Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Môj názor na depresiu je takýto: Vôbec by neexistovala, ak by nemala dôvod. Depresia je reakcia na nepríjemný stav. Môžete mať akýkoľvek nepríjemný stav, ak je ten stav dlhodobejšie nepríjemný, chytáte z neho depresiu. Vlastne ide o neschopnosť tento nepríjemný stav ďalej zvládať. U mňa nepríjemný stav vyvoláva dpdr(F48.1), ktorý je tak nepríjemný, že sa dá ťažko zvládnuť bez antidepresív. AD pomáha človeku zvládať akýkoľvek nepríjemný stav. Ak si nepríjemný stav človek dokáže odstrániť, nieje dôvod na depresiu, takže depresia automaticky prestáva existovať stratou existencie nepríjemného stavu.
navi, podla mojho nazoru, depresiu, tazku, ktora sa rozvija dlho, jednorazovym podanim akehokolvek AD neporiesis.
a takisto odmietam vyzraz: vcerajsia depresia. pre mna depresia nie je stav, nalada na jeden den. ani nie tyzden a mozno ani nie na mesiac.
dnes je slovo depresia silno sprofanovane, moderne je utapat sa v depkach a pritom ide napriklad iba o popis momentalneho stavu mysle, nejakej zenskej, co nezohnala v butiku ten senzacny pulovrik co ma aj kamoska :o))
dobre, pripustime, ze to nie je nas pripad.. :)
jednoznacne som za, ak depresia, tak psychiater a terapia nielen medikamentozna. ja osobne si neviem predstavit, po mojej skusenosti, ze by som k lekarke prisla iba pre lieky. najviac mi pomahali rozhovory a tie zasa mohli zacat fungovat, ked sa stav mojej mysle a vnimania nejakym sposobom upravil. a nasledne ako prevencia zmena zivotneho postoja, rozhodnutia s tym nieco urobit a schopnost to urobit... nakoniec, podla toho, co som citala, asi to funguje tak: ked das nedopatrenim ruku na rozpalenu pec, pocitis palenie a reflexne ruku odtiahnes.
depresia je je vnem, pocit ako palenie, neprijemny. zdrava reakcia by bola, urobit nieco so situaciou, ktora ten vnem vyvolala.. ale nieeeeeeee. my si ho z nejakeho hlupeho dovodu pestujeme...
na takomto nejakom pricipe, na poznani a pochopeni tohoto procesu by sa dala depresia zvladnnut svojpomocne, co myslite vy?
nuz.. neviem. ja mam asi specialnu lekarku ;) nie je to u nej len o predpisoch. dokonca sa ma sama spytala, ci budem mat zaujem o stretnutie, aj ked budem bez liekov. tak mame rande o dva mesiace zas
tiez sme preberali ucinky pravidelneho pohybu a cosi aj o caji z lubovnika.
no a na nete som vcera nasla zopar zaujimavych clankov o tom ako vznika depresia a preco vlastne viac u inteligentnejsich
v mozgu mame vypalene rozne vzorce spravania na sebazachovu v roznych krizovych situaciach. len akymsi sposobom sa nam dari naucit sa spravat v niektorych momentoch sebadestrukcne, co depresia je
Toto som dnes poslal známej psychologičke: Včera som vám napísal, že si z vás robím srandu, ale nerobil som si, napísal som vám to preto, aby som zľahčil situáciu. O deprime a filozofii predala potravinových doplkoch farmaceutickými firmami som vám už písal. Tu máte typ na podnikateľskú činnosť, ale v prvom rade na prospešnú činnosť, podnikanie je až druhoradé. Ja som sa zbavil včerajšej depresie, predpokladám že ťažkej, keď som mal chúťky na smrť, do rána. Ráno po depresii neostali ani stopy. Včera som sa nadávkoval 1800mg trezalky(36 ks deprimu) v prášku a 300 mg 5-htp v prášku. Ktoré syntetické AD toto dokáže. Žiadne. Myslím si, že niet lepšieho povolania na prácu s prírodnými AD než práve psychológ. Psychiater ich okašle, pretože ten pracuje pre syntetickú farmáciu. Účinnosť prírodných AD je pri správnom dávkovaní vyššia než u syntetických AD, ďalej rýchlejšia, bez vedľajších účinkov , toxicity, a pravidelnosti brania. Toto sa píše o lubovníku: 5.3. Predklinické údaje o bezpečnosti
Po podaní dávky 5000 mg/kg extraktu z ľubovníka bodkovaného sa neprejavili žiadne symptómy
akútnej toxicity.
V štúdiách na zvieratách sa extrakt z ľubovníka bodkovaného podával potkanom (900 mg/kg) a psom
(2 705 mg/kg) dlhšie ako 26 týždňov. Pri vysokých koncentráciách, ktoré boli 70 až 200-násobne
vyššie ako maximálna klinická dávka, sa nepozorovali žiadne nešpecifické znaky toxicity: zníženie
telesnej hmoty, malé zmeny v krvnom obraze, zmeny biochemických parametrov (zvýšená aktivita
pečeňových enzýmov), hypertrófia zonae glomerulosae nadobličky.
Všetky in vivo a vačšina in vitro testov genotoxicity vodnoetanolového extraktu z ľubovníka
bodkovaného boli negatívne. Nebol preukázaný mutagénny potenciál týchto extraktov.
In vitro a in vivo testy preukázali, že extrakt z ľubovníka bodkovaného neovplyvňuje reprodukčnú
funkciu (fertilitu, fetálny vývoj, pre- a postnatálny vývoj).
