Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Vrátil som sa k Rivotrilu(po mesiaci). Dôvod? Nemám kvalitný ľubovník. 5-htp už akosi nestíhal pokryť negatívne prejavy endogénnej depresia, tak som ho skombinoval s Rivotrilom, a urobil som dobre. Cítim sa fajn, aj keď mám derealizáciu.
Súhlasím s tebou, že všetko, čo si vymenoval môže mať pozitívny vplyv na depresiu. Mnohé z toho aplikujem sám na sebe, a odstránil som tým sekundárne prejavy depresie ako sú strach, úzkosť, a podobné neurotické prejavy. Verím tomu, že psychoterapeutické praktiky dokážu odstrániť exogenne depresie, no pri endogénnych( takú mám ja), dokážu eliminovať len prejavy.
ale to je len moj zaujaty nazor, ako "doplnkar", lebo uznavam plne, ze jestvuju aj mnohe ine pristupy k rieseniu nervovych problemov, od psychologie, hypnozy,autosugescie, zdravej telesnej aktivity , tj vsetko takzvane Placebo efekty, ktore su ale ked spravne aplikovane velmi ucinne.
Su castou tzv Mind over body, tj ovladanie telesnej funkcie volou.
Preto ako ste si vsimli, nikdy som nekritizoval nic psychologicke, ani akupunkturu, hoci priemer praktik v tychto odboroch ma niekedy dost malo vysledkov, ale niekedy su zase napodiv velmi ucinne.
Tam velmi zalezi od osoby, ktora tieto metody aplikuje.
Podobne aj hypnoza a ciastocne sa to vstahuje aj na meditaciu a telesne aktivity. Nie vsetky su univerzalne dobre a velmi zavisi od toho, kto a ako ich prevadza.
Zialbohu, este stale je to skor umenie ako presna veda.
A ja ako inzinier inklinujem k vede skor nez k umeniu, tj chcem mat presnu aplikaciu(dobre definovanu) a statisticky vysoku uspesnost metod. Samozrejme kedze sa jedna o ukrutne komplexne telesne procesy, nie je to tak jednoznacne, ako 2x2=4, takze to plati len statisticky, ale pre mna to musi byt vysoke percento, nie len maly teoreticky rozdiel od placeba.
navi, ja idem este dalej, nemyslim si, ze by depresia bola choroba, ale len dosledok nedostatku urcitych zivin alebo tvorenia urcitych materialov.
To prve by som nazval podvyziva na specificke materialy, to druhe vada, ci uz vrodena alebo ziskana pocas zivota.
Nezabudnite, že depresia je mozgovou chorobou a nie duševnou. Duševnou chorobou je to, ak niekto niekomu robí zámerne zle. Napríklad taký Hitler bol duševne chorý. To že vedci mozgové choroby pomenovali duševnými, len svedčí o ich amatérskom prístupe k názvosloviu.
CERESNA...potravinove doplnky, pozitivne myslenie, meditacia, aerobne sportove aktivity, priatelia, viac casu venovaneho tomu co ta tesi,... rad je vela. kludne vyskusaj vsetky a hladaj to, co prave tebe pomaha najviac. o vsetkom uz bolo pisane na tomto fore, takze si bud prejdi historiu, co asi bude casovo narocne, nakolko sme sa dost rozpisali :))), alebo sa pytaj konkretne veci, ktore ta zaujimaju.
PALMA 111...ja som tie lampy simulujuce svitanie videl iba na zahranicnych strankach, u nas som nic podobne nenasiel. aj ked sikovnejsi elektromechanik by asi nemal mat problem nieco podobne zostrojit...teda aspon myslim :)))
PALMA 111...mozno by stalo za to pouvazovat nad zmenou zamestnania. pamatam si na casy, ked som ja robil nocne a to bolo co sa tyka depresie velmi velmi zle obdobie. clovek tisice rokov respektoval striedanie dna a noci - vo dne bedel a v noci spal a tak necudo, ze ked sa to otoci, moze to sposobit velke zdravotne komplikacie. aj tvoje telo ti tymto asi dava najavo, ze mu to nerobi dobre a varovne signaly nasho tela by sme mali pocuvat, nakolko ono je mudrejsie ako zastupy lekarov :))) rovnako je mudrejsie ako vsetci, co tu davaju rady (teda aj ja :)))) a teda odporucam hladat si vlastnu cesticku ako sa dostat z depresie. samozrejme kludne s vyuzitim rad, ktore tu boli odprezentovane, nakolko su neskodne :)))
SKORICA...na tomto fore je viacero ludi, ktori vysadili alebo postupne vysadzaju synteticke AD, takze inspiracie je tu dost :)))
co sa tyka psychiatra, tak to by som vobec neriesil...treba si uvedomit, ze ty si vlastne jeho chlebodarca (v podstate ho platis) a ked sa ti nepaci to, ako s tebou jedna, zaplat niekoho ineho = zmen lekara.
Pekny den caresna...tiez nemam skusenosti z AD,ale neurol.mi ich chcela predpisat,kedze ja sa chcem zbavit niektorych veci,nechcela som ich brat koli vedlajsim ucinkom,lebo prave to este viac vyvolavaju AD,co mna trapilo-trapi...ale,Palma111,ma pravdu,v prvom rade ty musis chciet,zmenit myslenie atd.nebudem to opakovat...presne toto som robila aj ja...len ja som mala a mam nedostatok vit.Sk.B,tak ich beriem potom este nejake doplnky...preto,mne nechyba AD...hlavne treba zistit,co chyba telu ake ziviny atd.a ked to zacnes uzivat a doplnis si,myslim ze AD su zbytocne,len treba asi prestat brat postupne...a ked tak pod dohladom lekara...ja osobne som lekarke povedala na rovinu,ze ich brat nebudem,ze mi nechybaju , ze mam obavi z vedlajsich ucinkou...toto potom ona aj napisala do spravy...inak,som jej ukazala aj alternativnu liecbu a suhlasila s nou...je to velmi tazke,ale urcite,ked ty budes chciet a budes silna/hoci je to tazke byt silna/dokazes to/prajem ti vela stastia...