Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

lilala

Neviem,ale lekarom sa to moc nepaci,ked sa uziva nieco prirodne.Ja by som najradsej bola iba na prirodnych,lebo tiez mam strach z tej chemie,co to môze narobit v organizme.

elessar

LILALA...tak objednavaj, ale naozaj skus najprv nieco prirodne. je to fajn a bez poskodzovania zdravia...a samozrejme sa mozes poradit s lekarom, aby sa to nejakou sialenou nahodou neovplyvnovalo s tvojimi liekmi :)))

atener

elessar,
prave to som mala v umysle, vyvolat v citajucich potrebu sa nad vsetkym viac zamysliet.
...............
navi, ked citujes z wiki, tak pridavam tiez:
Deprese je nemoc a netrvá krátkou chvíli, její léčba je pomalá. Označení deprese se běžně užívá v lidské mluvě pro stresové a jiné stavy („Mám depku“ apod.), ale většinou jde o chybné označení. Pokud použijeme učení o sedmi kardinálních hříších, je tam deprese označena jako tzv. duchovní lenost. Člověk odmítá využívat potenciál svých schopností, není ochotný jednat, nebo se starat. Neposlouchá hlas svého svědomí a neplní svou osobní karmu.

cs.wikipedia.org

neviem, ako si prisiel na to, ze som ta oznacila za jedinca s bipolarnou poruchou. len ked som citala tvoje euforicke reakcie, spomenula som si na moj stav ako zacali u mna fungovat AD pred mnohymi rokmi, a prirovnala som to k radosti az maniackej.
ostatne tvoje vypady voci mne a mojim nazorom nekomentujem.
prajem vela stastia, a ak by ti chybal lubovnik, ozvi sa, mozem ti nejaky pozicat, kym pride spoza oceanu

elessar

LILALA...ak je to velmi zle, skus najprv nieco na upokojenie. ja osobne by som odporucil kapsulku 5 htp (so st. johns wort nemam skusenosti). ked pride ukludnenie, preber si svoj problem sama so sebou so vsetkych stran a zistis, ze nic nie je take hrozne ako si to myslime v navale negativnych emocii. skus zmenit pristup, mysli viac pozitivne, nepoddavaj sa negativnym myslienkam, odhod ich, ty ich nepotrebujes k svojej existencii. samozrejme nepojde to hned a zaraz, dolezita je vydrz a viera, ze nakoniec vsetko dobre dopadne. opakujem VIERA, nie iba presviedcanie samu seba. velmi ti moze pomoct meditacia - ukludni ta ty budes vediet celit svojmu stavu s rozvahou a pokojom, bez paniky.
kludne si pomoz nejakymi potravinovymi doplnkami, ktore tu uz boli spomenute a najlepsie, ked sa poradis s lekarom, aby nahodou nedoslo k nejakej negat. interakcii medzi tvojimi liekmi a doplnkami. ale hlavne skus naozaj vylepsit myslenie a nepoddavat sa tomu negativizmu, ktory so sebou prinasa depresia. neboj, bude lepsie :)))

elessar

nuz par dni som tu nebol a tak som doteraz cital, co vsetko bolo za ten cas popisane. najocividnejsia je vymena nazorov medzi NAVIm a ATANER...ti sa asi nikdy nezhodnu :)))
...na co Vas oboch chcem upozornit je to, co tu v podstate opakujem dookola - skusenost je neprenosna a co pomhlo jednemu nie je zarucene, ze pomoze inemu. ci niekto zvoli radikalnu strategiu alebo bude opatrny, to si ma kazdy zvazit sam...hlavne treba sledovat, co mu hovori jeho telo, podvedomie, instinkt...nazvite si to ako chcete. kazdy clovek je individualna bytost a tym padom ani neexistuje liek, metoda, postup, ktory by mal univerzalnu platnost. Vasa vymena nazorov moze pomoct ludom rozhodnut sa, v tom je pozitivum...odtial by mal ale kazdy postupovat tak ako to najviac vyhovuje jemu. presviedcat o spravnosti jednej alebo druhej metody je mozne iba z hladiska vlastnej skusenosti. opakujem: sme v tom spolu, ale kazdy s tym bojuje sam.

lilala

Dnes mam zase blby stav,taky,ze sa bojim vyjst von,do obchodu aj na ortopediu.Neviem coho sa bojim,viem,ze ludi,ale aky dovod je v tom?Uzivam Mollome 3 tyzdne,pred tym Seroxat,ale nejako to zlyhava,trasu sa mi ruky a mam uzkost.Ako to prekonat?Uz nevladzem existovat.