Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

face of agony

k teme- ja ked mam riadnu depresiu a niekto sa so mnou chce o tom zhovarat, tak som len rada, ze ma chce vypocut. Naopak, keby nikto o mna ani nezakopol, tak by ma to este viac deprimovalo. Radsej nech sa (ako ste uz pisali) optimisticky vtiera akoby nic nespravil. Ale samozrejme (!!!) žiadne prikazy, rozkazy, zakazovanie a natlak!!!

peter25

ved ked som bol s nou teraz parkrat,tak som bol optimisticky az som sa sam cudoval,aj ona.Pytala sa,ako to ze mam taku dobru naladu,ze mi je tak dobre.Pytal som sa jej,ale nie o nas.Az ked uz fakt ona zacala,tak som to nevydrzal,aj ja som len clovek.

peter25

Ja som saso,pretoze to chcem zachranit?pretoze ju milujem viac ako zivot?ja som dost tvrdy clovek,presiel som uz vselicim.Ja sa hned nerozplacem,ked sa mi nedari v zivote,alebo ked mi ho zneprijemnuje,pociti to dvakrat horsie.Len od jedneho cloveka si necham skakat pohlave-od nej.Preto,lebo viem,aku tragediu zazila,ako trpela-trpel som s nou ,bol som pri nej stale.Dakujem zarady,urcite ste mi pomohli,proste urobim vsetko preto aby som ju dostal spet

navi

Simona, všetko má svoje hranice, aj vnucovanie sa. Ak by som bol na Peťovom mieste, tak by som sa optimisticky vnucoval. Ak by som bol absolutne ignorovaný, tak by som to považoval za prejav nezáujmu o optimizmiu. Povedal by som ok, idem zdieľať svoj optimizmus niekam, kde oňho majú záujem. určite by som si neplánoval vzťah tak ako Peter. ak je o mňa záujem, ok, ak nie, tak nie. Každý si vyberá spôsob svojho života. Ja by som si vybral optimizmus.

jaja

ak má depresie, tak potrebuje pri sebe silnejšieho človeka ako je ona... tak si vyber či chceš pomôcť jej alebo sebe- musíš byť silnou oporou, ak ťa k sebe pustí...

jaja

aj tak kým si SAMA neuvedomí , že má depresiu, a nebude to chcieť SAMA riešiť, môže sa aj na hlavu postaviť a nič s tým neurobí... taktiež BEZ NATLAKOV, ktoré stav ešte zhoršujú a môžu privolať dalšie depky, kt. sa slečna asi bojí, možno preto volila ústup...

navi

Čau face. Vnímanie je najzmyslovatejší orgán človeka. Môže byť poškodené, čo sa prejavuje zmeneným vnímaním, to znamená, že je to vnímanie na prd.

simona

Navi
urcite to myslis dobre, len z tvojho prispevku ide hodne optimizmu, co naznacuje tomu ze si momentalne v dobrej nalade a neprechadzas si ziadnou krizou. Nehovorim aby Peter priatelku nechal, to je to posledne co by som navrhla. Lenze ak po sebe niekto necha slapat tak sa po nom slapat aj bude. Ak ma to dievca depresie, saso po jej boku jej nijak nemoze pridat. Ona potrebuje zacat znovu triezvo uvazovat a zacat sa o zivot bit. A napokon, je v ludskej jesitnosti zafixovane, ze ak ta niekto do niecoho tlaci, zacnes odporovat.

face agony

Navi, neni zac a tato veta-najlepšou cestou k samovražde je hľadadať zmysel života-je sakra pravdiva. To si asi zapisem.