Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

palma111

Ahoj elessar, dik za rady, myslim, ze mas pravu,ze tie nocne fakt narusia vela procesov v tele, skutocnost je vsak taka, ze v tom obdobi prebiehalo v mojom zivote vela zmien a prave aj ta, ze som chodila po pohovoroch na novu pracu, neuspesne a kedze som bola maximalne vystresovana urcite to odradzalo aj mojich poten. zam., ide vsak o to, ze som toho mala dost aj doma a spravala som sa ako superman, lepsie povedane superwoman, to ale nikto nie je,mozem zodpovedne povedat, ze prvy a najsilnejsi element, co mi pomohol si bol ty, odpisal si totiz hned na druhy den. Za nalepku depresia som sa strasne hanbila a lekari s ktorymi som sa stretla sa ksychtili ako keby stretli malomocneho... najprv som tu nasla kopec ludi, ktori ma chapu a potom este aj mozne riesenie na upravu chemie v mozgu a teda nadej na ulavu, kupila som si tu knihu co si pisal a velmi mi pomohla,vlastne som aj zacala dychacimi cviceniami a postupne k tomu pridavam kopec veci ako sauna, relax, cvicim koherenciu a hlavne zmenila som pohlad na veci, doplnam si niektore latky ako draslik, ked som unavena, mierne som upravila stravu a venujem sa svojmu telu. Dokonca sa mi dari byt menej citliva v mojom prostredi, roky som sa necitila taka vyrovnana ako teraz, stresu sa ale nevyhneme a su podm. ktore sa nedaju obist a praca je jedna z nich, takze ten st. johns wort si objednam ako poistku nabuduce, co sa prace tyka, teraz ked mi je konecne lepsie aj tak uvazujem o zahranici a po navrate si najdem ine zamestnanie ak sa podari, ak nie, mozno budem robit aj nocne, ale uz viem ovela lepsie ako sa o seba starat.Vidiet, ze Americania su vo vsetkom vratane pohladu na cloveka s nasim problemom, ktory ako spravne uviedol RNG nie je choroba, ale stres,stiesnenos,zla zivotna situacia,u niekoho trauma z minulosti, nedostatok oddychu, relaxu, absencia pozitivnych vztahov a k tomu este nedostatok roznych latok, vitaminov, zivin,jednoducho subor mnohych tychto veci. Normalne mam chut zalozit centrum pre pomoc ludom s depresiou, ktore by bolo poriadne odlisne od psychiatrickych ambulancii, pretoze by islo o komplexnu pomoc zameranu individualne na kazdeho jedinca ako cloveka, ako hodnotnu ludsku bytost,ako priatela a nie ako "pacienta vdaka ktoremu si ja kupim nove BMW a postavim vilku" tolko moj nazor, ospravedlnujem sa, nabuduce uz sa budem krotit...

navi

Elessar. Asi to nebude všeobecný jav. Ja som sa horšie cítil len po welburtrine, kedy som mal chuť spáchať samovraždu, ale po Citalece som cítil zlepšenie hneď. Možno to bolo tým, že som súbežne s ním bral Rivotril.
Keď sa mi minul ľubovník, tak som najprv skúsil 5-htp 100mg. Pomohlo to, ale nie dosť, tak som to prilepšil Rivotrilom.

navi

Rivotril vysadím hneď, ako budem mať dosť ľubovníka. V minulosti som bral Rivotril asi 2 roky, a pri prechode na 5-htp som necítil žiadne abstinenčné príznaky. Tých 6 týždňov sa týka všeobecných lekárov. Potom ho môže predpísať len psychiater. Neviem na akom princípe v mozgu Rivotril pôsobí, ale robí mi život znesiteľným. Ale radšej by som bral St.Johns Wort. Ten mi odstraňuje aj derealizáciu.

elessar

otazka: preco pri zacati uzivania syntetickych AD prichadza k zhorseniu (niekedy velmi dramatickemu) symptomov depresie??? lieky su predsa na to, aby cloveku pomohli, nie aby ho hned na zaciatku odrovnali.

elessar

NAVI...ako som uz pisal, na mna podobne ukludnujuco ako rivotril posobi 5-htp. inac ta ospalost sa po kratkej dobe pravidelneho uzivania strati, ja som mal podobne stavy...ale vlastne to vies, ved si rivotril bral aj predtym :)))
co ja som cital, trak benzodiazepiny sa nemaju brat viac ako pol roka, inac vznika zavislost...ale RNG ma urcite novsie info, takze skor by som bral v uvahu jeho nazor.

navi

Dal som si Rivotril ráno. Poriadne ma utlmuje. Aj som na chvíľu zavrel oči, teraz keď mám obed. pestávku. Budem ho brať len na noc.

RNG

tak teraz benzodiazepiny odporucaju len na sest tyzdnov maximalne. A co potom. Ved benzodiazepiny problem neodstrania, iba docasne potlacia priznaky?

rencaa

rng, ja som tiez inzinier. a vzdy ma fascinoval ludsky mozog a jeho paralela s pocitacom. a coraz viac ma fascinuju poznatky vo sfere prave tazko meratelnej, verim tomu, ze ludsky potencial nema hranic :)