Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

navi

Aké chirurgické a iné postupy sú k dispozícii na liečbu depresie?

Elektrokonvulzívna liečba (ECT), bežne nazývaná liečba šokmi bola nanešťastie od obdobia, kedy bola v tridsiatych rokoch tohto storočia zavedená, odsudzovaná v tlači.
Počas rokoch došlo k zdokonaleniu ECT, a teraz je úspešne používaná k liečbe viac než 90% pacientov, ktorí trpia poruchami nálady. Po podaní myorelaxancia a krátkodobého anestetika je vyslané malé množstvo elektrického prúdu do mozgu, ktoré vyvolá generalizovaný kŕč, trvajúci okolo 40 sekúnd. Väčšina chorých dostáva šesť liečebných kúr každý druhý až piaty deň; iní dostanú až l5 liečebných kúr, pozostávajúcich zo šiestich až dvanástich šokov ob týždeň alebo dlhšie, v období ďalších dvoch až štyroch mesiacov. S touto formou liečby nie je potrebné pacientov hospitalizovať. Z vedľajších nežiadúcich účinkov ECT sa môže prejaviť pocit prechodnej zmätenosti, poruchy pamäti, bolesti hlavy, nauzea, bolesti svalov a poruchy srdcovej činnosti. Pokiaľ sa tesne pred ECT podá naloxon, môže pomôcť znížiť nežiadúce účinky ECT na koncentráciu a niektoré (avšak nie všetky) formy poškodenia pamäti. Mnohí experti požadujú časnejšie užitie ECT v priebehu veľkej depresie, zatiaľ čo väčšina poisťovní a lekárskych organizácií nechce časné zavedenie ECT do liečby hradiť. ECT môže byť výhodná predovšetkým pre pacientov, ktorí z akýchkoľvek dôvodov nemôžu užívať antidepresíva, pre pacientov so sklonom k samovražde a pre pacientov staršej generácie, ktorí sú psychotickí a depresívni. Niektorí lekári sa domnievajú, že je ECT tiež bezpečnejšie než mnohé antidepresíva, zvlášť u tehotných pacientiek, alebo u chorých s niektorými srdcovými ochoreniami a pravdepodobne môže byť tiež ECT prínosom pre mladých pacientov, ktorí spĺňajú kritériá pre liečbu ECT u dospelých.

RNG

Ak je depresia sposobena nedostatkom serotoninu a ty si ho doplnkom doplnis na normalnu hodnotu, depresia zmizne. Teda aspon na kratky cas, pokial sa hladina serotoninu znova neznizi.
Ucinok hypericinu vo vacsej davke(1-3 mg?) citis uz po jednej az dvoch hodinach.
Tym som myslel hypericin v St Johns Wort, tam sa zrejme nachadza aj so vseliakymi inymi latkami a pracuje prevdepodobne v synergii s ostatnymi, a zrejme komplexnejsie, nez len SSRI.

depkar

Vacsiu chujovinu som v zivote necital: jednodnova depka.
Garantujem ti, ze by si sa z postele nevladal rano ani postavit, a nie este sa prisibane, alebo presibane usmieval na zakaznikov. Bolo by ti vsetko uplne jedno. Nikto v tazkej depresii nebude nikdy vyzerat ako spokojny cloviecik, nech by ako chcel.

RNG

Jedine, ze by som ti to poslal osobne na tvoju adresu priamo.
Aj tak, za dorucenie sa neda pri dnesnej poste celkom rucit.(tj Slovenskej, my tu ten problem nemame, tu su tresty za nedorucenie, vykradanie balikov alebo otvaranie listov od pol roka vazenia a 100 000 dolarov vys, takze nikto nie je taky hlupak, aby to urobil.)

navi

RNG prúser. Dnes som si chcel objednať St.Johns.Wort, a neuspel som.Neni a že vraj tri týždne nebude!!! Pýtal som sa v lekárni, čo majú a mali len Deprim, u ktorého denná dávka u mňa vychádza na 9O!!!SK. Prosím, prosím, nešlo by to urýchliť?

navi

Jednodňová depresia sa prejavuje úplne rovnako, ako chronická. Rozdiel je len v tom, že tá jednodňová má kratšiu životnosť. Pozri sa. V piatok som mal takú depku, že som túžil po smrti. S týmto stavom som išiel do roboty a láskavo sa venoval zákazníkom a obchodnej inšpekcii, ktorá ma navštívila. Z vonka som vyzeral ako najväčí pohoďak a vo vnútri som túžil po smrti.Keď mám takúto ťažkú depresiu, z vonka vyzerám, ako keby som bol spokojný človiečik. Šupol som si poriadnu dávku lubovníka, a do rána som mal po depresii. Keď mám silnú dpdr(F48.1), tak vždy mi hrozí silná depresia. Vtedy sa snažím byť čo najviac v pohode a čo najmenej vnímať stav, ktorý na mňa doráža.

navi

Jednodňové depresie sú úplne normálne u zdravých ľudí. Mala si niekedy jednodňovú virózu? Ja mnohokrát. Tak to je to isté.

navi

Zuja. Existujú aj krátkodobé depresie. Aj jednodňové. Organizmus sa ale z nich dokáže spamätať za pár hodín.