Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Peter25. Výkyvy nálad u svojej priateľky neber vážne. To, že ti povedala že ťa neľúbi nieje preto, že by ťa neľúbila, ale preto, lebo sa jej zmenilo vnímanie. Deprimované vnímanie neciti lásku. Žiadnu. Ber to ako biologický prejav, ktorý je biológiou podmienený. Všetko závisí od toho, ako človek vníma svet. V organizme tvojej priateľky sa dejú veci, ktoré zhoršujú jej kvalitu vnímania. Zabrániť tomu môže pozitívnym postojom k veciam a podporou ozdravného procesu organizmu, ktorý potravuje. Ja navrhujem vhodné potravinové doplnky, a jej radu, aby si zakázala všetky negatívne stavy vedomia.
Peter25. S človekom v depresii je to ťažké, pokiaľ sa sám nenaučí ovládať svoje emócie. Živým príkladom ako to robiť je tu Elessar. Ak má človek ovládnuť sám seba, musí ovládnuť svoje emócie. V opačnom prípade to je boj listu vo vetre. Zafúka vietor a list sa rozochveje. Ovládať svoju emocionalitu nieje nič, čo by sa nedalo naučiť, a život potom je omnoho ľahší. Priateľke môžeš doporučiť len to, aby sa to naučila. Bude mať po problémoch.
tiez beriem 5-6 a som si myslela,ze som uz ako neviem,co...ale ked tebe pomaha a musis brat az tolko tak jasne,je to pohopitelne...
NAVI...no fasa, to uz si snad nemozes pamatat ani nazvy toho, co vlastne pozivas :)))
nie, robim si srandu...kazdy k sebe nejak pristupujeme a ked ti pomahaju potravinove doplnky, preco nie.
PETER 25...uplne vsetko su to priznaky depresie, ale depresiu si clovek UVEDOMUJE!!! vie, ze mu je zle a ze mu predtym takto nebyvalo. ina moznost je, ze si to uvedomuje, ale nechce ta zranit + nechce, aby si ju videl na dne. to ale musis vediet ty, co je pravda. skus sa s nou porozpravat...ci vie, co je to depresia, ci ma take stavy a ci to chce zmenit. povedz jej, ze to je dnes bezne ochoroenie, na ktore trpia miliony ludi po celom svete, ze to nie je hanba a nie je dovod uzatvarat sa pred svetom. ze je to liecitelne, len to chce aktivny pristup. ze ak sa bude uzatvarat, bude to este horsie,... podla mna zabijes 2 muchy 1 ranou:
1. priblizis jej, o com depresia je
2. takto oklukou zistis, ci si svoj stav realne uvedomuje alebo nie.
ak jej chces pomoct musis byt aktivny, ale musis k aktivite presvedcit aj ju. asi to bude narocne, ale ja osobne ine vychodisko nevidim.
a ja som si myslela, že je to veľa, ked bereim 5 druhov potr. doplnkov denne:-))) už som spokojná...
Elessar. Oproti mne si obyčajný cucák. Ja beriem asi 15 potravinových doplnkov.
RNG...ano, mas pravdu, len sa mi zda, ked citam tvoje prispevky, ze nam toho chyba akosi privela :))) a mozno to je prave pricina dnesnych zakernych civilizacnych ochoreni. ja by som napriklad rad vedel, co vsetko chyba mne, len mam taky pocit, ze to uz by som sa potom stravoval vyhradne potravinovymi doplnkami :)))
jaaaaa, ja nie som proti liekom, ked pomahaju.
Ja som len za nahradu, pokial je mozna miecim menej skodlivym.
A za adresovanie priciny, nielen potlacanie symptomov.
Drzim palce.
A aspon sa snazte priblizit ku tej ketogennej diete, nemusi byt striktna, lebo ta dava dlhodobo vyssiu sancu vyhojenia tych oblasti.
To moze trvat aj vyse 10 rokov, kym sa to vyhoji. Ale sa to da ovplyvnit.
Mozog je tak pomaly v tomto, ze az do nedavna mali lekari skalopevny nazor, ze sa nove bunky v mozgu netvoria a regeneracia je prakticky nemozna.
Vdaka polu nootropics sa tieto nazory postupne menia.
Ona si podla mna neuvedomuje,ze sa s nou deje nieco vazne.Mysli si asi,ze ten problem som ja,a ked sa rozide so mnou,tak jej bude zozaciatku zle,ale potom ju to prejde.To si asi myslim,ze ona takto uvazuje.Nevravim,ze som dokonaly,ale nerobim nic proti nej,nehadam sa s nou,zabavam ju,len aby nebola smutna,som pozorny,stale vymyslam nieco aby sa nenudila,davam jej pocitit ako ju milujem,som s nou skoro stale,spim u nej,ale ona toto nevnima v poslednom case.Ona je v tom,ze to nema buducnost,ze ju neprijmu moji rodicia,ak sa vezmeme,ze otec urobi vsetko preto,len aby som netravil cas s nou,ze budem nestastny,ak nebudem mat to co planujem,proste pesimisticke reci,ktore nemoze vediet,co ako bude,neveri ze urobim pre nu vsetko,ze sme dospeli,ze by som bol stastny aj ked nebudem mat peniaze,ale ju.Ved ako mi nemoze po tolkych rokoch doverovat,ved byvam s rodicmi,mam nejake povinnosti voci nim,ale ked skoncim skolu,zmeni sa to,ved nebudem uz s nimy byvat,budem nezavysli.Ona neveri,ze vsetko je zle,ze bude iba horsie,neveri ani sebe,podcenuje sa,nema naladu,smutna je,nebavi sa,ufrflana je,meni nalady rychlo,je unavena stale bez priciny,spala by len stale,toto nie su priznaky depresie?co mam robit,aby som jej pomohol?ona si to asi neuvedomuje,mam jej to povedat,ako?ked nechce byt so mnou