Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

payn

Obsahuju Rozchodnicu ruzovu (Rhodiola rosea). A podla toho co som cital, tak mnohym ludom tato rastlina pomaha. Ak vies trochu anglicky, pozri sa na tuto stranku:
www.revolutionhealth.com

RNG

renkaa, spravny pristup k veci. Len na margo: pohyb vonku a slnko vytvaraju vitamin D, ktoreho nedostatok tiez vyvolava depresie(cabin fewer).
Ak ho niekedy nemas dost(zima) je dobre si ho dodat napr branim trescieho oleja obcas.
Je to tukorozpustny vitamin, preto sa v tele hromadi a trva mozno 2-3 mesiace bez slnka, kym clovek pociti jeho nedostatok.
Vitamin D je potrebny aj pri absorbcii mineralov a jeho nedostatok je teda spojeny s tetaniou,casto podobnou(priznakmi) nervovou poruchou ako depresia.

rencaaa

jeden z alternativnych pristupov zrejme vyuziva tento fakt, a vola sa to liecba spankovou deprivaciu
dalsia vec, ktora aj u mna funguje, nabijat baterky na slnku. zacala som popijanim caju na terase, ked bolo pekne. postupne som dostala chut nieco porobit pri dome, kupit si pestofarebne kvietky do kvetinacov na okna ...
pocitila som radost.. a takto pomaly som sa dopracovala k takej aktivite.. ze prerabam izbu, nabytok prehadzujem.. proste prepadla ma tvorivost
a to som pred mesiacom uzivala AD, citila sa ako ziva mrtvola, nevladala som sa rano vobec zobudit, cely den som premyslala ako si lahnut, zdriemnut odpocinut, vecer som sa citila napuchnuta ako spongia
dnes si davam na energiu kokosovy olej, vitaminovu bombu stressB, liecebnu davku EPA a na harmonizaciu ultra KLB6 - to lebo mam podozrenie na stitnu zlazu
ono.. depresia, chronicky unavovy syndrom, znizena cinnost stitnej zlazy.. ma to vsetko velmi podobne prejavy

rencaaa

fidorka. znie to paradoxne, ale cim viac budes spat tym viac budes unavena
ja som to pochopila, ked som zistila, ze serotonin a aj melatonin si telo vyraba z tej istej latky. melatonin sa ale vytvara pocas spanku.. takze cim viac spis, tym viac melatoninu, tym menej serotoninu.
preto su rana krute a vecery plne predstav a odhodlania co zajtra..

RNG

pozrel som si ten anxiolan, na zaplakanie, ma obsah 0.25 gramu valerianu-nie extraktu, len susenej byliny, a 0.15 g lubovnika, nie kvetov ale vnati.
Z toho zdravcentra.cz si vyberam len jednu charakteristicku vetu, ktora zarucuje farmacii, aby im prirodne latky z trezalky=lubovnika nijak nekonkurovali syntetickym antidepresivam:
Třezalka se také přidává jako doplňková látka v potravinářství, ale je povoleno jen 0,1 mg hypericinu v 1 kg konečného výrobku.

Takze ucinna davka, 2-3 mg denne je takto zakazana, punktum.Aspon v cechach....