Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

simona

Ked to nepomoze, uvidis ze sa stale utapa v depresiach, vezmi ju na dovolenku. To ze obaja studujete ti pomoze predyst komplikaciam v praci (dovolenka a tak). Ani by si neveril ako dobre vplyva slniecko na mysel. Hlavne pod nie pod tlakom. Toto skus az po par odmietnutiach z jej strany ako napriklad som spominala to kino. Ked povie ze nie a uvidi ze ty nenaliehas, bude viac uvazovat nad kazdou tvojou ponukou. Nad tym ci chce byt s tebou alebo nie, nad tym ci chce riskovat tvoju stratu alebo nie.

simona

No, neviem ale podla mojho nazoru...pokial ty nebudes nad vodou, nemozes pomoct jej. Pravdou je ze zo situacie aka je medzi vami si dost postihnuty aj ty a to urcite nevplyva pozitivne na tvoju priatelku. Ak by si dokazal chovat sa uplne neutralne voci nej urcite by to len pomohlo, napriklad ziadne naliehanie...zavolas jej, mas chut ist do kina pretoze ja idem (ked povie ze nie, tak jej milo poprajes dobru noc a zavesis...take nieco mam na mysli. Ona sama musi prist na to ci s tebou chce byt. Peter, ak jej budes plakat v naruci ako strasne ju milujes a nemozes bez nej zit...ver mi skonci to presne naopak, ona potrebuje vedla seba silnych ludi. Neviem ci ta nematiem, snad chapes co mam na mysli. Daj jej trosku slobody, nech zacne premyslat a zamestnavat mozog niecim inym ale bud jej stale nablizku, nech vie ze ked bude najhorsie moze sa na teba vzdy obratit. Podstatne je aby si jej to nepovedal ale aby na to prisla sama. Viem bude ta to stat hodne usilia ale ty si sa rozhodol jej pomoct. Vsetko je na tebe, co urobis. Proste jej daj najavo ze akceptujes jej rozchod s tebou ale ze pre teba znamena stale prilis mnoho na to aby si jej nebol nablizku. Hlavne ziadne slabe vylevy tvojho srdca...to vsetko pokazi. Sebavedome slova dokazu hodne. Vzdy uvaz co povies.

navi

Simona, niekde som čítal, že najlepšou cestou k samovražde je hľadadať zmysel života. Už máš po depke, alebo ťa ešte drží? Zmyslom života je akákoľvek dobrá chvíľka, ktorú človek môže zažiť. A to sa nedá bez optimizmu.
K čomu je dobrý životný smútok? maximálne k tomu, aby človek prišiel na to že k ničomu. V tomto svete treba pozitívnu energiu vyrábať. Nechať niekoho plácať sa v negatívnych náladách, nieje najrozumnejšie riešenie. Ja by som radšej na Peťovom mieste robil zo seba šaša, ale určite by som jej nedal pokoj,keby mi záležalo na tom, aby sa z toho čo najskôr vylízala. Na svete nieje nič, čo by stálo za špatnú náladu.

peter25

Navi:ked som ju stretol po tom ako mi povedala ze ma nechce,po dvoch tyzdnoch,taku znicenu som ju este nevidel.Schudnuta,bleda,ztrapena,smutna,bez nalady,roztrzita,cudna,raz sa zasmiala,potom plakala...Jej bude iba horsie si myslim bezomna teraz,zisti to.Ale ako jej povedat,ze jej chcem pomoct,aby sa neurazila

peter25

navi,ale cez telefon jej to povedat nemozem,a ked sa stretneme,tak si bude mysliet,ze chcem na nu tlacit,naliehat.Neviem ako jej to povedat,ze asi ma depku,aby sa neurazila,nenahnevala.Ake potraviny myslis?

peter25

Ked sa to stalo predtym,tak sme sa aj stretavali,a potom ona bola iniciativnejsia a chcela aby sme znovu boli spolu,teraz asi tusi,ze ked znovu sa budeme stretavat,to ze ma lubi,a ze jej chybam,bude silnejsie a ze sa dame znovu dokopy,ale asi sa toho boji,preto sa nechce stretavat so mnou,mysli si asi ze ja som pricina jej trapenia,neviem,ale asi musi byt chvilu sama,aby pochopila,ze jej chybam.Mne asi praskne hlava uz z tohoto,neviem co robit,aby som ju nestratil navzdy.

navi

Peter25. Ja by som jej nedal čas.Každý čas, čo strávi sama, môže byť proti nej. Očividne má depresiu, a môže sa do toho ešte viac zamotať. Mal by si jej povedať, že má depku a že preto vníma svet a všetko tak negatívne. Povedz jej, že má poruchu vnímania, ktorá spôsobuje, že všetko vníma negatívne a že sa to dá liečiť. nemusí ísť ani k lekárovi, dá sa to liečiť aj bez neho. Stačí, ak prestane v sebe živiť negativizmus a zobne si zopár vhodných potravinových doplnkov, ktoré jej pomôžu pri návrate k normálnemu vnímaniu. To by som urobil ja. Ostatné je na tebe.

face of agony

Elessar, neviem kam ten pozitivny pristup zmizol. Ja akokeby som mala v sebe dve osoby, pricom jedna je silna, pozitivna, aktivna a ta druha presny opak. Dve rozne veci, ktore sa striedaju. Mas pravdu, musim s tym nieco robit, lebo ma to zabije.
Navi, prave som zistila, ze tu knihu ako sa zbavit...tak ze ju maju u nas v kniznici. Hned v pondelok si ju pojdem pozicat. Vnimanie? O tom som este nepocula. Teda vlastne v tomto kontexte. Co je vlastne vnimanie? To ako vnimam situacie, ako vnimam ludi a tak? Ked ja to nedokazem nikomu povedat. Len vam, lebo je to anonymne a nehovorite mi take debiliny ako ostatni. Ze ved mam zivot pred sebou, mam sa z toho tesit a podobne hovadiny. Ako keby som to nevedela tie otrepane frazy, ale im sa to lahko povie, ked ja sa neviem tesit a byt stastna na povel:( Jednoducho ja to neovladam. A tak mi to ide na nervy, ked mi nikto nerozumie, tak radsej odidem niekde do samoty alebo to jednoducho zmenim na inu temu, aby som to nemusela pocuvat.