Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

[zruseny12]

jaja k tomu MG,treba opatrne zo vsetkym,lebo mne sa tak raz stalo zo zinkom,a tak som prisla na to ze ho beriem vela...tak som zacala si davat pozor na to kolko coho beriem...

[zruseny12]

RNG-tetania sa tiez povazuje za nervovu poruchu-ved ja mam tetaniu z nedostatku vapnika a to nieje len o nervoch,/sice citala som ,ze nedostatok vapnika v tele zvysuje nervovu drazdivost...jaj ta medicina je ale zlozita...:0(((...../

RNG

Pacient s nervovou poruchou(depresia, panicke poruchy, tetania) ma ovplyvnene myslenie. Preto sa obvykle stranim pisat do podobnych tem, lebo to u nich vyvolava casto len agresiu.
Skus ju nahovorit na niektore z "upokojovadiel" ako St Johns Wort, 5-HTP alebo SAM-e. Ked sa bude po nich lepsie citit, mozno ich bude sama pravidelne brat.
Mnoho ludom po krizach(soky, umrtia blizkych, nervove zrutenia z pretazenia...) tieto doplnky pomohli sa so situacie aspon ciastocne dostat.
V takych stavoch mysle telo nepracuje spravne a rozne nedostatky z absorbcie a hospodarenia s materialmi ho nasledovne poskodzuju.

peter25

priatelke som napocital 11 bodov z tychto,je to dost nie?mal by som sa s nou porozpravat,ale ako ?aby sa neurazila,aby zacala uvazovat o tom,ze sa daco deje

peter25

Príznaky depresie sú:

• strata záujmu, energie a radosti, niekedy sprevádzané úzkosťou.
• nedostatok elánu a motivácie spôsobuje, že i jednoduché úlohy sa zdajú byť namáhavé či nezvládnuteľné.
• nedostatočná sústredenosť
• celková únava
• nepokoj
• zmeny chuti na jedlo, a to tak jej zvýšenie ako i zníženie.
• zmeny spánku, zvýšená spavosť alebo nespavosť.
• strata normálnej mimiky, vonkajšej afektivity a libida
• strata sebadôvery, vyhýbanie sa kontaktom s ostatnými
• podráždenosť
• pocity nepríjemnosti, bezmocnosti a beznádeje
• zápcha, menštruačné poruchy, psychosomatické ťažkosti, svrbenie a bolesti
• zhoršenie nálady v určitú dennú dobu – napr. hneď po prebudení
• samovražedné myšlienky

peter25

Ked pojdem zanou,co jej mam rozpravat,alebo co jej mam navrhnut aby sme robili teraz,ked ma nechala?mozeme akurat ist na kavu,ale nic viac asi

peter25

Ja neknucim,prave naopak,chcem len aby jej nebolo este horsie.Nechcem na nu tlacit,mozno sama musi zistit,ci jej chybam,alebo nie.