Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

elessar

EVCCA...skusenosti nie, ale logiku by som v tom videl. ak sa synteticke AD uspesne pouzivaju pri ppp (to neviem, to len nacrtavam nejaky kauzalny retazec), preco by nemali ucinkovat aj prirodne AD. moja teoria vychadza z toho, ze kazdy clovek je iny a preto sa aj nedostatok neurotransmiterov u kazdeho prejavi inak (ak su pricinou problemov neurotransmitery pochopitelne). u niekoho depresiou, u niekoho derealizaciou, u niekoho bulimiou a podobne. podla toho, co som cital je dokonca st. johns wort komplexnejsie liecivo (opvplyvnuje cely rad neurotransmiterov, kym momentalne pouzivane AD riesia maximalne serotonin a noradrenalin) ako ktorekolvek synteticke AD a preto by mal byt dokonca efektivnejsi. ale to vsetko je len teoria, ci to skutocne funguje asi zistis iba tak, ze to vyskusas. inak odpovedatz neviem.

fidorka2

elassar, neviem v akm stave si bol Ty keď si mal depresiu, ale ja som v takom stave že nie som schopná žiadnej AKTIVITY, lebo som taká slabá že ledva vstanem z postele,som úplne bez sily, mám závrate, takže v takomto stave som schopná tak akurát ležať a hltať lieky

navi

Elesssar. Prepáč, že ti skáčem do reči. Bez pozitivizmu sa depresia ťažko zvláda. To máš úplnú pravdu. Ale si si istý, že ti v priebehu autopsychoterapie nezačali lieky zaberať? Pri AD sa terapeutický účinok prejavuje postupne.

elessar

FIDORKA...nechcem ta urazit, ale co vlastne cakas??? na jednej strane si velmi pesimisticky naladena, podliehas depresivnym emociam a na druhej strane sa stazujes, ze ti nezaberaju lieky. (ale koniec-koncov, vacsina ludi takto uvazuje) pri chorobe a zvlast pri depresii treba ale tym liekom pomoct, aby zaucinkovali tam, kde maju. teda k lieceniu treba pristupovat AKTIVNE, nie iba sa spoliehat, ze lieky to vyriesia. hovorim z vlastnej skusenosti. ja som bol tiez na dne, ked som prepadal depresii...po par tyzdnoch aktivneho pristupu, pri tych istych liekoch a tom istom mnozstve som sa uz smial a tesil zo zivota. je evidentne, ze rapidne zlepsenie mojho stavu nenastalo ppod vplyvom liekov, ale pod vplyvom zmeneneho pristupu. preto sa odvtedy snazim kazdemu poradit, aby sa nad tym zamyslel, aby vymenil negativne emocie a nahradil ich pozitivnymi, aby AKTIVNE particpipoval na svojej liecbe. preco sa za najefektivnejsi pristup pre depresii nepovazuje uzivanie AD, ale uzivanie AD spolu s psychoterapiou? asi preto, ze psychoterapia tam hra znacnu ulohu. a ja som vlastne nerobil nic ine, len som si zostavil vlastny kvazipsychoterapeuticky program. takze odporucam to iste tebe, aj ostatnym. treba dat hlavu hore a zmenit myslenie, aj ked sa to zo zaciatku bude zdat nemozne.

evcca

vy tu asi vsetci beriete antidepresiva kvoli depresii, ale ja ich beriem kvoli ppp, maju antibulimicky ucinok. mate niekto skusenosti s vymenenim syntetickych ad za prirodne pri tomto probleme?

fidorka2

navi, prosím Ťa a z toho Felisio 425 koľko by som mala brať denne aby to zabralo? chcela by som to skúsiť pokým nepríde na Sk SJW