Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
pardon, tu je www.zdravie.sk
Navi, mas tu pracu!:D www.zdravie.sk
Ja som jej povedal,ze som tu len pre nu,ze nech mi vola kedy len chce.Ked teraz sa ani nestretavame,je to tazske,vedeli sme o sebe vsetko,co prave robime,kde sme,teraz neviem o nej nic.Neviem ci jej mam volat,alebo nie,alebo ist za nou,alebo nie.
Studujeme obaja v jednom meste,len nebyvame spolu,ale oddelene.Nechodime na rovnaku skolu,sme v polke studia obaja,ide nam skola,nemame problem.Ja sa len snazim najist sposob,ako ju ziskat spet,nechcem na nu tlacit,ale mi to je tak luto,trpim aj ja,nielen ona.Neviem sa na nic sustredit,skola je v ....,myslim na to kazdu sekundu.Neviem,co s tym,ako dalej,proste viem,ze je ta jedina s ktorou chcem byt navzdy.Nechcem ju stratit
Peter25 mozes mi napisat kolko mate obaja rokov a tiez ci pracujete alebo studujete? Ak chces samozrejme, ak nie nemozem to z teba tahat. Vela stastia.
Ahoj Peter25
Tak ma celkom zaujal tvoj pribeh, no ja som si depresiou tiez presla a je to neskutocne dno. Utapas sa, chces sa citit lepsie ale vies ze na svete nie je nik kto by ti mohol pomoct. Priatel? No uplne ti verim ked pises ze ta nechce ani vidiet, ona potrebuje najst zmylel zivota. Ty jej ho svojim vtipkovanim a prepac mi za vyraz ale musim to takto povedat - dotieravymi otazkami nijako nemozes pomoct. Skus to nejak inak. Pravdou je ze ona potrebuje pomoc ale nesmies jej dat najavo ze ju chces liecit, to ta hned uzemni. Je stratena vo svojom svete, citi ze jej nik nerozumie. Skus k nej pristupovat viac ako kamarat. Neviem ci ste spolu alebo nie, co som pochopila doteraz, mali by ste byt oddeleni. Tak za nou prestan behat, nech zacne uvazovat trosku aj sama. To ale neznamena ze by si jej nemal byt nablizku. Bud jej blizky kamarat, len kamarat. Prestan na nu naliehat z buducnostou, ona citi tlak vo vsetkom v com ty nic citit nemusis, pre teba je to prijemne - pre nu nie, mnoho veci znie v jej hlave inak nez v tvojej. Uvazuj nad tym trosku. Ahoj.
Vies navi,ja si myslim,ze ona veri,ze sa trapi pre nas,ze netreba takyto vztah,ze vie ze to bude tazske,mysli si asi,ze potom to prejde a bude dobre.Mozno,ale potom ked bude mat iny vztah,bude to zase take iste,zase jej bude nieco vadit,bude sa trapit,bude to to iste.Ja nechcem ,aby to bolo tak,ze uz nebudem s nou,najde si ineho po case,a ze potom zisti ze urobila chybu a bude to lutovat,a daco si urobi,chcem to vyriesit,ale ako urobit aby to chcela aj ona,teraz ked ma nechala,mam aj tak za nou chodit,aj ked nechce?
vies navi,ja sa bojim len jedneho.Aby si nieco nespravila,ked budem za nou doliezat,ako viem ze nebude jej horsie.Ked mala raz problem,povedala ci si uz ma nieco spravit,aby bol konecne pokoj a dobre,vies ako som sa vtedy citil,nechcem si to uz ani predstavit,zijem s tym kazdy den,s tym co povedala.Mozno to nemyslela tak,a mozno ano.Ale predsa je tam ta moznost.Ateraz,ked povedala,ze so mnou nechce byt,mam za nou doliezat,co ked jej bude este horsie,mam to risknut?nemam jej dat nejaky cas?
Minule sa stalo,ze podla nej jej nesla skola,tak chcela odist zo skoly,bolo to zle,velmi zle,plakala,nervozna bola,potom ju to preslo a povedala ze to zvladne.Zda sa mi teraz taka bezcitna,ked sa rozpravame,nespoznavam ju,aj voci mne,voci ostatnym,je tvrda,ale inokedy zase je velmi citliva,vsetko si berie k srdcu,ze vraj ju nemame radi,je smutna stale,nechce sa jej nic robit,unavena je,povedala mi,ze by len spala,rychlo sa unavi,aj bez priciny,citi sa vraj velmi vycerpana,podcenuje sa.Teraz vidi asi problem vo mne,preto nechce byt so mnou zase.Mysli si ,ze ked nebude so mnou,ze bude mat po problemoch-tak som si to vysvetlil.Ale ja viem,ze prave teraz pridu tie problemi,a ja nie som pri nej,lebo ona to nechce.Neviem ci jej mam dat cas,aby si uvedomila,ze urobila chybu,alebo sa jej prihovarat,vazne neviem.Nechcem ju stratit,poradte co robit
Neurobil si dobre Peter 25. Ty ju v tom teraz nesmieš nechať samú. To je to najhoršie, čo môžeš urobiť. Mal by si s ňou byť maximum času čo môžeš, a to aj v tom prípade, keby bola k tebe nevrlá a vyháňala ťa. Nedaj sa proste. Prevezmi aktivitu do svojich rúk a pomôž jej. Buď veselý a neurážavý. Ukáž jej, že sa to dá. Nakaz ju svojou pozitivitou. To čo ona teraz potrebuje je neustála pozitivita vedľa nej, aby nemala kam utiecť. ona sa musí zbaviť všetkých negatívnych myšlienok a prístupov, a ty jej v tom môžeš pomôcť len tak, keď ju budeš očkovať svojim príkladom, čiže maximálnym optimizmom. Nezabúdaj, že aj optimizmus je nákazlivý, nielen pesimizmus...