Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

navi

Franty. Pocit prázdnoty je ešte dobrý, horšie je, ak cítiš namiesto prázdnoty peklo. Čo by dali za pocit prázdnoty takto postihnutý ľudia.

navi

Zuja. Depresia nikdy nevzniká len tak. Je to reakcia na vnímanie. Ak niečo začneš vnímať málo živo a príjemne, zákonite to navodí depresiu.

evcca

navi, ty si mal depresie, alebo bipolarnu poruchu? mozes mi odpovedat?
ked si presiel vylucne na prirodne produkty, mal si nejake komplikacie?

navi

Ataner, vieš v čom je tvoj problém? Namiesto aby si sa pýtala, keď ti niečo nieje jasné, hodnotíš !!! Nechceš s tým niečo robiť?

navi

RNG prúser. Dnes som si chcel objednať St.Johns.Wort, a neuspel som.Neni a že vraj tri týždne nebude!!! Pýtal som sa v lekárni, čo majú a mali len Deprim, u ktorého denná dávka u mňa vychádza na 9O!!!SK. Prosím, prosím, nešlo by to urýchliť?

franty

Nakolko ju mam,tak ti mozem povedat,ze to nie je o kratkodobej nalade,ktora potom vyprcha,ale je to o stalom pocite prazdnoty,ktory ta naplna kazdy den.Nevies sa uz nicoho tesit,pre nic nadchnut,citis sa len unavena a najradsej by si cely den prespala.Uzatvaras sa do samoty,stracas okruh znamych,ocitas sa v bludnom kruhu,z ktoreho je tazke najst cestu von.A to trva dni,tyzdne,mesiace a zivot ti tak plynie medzi prstami,ani si neuvedomis a zrazu mas o niekolko rokov viac,no ked sa otocis,zistis,ze si pocas nich nic nezazila.Aj o tom je tato choroba.Navyse,je dost pravdepodobne,ze je to aj geneticka zalezitost,pretoze aj ja som mal preddispozicie z blizkej rodiny na to,aby sa u mna prejavila.

zuja

ako je to teda s tou depresiou? moze ju mat niekto pravidelne, casto a zriedka? nieco ako migrenu?
je to potom depresia, alebo len depresivny pocit, smutok, zla nalada?

RNG

ataner, mam ten dojem, ze tie nizke davky St Johns Wort su podporovane hlavne farmaceutami a medickou komunitou vseobecne.
Z mojivh znamych a celkove v rodine 300 mg nikomu nezabralo.
A to nehovorim o ludoch, ktori by mali depresiu pravidelne, maju ju len obcas, zriedkavo.Takze ti, co ju maju castejsie maju zrejme vyssiu reabsorbciu tj potrebuju viac(pravdepodobne) latky, ktora spomaluje reabsorbciu serotoninu.
Tu je dalsi priklad sily medickeho priemyslu. Kedze potravinove doplnky nesmeju mat skodlive ucinky, nikto z vyrobcov ST JohnsWort sa neodvazi napisat na flasku odporucenu davku vyssiu, nez 3x300 mg(3x0.9 mg hypericinu)Keby sa nasiel len jeden zo stotisic, ktory by na to zle reagoval, nas velky strazny pes FDA by to okamzite vyuzil ako zamienku na stiahnutie z trhu.A poskodenie vyrobcov doplnkov, kde sa len da.
Preto napr na flasi s vitaminom C je napisane davka 1-2 gramy, hoci Linus Pauling sam pouzival 18 gramov denne, a dnes mnohi lekari odporucaju 3 az 5 gramov pravidelne, v pripade viralneho onemocnenia(chripky) az 30 gramov denne na niekolko dni narazove.