Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Peťo, ty sa žiadných chýb neboj. Ak ide o pravú lásku, všetky chyby odpustí. Ty musíš stratiť všetok strach aj obavy.
Peťo, pýtaš sa na niečo, na čo sa nedá jednoznačne odpovedať. ty si rob svoje a hotovo. Ako sa s tým ona vysporiada, to je na nej, nie na tebe.
Mam to riskovat,ze ked budem za nou chodit,ze si nieco spravi,lebo nevie uniknut z toho.
Bojim sa tiez,ze ked zisti,aku chybu urobila ZNOVU,tak ze sa bude trapit tak,ze si spravi nieco.Bojim sa o nu.Ked mi raz povedala,ze ci si ma uz nieco urobit,aby bolo konecne dobre,ale to bolo davnejsie,iny problem.Viete,ako som sa bal kazdy den?neviem si predstavit co by bolo keby...
Ste mi neodpovedali,ze co si myslite o tom,ze ked ma nechala teraz,ze ci sa jej depresia vytrati,alebo jej bude este horsie,ked viem ze ma lubi
Simona-pozeral som na tie knihy na nete,skusim
Navi-babrem sa v tom,lebo chcem aby som nespravil nejaku chybu,mate s tym skusenosti,ja nie,preto sa pytam.Ja som proste taky,chcem mat vsetko good,aby ma nic neprekvapilo.Ja pojdem za nou,len neviem ci jej nemam dat este tyzden cas a az potom,alebo mam hned ist?nemal by som asi rozoberat nas vztah ak ona nebude chciet nie?nepovedala ze nechce aby som chodil,povedala len ze ci to nie je cudne,ked sa stretavame teraz,nezakazovala to.Ja viem presne ako teraz uvazuje.Viete,teraz posledne tyzdne sme boli nervozny,ona z nasej buducnosti,ja z toho ze je nervozna a ze mi to nechce povedat.Ona uvidela,ze som nervozny,neverila,ze to je len koli nej,ze mi nechce povedat co jej je,ale mysli si,ze to koli tomu ze som taky.Neveri.
Peter. Moc sa v tom babreš. Choď za ňou a hotovo. Hlavne s úsmevom na tvári. Ty musíš poraziť jej pesimizmus.
Peter uz si sa pozrelaspon na jednu z tych knih co som ti vcera pisala?
Teraz ked je sama,ked nie som pri nej,myslite ze je jej lepsie?prestala mat depresiu,alebo sa to nezmenilo?chcel by som vediet,aky mate nazor na to.Ked ma teraz nechala,ci jej je alebo bude tak lepsie,ak viem ze ma lubi,tak jej bude si myslim casom horsie,vsimol som si ked sme sa stretli po 2 tyzdnoch,bola velmi smutna,unavena,uplakana,strhana,ztrapena,ale aj ked som sa spytal ci to nechce vratit,povedala ze nie,aj ked mi povedala ze to ku mne citi,je to normalne?asi si mysli,ze to prejde casom,ze aj tak by to s namy nemalo buducnost,to neni fer
Pobyt na psyciatrii by ti mohol pomôcť. Je tam skupinová psychoterapia a to ti možno vyhovuje viac ako individuálna len dvakrát do mesiaca.
Neviem ako zareaguje,ked sa jej ozvem,nechcem aby sa to zhorsilo este viac,xyba mi