Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

rencaaa

rintintin.. ano, presne si to vystihla.
snazit sa sam navodit si pocit: CITIM SA DOBRE.
funguje to: prijemny pocit mozes mat napr, ked sa hras so steniatkom, ale aj vtedy, ked nan IBA myslis.
a telesna aktivita, OK. vyroba endorfinov ;)

rintintin

dakujem za ozrejmenie problematiky:-))
toto forum nie je ziadne teoretizovanie, takze este raz vdaka, ze ste... (aj ja pomaly chytam vas slang - syntetika, lubovnik, atd...:-)))
ak zistim, co pomaha sestre, isto vam dam vediet, ak vas to nebude obtazovat... ale o niektorych veciach to viem uz teraz - sport - aerobna aktivita a pozitivny pristup k zivot a aj my sme si blizsie, cim sme starsie, aspon sa mi zda.
tak sa teste aj vy, cvicte a budte s rodinkou a priatelmi. mozno prave toto vas aspon "nabudi" :-))))))))))))))a bude ak nie dobre, aspon lepsie.

elessar

RNG...nuz ja to podla reakcii prispievajucich sem, ale aj do inych for vidim tak, ze st. johns wort sa rozpreda, len co sa dostane na slovensko. takze chystaj novu zasielku :)))

rencaaa

rintintin, lubovnik sa po anglicky povie St johnsons worth, po cesky trezalka....
a najhlavnejsou ucinnou latkou v nom je hypericin.
nevrav, zainteresovana si aj ty ;)

elessar

RINTINTIN...ani nevies aku radost si mne osobne urobila tym pozitivnym vyjadrenim o tomto fore - padne to velmi dobre :)))
...st. johns wort je vlastne koncentrovany vytazok z lubovnika...cize je to vlastne to iste. lubovnik (trezalka) je rastlina, ktora obsahuje viacere latky (najma hypericiny), ktore posobia rovnako ako antidepresiva, dokonca udajne este komplexnejsie.
...no a ak niekto z tohoto fora povzbudil tvoju sestru az do tej miery, ze teraz svoju situaciu zvlada, aspon vieme, ze toto forum ma skutocne aj prakticky vyznam a nie je len bezduchym teoretizovanim :))) co je opat velmi fajn.

rencaaa

...ano, mas pravdu, vsade sa o tom pise a ja som podlahol tomuto tlaku a preto som veru cajik z trezalky radsej nepil. ja pomaly chcem tiez vysadit AD a uz fungovat iba na trezalke, ale obe naraz by som sa bal brat, nakolko viem, ze maju de facto rovnaky ucinok. takze ak to na mna "pride" radsej si dam 5-htp. za posledne 2-3 tyzdne mi stacilo zobrat si iba dvakrat po 1 tab. 5-htp a za 3 hodinky som bol taky pokojny, ze som sa tomu sam cudoval. a co je najlepsie je to, ze efekt pretrvava dlhodobo. sice som sa naucil atatky zvladat aj sam, ale aj tak mi pred tym trvalo niekolko dni, kym som sa z toho uplne vyskriabal. s 5-htp to trva iba niekolko hodin!!!

rintintin

rencaaa, navi a vsetci
dakujem za odpoved.
mam pocit, ze jej dako neleziem na nervy:-), zatial, ale pre istotu som sa chcela uistit, ako to vnima ta druha strana.pre kazdy pripad, aby som ju ja, resp. jej blizki dako nebodaj nedrazdili, alebo tak. inak, ako som napisala, to vyzera zatial celkom dobre, prosto sa mi zda,dufam, ze to nezarieknem, ZE NASLA SILU BOJOVAT, NEVZDAT SA, a to neklamem, naozaj to s nou dobre nevyzeralo. neviem, co ju nastartovalo, ale nech to bolo co chcelo, dakujem nebesiam, ze to zabralo.preto vam vsetkym prajem, aby ste sa dokazali "nastartovat" aj vy a aby sa vasi blizki tesili tak, ako sa tesim ja.
(ohladom toho vyrobku St. Johns Wort,nieco take spominala,ale ak ma pamat neklame, este sa to neda zohnat. v kazdom pripade sa budem informovat.)
a este sa tu daky lubovnik spomina, aj ona o niecom takom hovorila, ale ja sa do toho moc nevyznam,viem len, ze na to pozitivne reagovala...
(kto vie, mozno si o tom tu precitala, preto vam len tak chcem podakovat, za vsetky info, ktore sem pustate...pomahate tym nielen sebe, ale aj inym. isto to viete, ale snad je fajn, ked vam to aj niekto nezainteresovany napise:-)))) DRZTE SA!!!!!!!

rencaaa

RNG, sa pise... no dobre :)
zrejme varovanie kvoli serotoninovemu syndromu. sam pises, posilnuje ucinky syntetickych AD.
konkretne som mala na mysli informacie o produkte firmy SWISS

fidorka 2

Zdravím Ťa Vafran, tiež trpím silnými depresiami, a pri čítaní tohoto fóra som sa rozhodla že tiež súsim to Felisio 425. Začala som to tak, že už 2 týždne si znižujem dávku syntet. AD, a asi 5 dní beriem to Felisiou 425 denne 2x2 kapsule. Zatiaľ necítim ani zlepšenie ani zhoršenie, čo je pre mňa veľmi pozitívne, lebo postupne by som chcela AD úplne vysadiť a brať len tú trezalku, prípadne 5-HTP.