Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
NAVI...vobec to neberiem v zlom. v tvojom prispevku vidim kus pravdy, aj ked nie so vsetkym suhlasim. v prvom rade by som asi nehovoril o "posratej" intuicii (aspon tej mojej), ja myslim, ze ta moja je v poriadku a tak sa nou budem riadit aj nadalej.
druha vec je, ked hovoris o mojej depresii a ze v nemecku by ju liecili vylucne lubovnikom. ja si nemyslim, ze som nejaka specialna sorta :))) ale ze som mal podobne depresie ako kopec ludi co sem pise.
...ale pravdu mas v tom stupni "posratosti", aj ked ja by som to nazval skor menej expresivnym vyrazom. plati stare zname "topiaci sa aj slamky chyta" a ked je niekto v totalnej brynde je pochopitelne, ze je nachylnejsi skusat skutocne hocico, len aby mu bolo lepsie. ten, kto na tom nie je az tak zle, vaha. cize tu ti davam za pravdu :)))
...s tym betainom a multienzymom je to v poho...aj tak to sem nepatri. ale ak sa ti podari zistit cenu aspon toho multie., tak mi prosim daj vediet. vdaka.
EVCCA...ano presne tak. ja som bral 3 tabletky syntetickych AD denne, teraz beriem 2 a postupne aj to chcem znizit az napokon uplne prestat so syntetickymi AD. 5-htp vsak neuzivam stale (zatial som ho za nejake 2 tyzdne potreboval iba 2 krat), iba, ked citim tie zname pocity, ktorymi zacina depresivny atak. ja si vela pomaham meditaciou a pozitivnym nazeranim na svet a ked sa da, tak aj sportom. okrem toho beriem este omega 3. ale to som uz myslim pisal.
Elessar. Pôvodne som plánoval brať pravidelne Betain hcl, lebo mi fakt špatne trávilo v kuse. Odkedy ale beriem lubovník, tak mi trávi dobre, takže keď budem používať Betaín, tak len v prípade potreby.
Elessar. Čo sa týka tej intuície, tak ju máš asi o trochu posratejšiu než ja. Ale nevysvetľuj si to zle. Je to vec motivácie. Motivácia u teba na prechod so syntetiky na prírodu ešte nebola dostatočná, aby si to urobil. Ja som bol okolnosťami viacej tlačený do menej posratej pózy, než ty. Takže to či sme posratý, alebo nie, vždy závisí od okolností. Čím sú okolnosti horšie, tým je človek menej posratý. Elessar. Na tvojom mieste by som konal rovnako ako ty. S 5-htp to je ťažké u nás. V štátoch EU je už 5-htp oficiálne zaregistrované, u nás ešte nie. Viete, byrokracia, ktorá preventívne všetko považuje za škodlivé.
Elessar. Ľubovník nestojí len za pokus, pretože v Nemecku by depresiu ako máš ty liečili len ľubovníkom. Môžeš si to overiť ak chceš. My si pomaličky počkáme , kým zídeš zo syntetických schodov dole k prírode. My máme čas. Tvoj príspevok o Betaíne a Multienzíme som nielenže nedočítal, ale vôbec nečítal. Nechcelo sa mi ho hľadať. Prepáč. Cenu multienzímu ti poviem, keď sa k nemu dostanem. Cenu Betaínu nepoznám, lebo ho nemám.
Tak som došiel z lekárne a zistil som, že momentálne majú Lubovník pod názvom Felisio 425mg 30tb za 150Sk. V porovnaní s Deprimom je 3x lacnejší. Dal som si zistiť, koľko by stálo 100tb balenie. Budem informovať.
elessar, a este jedna otazocka, ako chces prejst na nesynteticke ad? budes postupne znizovat davky a nahradzat to lubovnikom alebo cez 5-HTP?
ja beriem rano a na obed magrilan a vecer si davam 5-HTP.
dik ellesar
EVCCA...5-htp je vytazok z korena rastliny menom griffonia a je to latka, z ktorej si telo priamo vie vyrobit serotonin.
...st. johns wort je vytazok z lubovnika a ten zasa pracuje na inom principe - spomaluje metabolizmus serotoninu, a podla toho, co pise NAVI aj inych neurotransmiterov zodpovednych za pocit pohody, pokoja,...az radosti, a tym zvysuje ich obsah v mozgu. inak povedane pracuje presne na tom istom principe ako synteticke AD, ale bez negativnych vplyvov na organizmus (je to RASTLINNY extrakt).
...ja napr. uzivam 5-htp a zatial nechcem lubovnik, nakolko uzivam aj synteticke AD. inak povedane, ak by som si dal este lubovnik, to ako keby som si k svojim AD pridal nejake dalsie. cize v mojom pripade by asi bolo rozumne uplne vysadit synteticke AD a v pripade potreby brat iba lubovnikove tablety...a presne k tomu v dlhodobejsom horizonte smerujem. dufam, ze som ti to trosku ozrejmil. a hlavne, ze si to z tych mojich pismeniek vyrozumela :)))
Fidorka 2. Treba počkať, kým RNG pošle z USA Lubovník (St.Johns.Wort). Deprim je len obyčajná kamufláž, ale nie účinná dávka ľubovníka. Z deprimu by si musela zobrať 3O tb denne, aby to malo zmysel. A to je príliš drahé. St.Johns Wort je 6x lacnejší. Ja teraz idem preskúmať, koľko by stáli účinné dávky lubovníka, ktoré v lekárniach nemajú, ale mohli by ho objednať. Budem informovať. Ľubovník je terapeutickejší než 5-htp a aj lacnejší. Počkaj, čo zistím ohľadom možností v lekárni.
NAVI...vdaka za vsetky prispevky. co sa tyka mna a vysadenia syntetiky, mozem ti povedat ze ano, touto cestou sa chcem a budem uberat (vlastne som uz zacal), ale pozvolna :))) raz sme hovorili o intuicii a ta moja mi hovori, ze prave takto je to spravne, takze ju posluchnem. mozno je v tom opatrnost, malo odvahy mozno dokonca trochu strachu, mozno zmes vsetkeho...to neriesim. jednoducho pomalicky budem vypustat svoju syntetiku a informovat ako sa mi dari nielen ludi co su tu, ale aj svojho psychiatra. a chcem mu ukazat 5-htp a povedat, nech ludom poradi najskor toto, az potom nejake rivotrily a podobne synteticke zalezitosti (uz som pisal, ze na mna posobi 5-htp velmi upokojujuco a jeho ucinok by som prirovnal prave k rivotrilu, ked som ho zacinal brat). a samozrejme mu poviem aj o lubovniku...podla toho ako ho poznam ten experiment s vysadenim AD necha na mna, vypocuje si veci o 5-htp a lubovniku a ked odidem, vypusti to z hlavy :))) ale za pokus to stoji.
...moj prispevok, kde som pisal o betain a multienzyme si nedocital :))), bo si mi neodpovedal na otazku, kolko stoja, kolko je v nich tabliet a ake ma byt davkovanie. kludne mi napis na mail...je viem preco :))) dakujem ti.