Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
rencaaa, prosim ta mozes mi napisat viac, co si brala za ad a co beries teraz? dik.
Na podporu liečby psychických porúch ľubovníkom zakladám stránku: lubovnik.vesele.info
Takže včera som vyskúšal terapeutický účinok ľubovníkového čaju od Fytopharma, a musím povedať, že na derealizačné vnímanie terapeutický účinok nemal. Ale mal močopudný účinok. Použil som dávku 7x vyššiu, než je doporučená.
Elessar. Nehanbi sa za to, že robíš vedu. Veda je jedna vec a človek druhá. Ak sa človek vo vede uberá neoptimálnym smerom, tak sa jedná o vedu pre vedu, ale nie pre človeka. Veda v denšnej dobe slúži väčšinou komerčnému zámeru. Väčšinou ju komercia aj financuje. To čo ide zo štátneho rozpočtu je takmer nič, s porovnaním s komerciou. Čí chlieb ješ, toho pieseň spievaj. Náš zámer tu ale nieje veda pre vedu, ale veda pre človeka, a nie veda pre komerciu. Začal tým RNG, ktorý dal ponuku. Ja som sa jej chytil a naďabil som na ľubovník. Nehovorím, že som ho neskúšal pred 20 rokmi, ale jednalo sa o ľubovníkový čaj, kde nebola doporučená terapeutická dávka, a ani nebol zrejme dostatok hypericinu v ňom.(Včera som si dal 7 násobnú dávku čaju, než je doporučené, a terapeutický účinok sa aj tak nedostavil.)Na Slovensku zatiaľ nieje očividný záujem o predaj terapeutického ľubovníka, takže nám ostáva zatiaľ St. Johns Wort z USA od Good n Natural, ktorý terapeutický účinok má, a človeka finančne nezruínuje.
evcca, ja ti mozem napisat, co povedala moja:
preco nie? kludne.
aj sme o lubovniku pokecali
u mna je to dlhodoby proces, som bola 3r na AD, uz od jesene som s nou debatila o moznosti vysadit a kedze mavam jarne fazy horsie ako jesenne, tak sme to nechali na tuto jar. takze som mesiac bez AD. a dalsie sedenie sme si doholi na jun.
neviem, aky pristup voli tvoj lekar, moja lekarka robi aj psychoterapie
neviete ako zareaguje psychiater, ked mu poviem, ze nechcem brat ad, len nieco prirodne. mate niekto takuto skusenost? pytam sa preto, lebo robim v zdravotnictve-psychiatria a sama neviem ako by som zareagovala, keby sa ma toto spytal pacient.
jaja,o tebe som sa dozvedela, ze si nebrala syntetiku, ale st.johns worth, o kolko je to lepsie....,zhanam informacie a chcem si objednat, na radu ellesara,len som nevedela co je lepsie, teraz vidim, ze st.j. worth vam pomaha,beries to pravidelne, alebo len pri vacsej zatazi a neprijemnych pocitoch??? vopred dik za odpoved
NAVI...cela ta vec s trezalkou ma iba utvrdila v tom, aky je clovek hlupy (nechcem pausalizovat, ale plati to najma na vacsinu vedcov). v snahe dodrziavat prisne vedecke postupy, metody ci techniky odmietaju vsetko, co sa neosvedcilo vedeckymi experimentmi. s argumentom (ne)vedeckosti odmietaju liecit starymi uznavanymi pristupmi, ktore fungovali nie desatrocia, ale starocia. pritom co je vlastne veda? je to poznavaci pristup, ktory sa zaklada na rigidne stanovenych technikach. kedy boli tieto pravidla vedy vymyslene? vo vseobecnosti niekedy v 17., 18. storoci. clovek teda vymenil poznanie dvoch storoci za poznanie niekolkych desiatok staroci. fakt sa nemozem zbavit dojmu, ze vacsina ledcov je neuveritelne stupidna. a my, ktori im vsetko zhltneme sme rovnako stupidny. pomaly sa uz aj hanbim priznat, ze robim vedu.
elessar- 5-htp som nemala, som spokojná aj so st johns worth. tak neviem..
PETER 25...uz som raz pisal, ze teoreticky by mohlo ist aj o schizofreniu. vtedy napr. clovek odmieta brat lieky, lebo si mysli, ze ho lekar chce otravit a podobne veci. aj ked priznaky, ktore si popisoval sadnu skor na tu depresiu.