Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Navi, aj mna napadlo, ze by mohlo byt najprv to vnimanie poskodene a az potom chemia. Ja mam o tom zas inu teoriu. Podla jednej knihy su vsetky choroby sposobene psychikou. Sebalaska je to najdolezitejsie a ked je tento vztah k samemu sebe naruseny, nastavaju zmeny v tele. A tiez sa tam dost venuju autosugesciou. Napriklad, ked sa vam zda, ze vam ludia ublizuju, tak si milionkrat denne budete hovorit, ze ludia su k vam dobri, kazdy vam robi len dobre...atd. Je tam aj zoznam chorob, ktory vam povie, ake myslienky vas k tej chorobe dohnali. Napriklad, ja mam skoliozu a to spobili tieto "presvedcenia": Vlacenie bremien zivota. Bezmocnost a beznadej. A najdu sa aj ine veci, ktore ako toto presne sedia. Ak vas to zaujalo, tak mozte napisat nejaku chorobu a ja vam poviem, co to znamena. Aspon si overim, ci to plati aj na druhych:)
k teme, co skor vajce alebo sliepka, pridam postreh ako mozog oklame telo:
nepochybujete isto o tom, urcite ste skusali autogenny trening - vyvolat si pocit tepla... ako si dokaze niekto menit srdecny tep, ako mate zive sny, mate fyzicky pocit vo sne...
a na druhej strane - napriek fyzikalnemu posobeniu - ziadna reakcia na tele, co ja viem, napr. prebehnu po pahrebe bez popalenin????
To bola reakcia na tvoj predposledný príspevok.
Berieš to dobre Elessar.
NAVI...co to zazracne ginkgo, ktore si opisoval ako liek proti dp/dr??? funguje, alebo to bolop tiez iba zo zaciatku???
...cize najprv zmena chemie, az potom chorobne vnemy??? nemoze to byt naopak..ze najprv existuju chorobne vnemy az potom zmena chemie a nasledna depresia alebo ine poruchy??? ak niekto nahle strati blizkeho, ta strata samotna nevyvola zmenu chemie, ale najprv si tu stratu uvedomi, teda pride vnem a az jeho nasledkom dojde k zmene chemie v mozgu...aspon podla mna :)))
no jo, ako sa tak rozhliadam po tych vselijakych prostriedkoch, tak spustu ich ma aj AD ucinky a aj naopak.
nie nadarmo sa vravi, vsetko so vsetkym suvisi
ale neda mi otazka: citali ste, poculi ste o technologii: SKENAR?
mne sa tak chodi kamoska nabijat. vcera som precitala daco na webe. zda sa mi to uzasne a ako technik sa mi to zda celkom OK, krasna synteza stareho vychodneho ucenia a modernej techniky :)
FACE OF AGONY...mam z teba radost :))) len tak dalej, nechaj sa viest tymi pocitmi, predstavuj si, ze odteraz budu stale castejsie...ak by nahodou doslo k zhorseniu, tak vedz, ze je iba prechodne a ze po nom opat vykukne slniecko :)))
ATANER...EPA je protizapalova, takze by to mohlo fungovat + vyskumy ukazuju, ze vo vacsich mnozstvach (3 x 3 by malo stacit - aj ja tak beriem) sa prejavuje jej antidepresivny efekt. takze myslim, ze ked budes brat, nic nepokazis :)))
...tak sa nam tu alternativna liecba prostrednictvom potravinovych doplnkov celkom slusne rozbieha: ja, FACE OF AGONY, ATANER a najdalej je NAVI, ktory syntetiku uplne odstranil, + JAJA, ktora syntetiku nikdy nebrala...ak som na niekoho zabudol, tak sorac :))). ja dufam, ze o svojich skusenostiach budete informovat...ja za seba hovorim, ze informovat budem. ide na jednej strane o to podporit sa, ak to niekto bude potrebovat a tiez o to, aby sme ukazali ludom, ktori potrebuju pomoc, a najdu si toto forum, ze existuje cesta, ktora nemusi ist priamo cez psychiatra a synteticke lieky, ktore maju kopec negativnych vedlajsich ucinkov. teda aspon ja to tak beriem :)))
pred par rokmi mi menili rozplastnenu platnicku medzi C6-C7 za titan, sialene migreny ustali, rameno pokracuje.