Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
palma 111, vobes nemusis byt slabsi jedinec. Nocne sluzby a vukolajenie telesnych hodin(circadian rytmus) privedie plno ludi do depresie.
Niektore hormony a procesy su zavisle na svetle a tme(napr vytvaranie telesneho Melatoninu) a tak sa da porusit normalny system relaxacie a regeneracie nervoveho systemu=depresie, stresy, unava...
Ptidanie niektorych doplnkov pomoze. Niekomu je to melatonin na spanok, niekomu 5-HTP, niekomu st Johns Wort, niekomu kava kava, niekomu SAM-e, niekomu extra mineraly a vitaminy-hlavne B, D,
Treba skusit a zistit, co telu pomoze normalizovat cyklus.
Spat v tme je jeden z prikladov pomoci, pracovat pri silnom svetle(1000 luxov) tak sa da umelo zmenit na pravidelny rytmus, nezavisle od slnka.
palma, zaujala ma ta veta: a ine osobne vlastnosti. poznam to na sebe :o))
skus este trochu viac o tom popremyslat. mne dost pomaha veta: jedine co mozes zmenit, je uhol pohladu ;) skus aj ty!
Fidorka a čo berieš a ako dlho? Ja beriem Paretin 1 ráno a večer pred spaním atarax.
navi, musím si dať vypísať ešte AD, lebo mám už len 4 tabletky a prášky na spanie, lebo tie sa mi minuli a bez nich neviem zaspať
Palma 11. St.Johns wort odstraňuje aj problém so spánkom a trávením. Vyzerá to tak, že zdroj komplexných problémov je jeden, a preto na to stačí ľubovník.
Palma11. Dva týždne?
RNG, ako si pisal, ze je potrebne odstranit poruchy spanku, stres a problemy s travenim....Takze to, ze robim nocne a dost tazko ich znasam a este k tomu stres doma aj v praci a ine osobnostne vlastnosti mi len prirodzene navodili depresiu, pretoze som slabsi jedinec? Snazim sa robit zmeny, ale vsetko suvisi s financiami, a ta depresia ma dost polozila, takze st. johns wort mi moze pomoct aj ked nateraz vsetko ostane po starom?
navi,prosim ta vies kedy priblizne bude st. johns wort v predaji?
Fidorka2. A načo chceš ísť k psychiatričke, keď o nej nič nepotrebuješ?
škorica - ja som sa rozhodla že budem prechádzať zo syn.AD na ľubovník tak, že postupne si znižujem dávky AD a zároveň beriem a budem zvyšovať dávky ľubovníka, teraz beriem 1/2 AD a ľubovník 2x2 kapsule Felisio 425, a zatiaľ sa cítim dobre. Od budúceho týždňa chcem prejsť na 1/4 AD a ľubovník 2x3 kapsule. Potom napíšem čo to somnou urobí. Len na budúci týždeň mám isť ku psychiatričke, tak sa bojím že sa bude hnevať že si svojvoľne znižujem dávkovanie AD ... no možno že sa jej s tým ani nepriznám..