Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Alebo skvela kniha je Muluj svuj zivot - tiez od Louise Hay, ma dve prevedenia jedna je normalna kniha a druha darcekova edicia plna farieb ako som ti spominala. Ta je zarucene posobivejsia. Vela stastia
Pri Peťovej kamarátke sa stala jedna vec. tragicky jej zomrel otec. Predpokladám, že spáchal samovraždu. To pre žiadne dieťa svojich rodičov rodičov nieje nič povzbudzujúceho. Rodič je vzor prístupu k životu. Pokiaľ decko dostáva postupne negatívne vzory rodiča, tak to neberie tak tragicky, nieje to šok. Keď však príde taká rana ako samovražda,bez toho, že by pred tým figurovali nejaké extrémne negatívne vzory správania, tak to je pre to decko šok. Zrúti sa emocionálny svet. To je ale signál k tomu, aby človek nehľadal vzory správania vo svojich rodičoch, ale v tom, čo je naozaj dobré.
Viem ze ta to obcas pekne nahneva ked tvrdi nieco co nie je pravda alebo ty to citis uplne inak. Lenze ostrymi reakciami daleko nezajdete, skus sa povzniest nad cokolvek zle co ti povie, ona to mozno ajtak neskor sama lutuje a zas si len nieco vycita. Skus zacat u seba. A este sa chcem spytat ci ona hlada nejaku pomoc aby sa jej ulavilo ak hej mozem ti dat typ na jednu spisovatelku ktora pomaha zenam ktore maju akekolvek problemy. Je hrozne fajn co pise, tebe to moze zniet ako sproste zvasty ale cloveku ktory naozaj hlada pomoc to prehovara rovno k srdcu. Vola sa Luise Hay a vsetky jej knihy su dobra volba, zalezi len na tebe ktoru zvolis. Ak jej to budes chciet kupit, niektore knihy vychadzaju vo velmi farebnom prevedeni s obrazkami ako podklad v textoch. Hrozne to vplyva na psychiku pri citani, skus niektoru. Napriklad kniha Mocne myslenky je o rozmere 10x10 cm a moze ju mat stale v kabelke. Je v nej 365 afirmacii, na kazdy den jedna a su strasne pozitivne. To je len jeden typ, musis ich par vidiet ak chces niektoru z nich kupit. A usudis sam.
Simona-ty tvrdis,ze ma to nemalo zlozit?ze toto je hocico?ked sme spolu vela rokov,planjete buducnost,ze ako budete byvat,a o 3 dni ti povie ze zabudni na mna,ze ta nelubim,ze nechcem byt uz s tebou.Ved toto by polozilo aj vola,ved potom si myslim,ako keby ma klamala,ked do teraz hovorila,ako ma lubi,ked sme zaspavali,objala ma a tak sme zaspali,planovali sme vela spolu,travili sme spolu cas,vsetko sme si hovorili,ako keby ma niekto bodol do hrude sa citim momentalne.Je to tak,tak sa ciim,ako keby ma niekdo zradil,od koho by som to necakal vobec,asi tak sa citim.
Ja nie som sasko co len place,ja som bol ten,co aj ked bolo velmi zle som bol stale optimista,drzal som ju a vravel ze bude dobre,upokojoval ju,ale ked mi zacala vykladat take veci,aj so mnou to pohlo,ja si to nezasluzim od nej
Navi-to ginko je good.Len vies,co na to povie ona ked ma zbada s ginkom?najradsej by som ju zobral a usiel niekde prec na ostrov,kde by sme boli iba sami.Som jej opora,ved co by robila v tedy bezomna,ked jej bolo tazsko,ked chcela odist zo skoly,ked jej zomrel rodic,stal som pri nej,a drzal ju
SIMONA-si nemysli ze som nejaky placko,co nevie riesit problemi,co place hned.Ja dokazem plakat len koli jednemu cloveku na svete-ona.Lenze ked ona mi tvrdi take hluposti,vicita mi za co nemozem,o mne blbosti tvrdi,ako keby ma nikdy nemilovala,ako keby som bol nikto.To ma vie tak dorazit,proste nezvladam to,ked o mne tvrdi,co nemoze vediet,ako bude,ze mi neveri,verit-ved to je zaklad nie?ja jej verim,preco ona mne nie?sprava sa ku mne niekedy,ako keby som nic pre nu neznamenal,niekedy ako keby som bol vsetko pre nu.
Navi ono to co pises je pravda. Optimisticky sa vnucovat moze zaberat. Lenze ty si asi zabudol ze Peter sa zacina pekne zozierat koli vztahu a ta druha polovicka to citi, ci si to uvedomis ci nie. Jej proste moze pomoct niekto sebavedomy, uznavam ze ludom pomaha sa vyrozpravat aj s niekym inym kto sa tiez citi pokrk v problemoch a nezvlada sa radovat zo zivota, len neviem ci by to mal byt prave partner. Ten musi byt silny, oporou na ktoru sa mozes obratit a vies ze ho to nezlozi. Nech akokolvek namietas stojim si za svojim.
Peťo, kúp jej darček,Ginko prim, a choď ju navštíviť. Povedz jej, že si jej priniesol hormóny šťastia vo flaštičke:-)))
Kúpiš to v lekárni za 150 Sk.
Nepovedala,ze si nezela,aby som ju chodil cakat.Len ze ci to nie je cudne,ked sme sa rozisli,ze chodim za nou.Nezakazala mi to,ani ze nech jej dam uz pokoj nepovedala.Vlastne povedala,ale predtym.Ja uz neviem.RAZ tak,potom inak povie