Štúdie na zvieratách potvrdili, že pseudohypericín a hypericín môžu vyvolať symptómy fototoxicity
v závislosti od množstva čerstvého ľubovníka spaseného dobytkom svetlého plemena.
V štúdiách na ľudských keratinocytoch sa pozorovala fototoxicita spôsobená extraktom z ľubovníka
bodkovaného (plazmatická koncentrácia hypericínu > 50 mg/ml), plazmatická koncentrácia počas
liečby je však nízka na to, aby spôsobila symptómy fototoxicity u ľudí.
Vo veľmi zriedkavých prípadoch sa vyskytla reverzibilná fototoxicita.
Genotoxicita sa skúmala u vodnoetanolového extraktu ľubovníka obsahujúceho 0,2 až 0,3%
celkového hypericínu v rôznych in vitro a in vivo systémových testoch s bunkami cicavcov.
Všetky výsledky in vivo testov a väčšina in vitro testov boli negatívne.
Nezistil sa mutagénny potenciál vodnoetanolového extraktu ľubovníka.
Širokospektrálnosť posobenia ne neurotransmitéry je u ľubovníka podstatne vyššia než u všetkých syntetických AD, vrátene posledných, ešte klinicky testovaných AD 5. generácie. Tu máte niečo o jeho širokospektrálnosti. Môžete si to porovnať so záberom na nerotransmitéry u syntetických AD. 5.1. Farmakodynamické vlastnosti
DEPRIM®
filmom obalené tablety obsahujú vodnoetanolový extrakt ľubovníka bodkovaného
(Hypericum perforatum L.). Hlavnými aktívnymi látkami sú diantrónové deriváty (hypericín,
pseudohypericín), fluóroglucinolové deriváty (hyperforín) a flavonoidy (hyperozid, kvercetín,
amentoflavón).
Ich mechanizmus účinku nie je dosiaľ zistený. Na základe farmakologických štúdií je možné tvrdiť, že
vodnoetanolový extrakt z ľubovníka bodkovaného inhibuje dopamín-β-hydroxylázu; inhibuje
reabsorpciu niektorých neurotransmitérov ako sú dopamín, serotonín a noradrenalín a má afinitu
k rôznym receptorom v centrálnom nervovom systéme: GABA-A, GABA-B, receptory benzodiazepínov
a inozitoltrifosfátu, 5-HT receptory.
In vitro inhibujú monoaminooxidázy (MAO-A, MAO-B) a katechol-O-metyltransferázu (COMT),
inhibícia týchto enzýmov in vivo však nebola potvrdená.
Za účelom hodnotenia antidepresívneho účinku extraktu z ľubovníka bodkovaného sa uskutočnilo
niekoľko klinických štúdií, v ktorých boli podávané dávky 180 mg – 1800 mg extraktu. Vo väčšine
štúdií sa výrazne zlepšili hlavné znaky (nálada, strata záujmu) a pridružené znaky (spánok,
koncentrácia) syndrómu depresie.
Jediný problém malého rozšírenia liečby depresie lubovníkom je malá reklama, malé dávkovanie. Ak sa dodrží správne dávkovanie tak stačí brať lubovník len v prípade depresie, tak ako sa berie Ibalgin len v prípade bolesti. Nieje vôbec potrebné pravidelné branie.
Ad neodstraňujú príčinu depresií, ale depresiu samotnú. Je ďaleko prijateľnejšie, ak sa depresia odstráni jednorázovo, v priebehu jedného dňa lubovníkom, než dlhodobím liečením syntetickými AD. To čo u mňa dokáže lubovník s 5-htp za jeden deň, to u mňa nedokáže žiadne syntetické AD ani za rok, dva či šesť. Verím tomu, že to nieje len u mňa.
Ďaľším činiteľom tu je cena. Dva typy z internetu: -odkaz odstránený-
300mg x 30tb= 9000mg , 9000mg: 280sk= 32mg za jednu slovenskú korunu.
Teraz: www.luckyvitamin.com
300mgx100tb=30000mg, 30000mg: 144sk= 208 mg za jednu slovenskú korunu.
To je 6,5 násobný rozdiel v cene.
Myslím, že už vám nemusím viac povedať.
Mamca, cením si tvoj záujem.
Chcem aby ste vedeli, že nehľadám nikoho, kto by ma zbavil môjho problému, pretože viem, že taký človek neexistuje. Existujú ľudia, ktorí mi pomáhajú zmierniť účinok môjho problému na mňa, a to mi stačí. Ostatné je len na mne. Som maximálne spokojný.
Navi,z určitého dôvodu proste zareagujem na príspevok,aký si napísal včera 19:53. Bol to len záujem,nič viac.
Ataner,prepáč,nečítala som tvoj príspevok,kde si to písala.Nuž,zvládla si toho zrejme dosť..Veľmi ti držím palce.Na vašu tému som zablúdila len včera,je mi jasné,že nie som v obraze,len som chcela v niečom podporiť,čo ma zaujalo.Držte sa.:)
hej.. dost vysoke IQ na to aby sa depka uspesne rozvinula ;o)))
mamaca, pisala som uz, odkonzultovane s lekarkou
prihodu z kombinacie nahleho svojvolneho vysadenia, na to sialeny stres v podnikani a 'chapajuci' partner-manzel, mam za sebou, niekolko rokov dozadu. zachvat panickeho strachu.. no dakujem pekne. bolo to pred 3-4 rokmi. dva roky fungujem na vlastnych nohach, neda sa to porovnat. tak ani nedufam, ze by sa to mohlo zopakovat