake este doplnky...ale urcite uz mi nepomozu tak aby som bola na tom tak ako predtym TOTALNE ZDRAVA.Ale,co uz aspon, ze mi je ako tak...ta kapka krvi,je to pohode...rada pomozem ked mozem preto tu aj pisem...musime si pomahat...sme na jednej lodi...a len chory choreho pochopi...

elessar

PETER 25...je toho naozaj vela, co sa da k diagnoze zvanej depresia povedat, snad najlepsie by bolo, keby si si jednak pozrel historiu tejto temy, ktorej je pomerne dost, bo sme sa nejak rozpisali :))) a asi najlepsie by bolo, keby si tak ucinil spolocne so svojou priatelkou. ak si ona neuvedomi, ze ma problem, tvoje snazenie bude marne.