Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
FIDORKA...prepac, dal som tam tvoje meno miesto svojho :)))
...no ty si jeden z tych najkrajsich pripadov negativneho myslenia, ake som zatial videl :)))
...slova ako neda sa, nemozem, nezbavim sa depresie su zlymi ako slova a este horsimi ako myslienky. clovek si totiz svojimi myslienkami chtiac-nechtiac privolava podobu svojho buduceho zivota. t.j. ak budes uvazovat takto, nemusis sa uz snazit nieco s depresiou robit, nakolko sa jej ozaj nikdy nezbavis. niekde som pouzival ten priklad antibiotik - beries ich a hovoris si pri tom, ze ti nezaucinkuju? ze ti uz stale bude zle? ze ti nezaberu? nie, beries ich preto, ze veris, ze ti pomozu.
...takze zakaz si taketo myslienky, ak pridu, okamzite ich odstran zo svojej hlavy a nahrad pozitivnymi predstavami. kludne vizualizuj, predstavuj si, ako ti o par dni bude lepsie, pretoze menis pristup a stouto zmenou sa postupne vytraca aj depresia.
pises, ze zdroj tvojich problemov je svokra. ignoruj ju, pripadne pocuvaj len tak na pol ucha...no asi najlepsie co by si mohla urobit je naucita sa par technik "nenasilnej komunikacie". ver ci never, ono to uz par ludom depresiu odstranilo. neustale tu spominam jednu knihu a v nej najdes aj cast venovanu nenasilnej komunikacii a ako ju realizovat. a tiez tam najdes priklady z realnej psychiatrickej praxe, kedy prave toto bol faktor odstranenia depresii u niektorych ludi. takze skus si precitat, nic ta to nebude stat (teda okrem tych par stovak za knihu a snad trochy energie, ktoru vynalozis na to, aby si si uvedene techniky osvojila).
david servan-schreiber: ako sa zbavit stresu a depresie bez liekov.
prajem prijemne citanie :)))
nemôžem odstrániť zdroj vyvolávaji tie moje negatívne stavy z ktorých je depresia, nakoľko je ním môj manžel a jeho matka. Poťkých rokoch manželstva sa už nechcem rozviesť a možno by a to ani nedalo vzhľadom na jeho zdravotné ťažkosti. Veľa som si vytrpena od mjej svokry a manžel bol vždy až do dnešhého dna na jej strane. Ona bola vždy prvoradá. A preto sa u mňe depresia nemôže vytratiť lebo ten negatívny stav stále existuje... a nakoľko je to u mňa už za tých uplynulých 30 rokov tak zakorenené, že sa depresie už nezbavím, aj keby sim ako chcela a keby aj svokra zomrela, ˇčo sa dá očakávať veď už má 88 rokov, a buzerovať dokáže dokonale, ale asi prežije aj mňa nakoľko jej nič nie je okrem toho že ju bolia kolená. Takže mňa bude tá krutá depresia sprevádzať asi až do smrti.
FACE OF AGONY - ak si nahodou tu: aj mne bolo zo zaciatku po citani tohoto fora horsie...uz nie je :))) cim to moze byt sposobene? mozno to bude vyzerat smiesne a iracionalne ale nech: depresia vedela, ze sa blizi jej koniec a tak sa snazila odradit ma od citania tychto prispevkov. ak to poviem inak, uz to nebude zniet az tak smiesne a bude to to iste: rovnako ako cela depresia je vyzvou aj ten stav, ktory u teba alebo mna nasledoval po citani prispevkov na tomto fore bol vyzvou - bud vydrzim a zvladnem to, alebo to vzdam a nebudem sem chodit, len aby mi nebolo horsie. vydrzal som a dnes som rad :))) tym nechcem povedat, ze si slaba, ale ze ja som si to cele nejak takto vysvetlil :))) kazdopadne drzim palce, nech si co najskor zdrava. a lucim sa s tebou pozdravom "system of a down forever" - ty vies, co to znamena :)))
NAVI...nezavidime, doprajeme. teda spon ja :)))
FIDORKA...prosim ta, len to nevzdavaj. radsej poriadne citaj, co pisu RNG a NAVI. to nie je v tom, ze deprim neucinkuje, ale v tom, ze JE SLABY. vidis, NAVImu sa efekt prejavi, ked si supne minimalne 2700 mg. ty v tom deprime neuzijes ani zdaleka tolko. cize skus to vydrzat, kym bude mat RNG vo svojich obchodoch st. johns wort, a ihned si objednaj - ten je silnejsi a ovela lacnejsi. pripadne si mozes vypomoct 5-htp...ten je aj na ukludnenie vyborny, cize aj na spanok - vlastna skusenost.
az ked ti nezaberu vyssie davky, az potom mozes povedat ze tebe lubovnik neucinkuje (ale nieco mi hovori, ze to tak nebude :))))
...dalsia velmi dolezita vec je nepoddavat sa tym stavom, ale aktivne proti nim bojovat - meditacia, pozitivne myslenie, sport. ja som sa z najvacsich depresii vylizal prave tymto sposobom...dnes sa ti mozno zda nemozne mysliet pozitivne, ale skus po malych krokoch a uvidis, ze to pojde. zakladom je viera, ze bude lepsie a ty sa uzdravis. ale musi to byt VIERA, nie iba nejake presviedcanie samu seba. opakujem uz asi x-ty krat: ak sa z depresii a roznych tazkych chorob dostali ini, neexistuje ani jeden dovod, preco by si sa z toho nemala dostat aj ty. depresia je proste naval negativnych emocii, ktoremu sa mnohi nevedia branit. ani ja som nevedel, ale naucil som sa. takz skus sa ucit aj ty, uvidis, ze to pojde. hore hlavu a do toho :)))
Fidorka, depresia moze mat mnoho pricin, nielen nizku hladinu serotoninu.
Preto prostriedky na zvysenie hladiny serotoninu nepracuju pre kazdeho.
Ale u velmi vysokeho percenta(vyse 80%) zabweru, a preto hladinu serotoninu treba adresovat prvu a to klinicky ucinnymi davkami, ako som spomenul a co pracuje mnohym inym.
Deprim tieto davky nema, ani mnozstvo inych lubovnikovych pripravkov ich tak isto nema. Preto su lekari o nich skepticki.
ja by som navimu verila, tiež ho mám...
navi, určite si si to vštko s tým ľubovníkom nevymyslel? naozaj ti zaberá?
fidorka- nevzdávaj sa pri prvom neúspechu prírodných vecí, vyskúšaj aj vyššie dávky ľubovníka (napr. vo výrobkoch od RNG...).