Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Ahoj škorica. Na psychiatriu sa vykašli. St.JohnsWort je komplexnejší než SSRI, ktoré berieš. Odkedy som ho bral, tak som chodil spávať pred 12tou a nie o druhej, ako pred tým.
Čau navi, ja som začala brat AD pred 2 rokmi Paretin, brala som ho rok a 10 mesiacov potom som mala pokoj myslela som si, že už sa k tomu nikdy nevrátim. Až minulý mesiac pri probleme v rodine som zase nemohla spávať a skončila som na Paretine. Beriem ho 2 týždne, spánok mám prerušovaný a nálada zatiaľ nič moc. Silne uvažujem aj ja o tom ľubovníku. Začala som chodiť aj na akupunkturu, bola som len 3 x zatiaľ. Najviac ma štve, že ja najskôr nespím a z toho dostanem depku a lekárka ma hneď pošle na psychiatriu.
Rintintin. K tomu športu toľkoto: cykloturistika.webgarden.cz
a k ľubovníku toľkoto: lubovnik.vesele.info
Fidorka 2. Podľa seba viem, že St.Johns Wort, so stabilizovanou dávkou 1mg hypericinu na kapslu, je účinnejší než Felisio. Mne Felisio vôbec nazaberal, a to som bral dvojnásobnú dávku ako ty.
Vafran. zrejme podceňuješ moc peňazí a ľudskú náchylnosť na ňu. pre peniaze sú ľudia schopní zabíjať aj príbuzných, nietro ešte nedopriať druhým zdravie. asi si nečítal, čo sme tu všetko popísali, aj na tému peniaze ľudia zdravie atď. Je to veľmi jednoduché. Lobistické skupiny sa snažia udržať pri živote koncern syntetických psychofarmak, a tak akákoľvek konkurencia je pre nich neprijateľná. Úplne im stačí, že si konkurujú medzi sebou. Vieš si predstaviť, o koľko by prišli peňazí, keby dovolili ľubovníku zaujať jeho výsostné postavenie? A z čoho by žili psychiatri a psychológovia, keby boli všetcia zdraví? Ľubovník je umelo zatláčaný do pozadia práve pre peniaze, ktoré prináša farmaceutický priemysel.
Neuveriteľne zovšeobecňuješ. Značka GPM ti dá záruku určitej kvality, ktorú pri výrobkoch bez tej značky nemusíš mať. Tým som ale nepovedal, že ich nemáš.
Felisio 425 ti nedoporučujem. Podľa mňa sú to zbytočne vyhodené peniaze. Ak ho chceš, pošlem ti ho zadarmo. Prečo? Písal som to tu. Aby si to nemusel hľadať, tak si klikni sem: lubovnik.vesele.info
******** nech sa paci ********
Desatoro o tom, ako byť duševne zdravý.
1. Prijímaj sám seba!
Poznaj sám seba, svoje dary, prednosti i slabosti. Váž si sám seba, ale neber sa príliš vážne.
2. Hovor o tom!
O tom, čo ťa trápi, čoho sa bojíš, čo si vyčítaš, o svojich smútkoch, ale i radostiach, o úspechoch. Zdieľaná starosť je polovičná, zdieľaná radosť dvojnásobná!
3. Buď aktívny!
Život je rieka, raz plávame s prúdom raz proti nemu. Vždy je za čím ísť a pred čím utekať. Kým sa hýbeme, žijeme a naopak.
4. Uč sa novým veciam!
Stále je čo spoznávať a učiť sa. Skúsenosť je neprenosná. To, čo zvládneme, nás blaží, čo nezvládneme, aspoň sme vyskúšali.
5. Stretávaj sa s priateľmi!
Príbuzných si nevyberáme, ale priateľov áno. Sympatia, náklonnosť, kamarátstvo, priateľstvo, láska sú zdrojom opory a radostí života.
6. Rob niečo tvorivé!
Géniov je málo, ale tvorcom je každý z nás. Tvoriť môžeme v ateliéri i záhrade, v divadle i dielni. Proces je dôležitejší ako výsledok. Výtvor možno skritizovať, ale to, čo pri tvorbe zažijeme, nám nikto nezoberie.
7. Zapoj sa a pomôž!
Pohyb krídiel motýľa v jednom kúte sveta môže spôsobiť búrku na jeho opačnom konci. Zaujímaj sa o to, čo sa deje vo svete. Politika, ekológia, charita, pomoc potrebným dávajú zmysel nášmu vlastnému životu.
8. Neváhaj požiadať o pomoc!
Ak cítiš, že tvoje bremeno je priťažké, bolesť prisilná, strata priveľká, strach neznesiteľný -nehanbi sa požiadať o pomoc. Odborníka, alebo len spriaznenú dušu, niekoho kto prežil podobné trápenie.
9. Oddychuj a uvoľni sa!
Práca šľachtí, ale môže aj zabíjať. Uč sa aktívne i pasívne oddychovať, nachádzať nové zdroje radosti a uvoľnenia. Pre niekoho veselá spoločnosť, pre iného samota, pre niekoho šport, pre iného príroda. Aj dobré jedlo a pitie, či iné slasti vyvažujú stres všedného dňa.
10. Zdolávaj prekážky!
Uč sa brať životné problémy a prekážky ako výzvy a možnosti osobného rastu. Čo nás nezabije... a je potom čo vyprávať vnúčatám.
11. Neboj sa snívať!
Snívajme v noci i cez deň. V snoch sa môžeme vznášať a dokázať úžasné veci. Nie všetky sny sa na šťastie naplnia, ale niektorým sa môžeme aspoň priblížiť.
12. Ži teraz a tu !
Príliš mnoho minulosti nám bráni vzlietnuť a primnoho budúcnosti nám nedovolí pevne sa rozkročiť na zemi. Ži teraz a tu najlepšie ako vieš, lepší život nemáš !
A že je tých prikázaní dvanásť?! Proste nikto nie je dokonalý!
Chcem sa len pridat k rintintin, ze toto forum je nieco skvele.Mne to tiez pomohlo z najhorsieho a odradilo ma to od syntetickych AD, ktore som uz uz chcela brat,specialna vdaka elessarovi, RNG a navimu aj vsetkym ostatnym, s vami mam pocit, ze som s ludmi co ma chapu a ze nie som sama...Som rada, ze ste.....
Raz som tu niekde čítala že: "Desatoro prikázaní proti depresii", a teraz to darmo hľadám nemôžem to nikde nájsť. Prosím Vás nepamätáte si niekto kde to bolo, prípadne ten text?
elessar, ano vysoka. velmi vysoka, hlavne preto, ze TO CHCE :)
RINTINTIN...urcite daj vediet, ci cerpa aj nejake rady odtialto, nikoho to obtazovat nebude, spatna vazba je fajn :)))
...ja osobne radim ludom presne to, co ty, takze podstatu asi chapes velmi dobre: pozitivny pristup, sport (aerobny), rodina prip. kamarati...este by som k tomu pridal autogenny trening, resp. meditaciu a dnes uz asi aj niekolko kvalitnych potravinovych doplnkov :))) no a ked sa to vsetko spravne realizuje, sanca odstranenia depresie je podla mojho skromneho nazoru vysoka.