Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

navi

Mňa by skôr zaujímalo, či tá ľudská blbosť je nevedomá, alebo vedomá. Ale vlastne mi to je jedno. Ja mám svoju cestu a hotovo. Kreténi ma nezaujímajú.

navi

Máš pravdu RNG. Moja klasifikácia bola skôr podľa toho, či niečo lieči, alebo to je len potravina. Lenže koľké potraviny sú zároveň aj liečivami. Takže takáto klasifikácia nieje správna. Správna je taká, keď sa povie potravina čo lieči. A takou je aj ľubovník. Nie zbytočne sa hovorí, že lekár lieči a príroda uzdravuje. Aj mňa lekár liečil, ale to čo ma uzdravuje je príroda, nie syntetická umelina, ktorá sa považuje za prírodu. Stavím sa, že keby sa veda venovala schopnostiam prírodných produktov liečiť, tak na tejto planéte sú všetky choroby liečiteľné. Lenže ľudská mentalita má akýsi záhadný spôsob robiť veci naopak. Tých pár výnimiek sú ako partizáni v horách, ktorí bojovali proti debilnému fašizmu. Nekazme si ale náladu debilným ľudstvom a venujme sa tomu pozitívnemu, a to ako z prírody vytrieskať maximum v prospech zdravia človeka.

RNG

navi, aspon vidis, ako to ide.Ked nieco z bylin konkuruje farmacii, tak to odrazu nie je volna bylina, ale prehlasia ju za liecivo a zakazu predavat inac.
Na stastie v USA v roku 1996 padli tieto monopolisticke prava farmaceutov a prirodne neskodne latky boli uvolnene a podliehaju pravidlam tym istym, ako potraviny, z toho je termin "potravinove doplnky."
Predstav si, ze by brokolicu, ktora obsahuje cenny protirakovinnu latku I3P prehlasili za liecivo a mohol by si ju dostat len ako liek na lekarsky predpis a len od farmaceutov za besne vysoke ceny! A kazdeho, kto ju pestuje a predava bez ich specialneho povolenia by posadili do vazenia za rozsirovanie drog bez povolenia a lekarskeho predpisu.
Zda sa ti to divne?.
Tak pre co sa ti nezda divne situacia okolo lubovnika, ktory sa donedavna pouzival este ako zelenina do salatov(mlade listky) a robil sa z neho utisujuci caj.Pozri sa do roznych bylinkarskych knih.

navi

RNG. Je to registrácia liekov, ale je lubovník potravinový doplnok? Nieje to fytofarmakum? Myslím tým aj St.Johns Wort od Good n natural. Lubovníkové prípravky som inde ako v tejto registrácii nenašiel.

RNG

Nobel je registracia liekov, nie potravinovych doplnkov.
Zaujimave, prakticky na ziadnom nenachadzam koncentraviu hypericinu. Ze by nahodou alebo zamerne?!?
Aby ponukali lubovnik a vyrobky z neho od farmaceutickeho priemyslu, ale nie v ucinnych davkach hypericinu.
Konkurencia sa da potlacit vseliak. Vykupenim, ociernenim, vladnymi zakazmi,vyrobou vyrobkov s klinicky neucinnymi obsahmi("na oci" ten isty ale nie obsahom).
Co sa tyka toho uvedeneho farmaceutickeho vyrobku, Kira/Jarsin 300, obsahuje 9 roznych pridavkov, E-ciek, ktore samozrejme nie su oznacene ako E-cka, aby sa ludia neburili.
To je typicka situacia dnes v Europe, vynajdu system klasifikacie primesi, system E-ciek, znasilnia ho na cely svet cez WHO, a potom sami nepouzivaju.