Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

RNG

Ja som to len nadhodil, tu cinnost, lebo mnohi ludia sedia doma osamote a medituju. Ked je zlovek zaujaty a ma riesit hromady problemov cely cas, obvykle mu nevide cas na zaoberanie sa so svojimi problemami, co je niekedy dobre.
Aktivita je velmi zdrava pre dusevne zdravie.
Tak ako cvicenie pre telesne zdravie.

face of agony

Ale senzitivny clovek citi aj malu akciu ako obrovitansku. Len skoda, ze niektori ludia to akosi nevedia pochopit. Hlavne ti s hrosiou kozou. Ludia su objektivni a spravodlivi? :D haha

navi

Zvedaffka. Prečo sa hanbíš navštíviť lekára bez toho, aby o tom ostatný vedeli? Však psychiater je taký istý lekár, ako zubár. Ľudia nevedia o tom, že chodíš k zubárovi? Alebo vidíš rozdiel v tom, či ti špatne funguje chémia v dolnej časti hlavy, alebo hornej? Snáď nechceš povedať, že ľudia inak hodnotia ochorenie dolnej časti ako hornej. To snáď nie. Čo si o ľuďoch myslíš, že sú taký sprostí? Však ľudia sú objektívni a spravodlivý, alebo sa mýlim?

navi

Senzitivita vnemov.
Ak je niekto priemerne senzitívny, nemá ho čo vykoľajiť. Ak však niekto poriadne senzitívny, ľahko sa vykoľají v akejkoľvej zákrute. Ak je malá akcia, je aj malá reakcia. Ak je akcia veľká, zákonite musí byť veľká aj reakcia. To je zákon prírody a neobchádza ani ľudskú psychiku.

navi

Elessar. Vôbec by som sa nečudoval tomu, keby na mňa ľudia pozerali ako na čudáka, keby som sa venoval celestínskemu proroctvu. je to úplne logické. Celestínske proroctvo by im nepripadalo realistické, preto by im bolo čudné, že sa tomu venujem. Ale vôbec im nieje čudné, že sa venujem veciam, ktoré mne nepripadajú realistické a tým je napríklad aj moja živnosť. Aký paradox, že?

face of agony

Navi, dava to zmysel, co pises. A vies co sa stane s clovekom, ktory je hypersenzitivny? Ze vsetko vnima intenzivnejsie, cize kazdy vnem je prenho urcitym silnym zazitkom?

face of agony

zwedafka, mozes chodit ku psychiatrovi, ale vzhladom na tvoj vek ta moze zobrat len detsky psychiater, respektive pre deti a dorast. On/ona na zaklade vysetrenia uvazi, ako casto k nemu budes chodit a zvoli mozno aj medikamentoznu liecbu. A o tom samozrejme nikto nemusi vediet, snad len ti, ktori budu v cakarni:)

zwedafkaaaaaaa

trpim depresiami mam 16 rokov a chcem navstivit psychiatra.chcem sa opytat ci ma bude moct psychiater liecit,ci tam budem moct chodit pravidelne bez toho aby otom niketo vedel.vopred dik za odpoved

elessar

NAVI...aj ked ti celestinske proroctvo pripada realnejsie ako vonkajsi svet, vonkajsi svet by na teba asi pozeral ako nablbca, keby si sa primarne venoval tomu celestinskemu proroctvu :))) to celestinske proroctvo vsak na teba ako na blbca pozerat nebude. tak si vyber :)))
mimochodom aj to je udel nepochopenych - ze nanho ostatny pozeraju ako na blbca :)))

elessar

RNG...ak by som sa tymto otazkam mal venovat do dosledkov, tak uz tu nie som. pamatam si, ake depresie som mal, ked som chcel pochopit "podstatu sveta" a toho, ci vlastne realne existujem. dnes to uz nejak zasadne vazne neriesim, ale sem-tam ma to len tak napadne a tak to hodim do fora a cakam ci niekto uvazuje podobne, resp. ci vobec o tom uvazuje. to nie je o tom, ze by som nemal co napraci, jednoducho je to take odreagovanie. aj v ramci fora. stale sa motame okolo depresie a okolo toho, co to vlastne je a ako z toho von, preto je logicke, ze nas napadaju aj taketo veci. nevidim na tom nic skodlive, ak niekto na tieto otazky kasle, tak jednoducho neodpise. ja na ne v podstate tiez kaslem, ale sem-tam, len tak pre srandu nieco napisem.
suhlasim s tym, ze treba hladat zmysluplnejsiu cinnost, ale som rovnaky ako NAVI. ja tej zmysluplnej cinnosti mam tolko, ze sa mi kolko krat az do nej nechce :))) a tak sa zabavam aj abstraktnymi myslienkami. ale ako som uz spomenul v niektorom zo svojich prispevok, to nie je podstatou tohto fora. jeho podstata je pomoct tym, ktori zapasia s depresiou a snazit sa otvorit im nove obzory, nacrtnut alternativy riesenia ich situacie. veci, ktore piseme okolo z toho iba nejakym sposobom vyplyvaju.
...no a k tym alternativam, neda mi este neodpustit si jedno prirovnanie - ty si ako nejaky guru :))) co nas viacerych inspiroval k odlisnemu pohladu na depresiu...takze aj vdaka tebe toto forum funguje tak ako funguje. dufam ze som ta viac potesil ako vystrasil :)))