Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
palma111, za depresiu som sa nikdy nehanbila. ako sa nikto nehanbi za alergiu. v dnesnom ponimani je to choroba, ako kazda ina.
zaujimavy postreh, ze si sa hanbila aj na psychoterapii s niecim priznavat. velky podiel na stave nasho dusevneho zdravia, vnutornej pohody a nepohody ma nas vlastny obraz o sebe. sme tym, co si o sebe myslime, ze sme. to mam vyskusane na sebe, jednoznacne to funguje.
nielen depresia, ale aj vela inych chorob su psychosomatickeho povodu. rozne ucenia, napr. tradicna cinska medicina a ine vychodne, ale aj zapadnejsie ako zapadne ucenia operuju s tymto faktom a ked to funguje jednym smerom, urcite to funguje aj naopak. ta cesta je obojsmerna ;)
Napríklad takúto: depresia.vesele.info
Ak chcete otvoriť centrum pomoci depresiou postihnutým, tak vám spravím stránku.
Palma 111. Čo je tvojím povolaním na nočných? Pripadáš mi mimoriadne inteligentná.
Aj psychiater si všimol, že som na triafanie liekov lepší expert, tak ma v tom nechal. Aspoň mal pokoj a nemusel nič riešiť.
Palma 111. Načo sa chceš krotiť. Čo je pravda, to je pravda. Je čas vychovávať psychológov a psychiatrov k poriadnej serioznej práci, pretože majú k nej mnohokrát ďaleko. Mám pocit, že by som ja mohol učiť psychológa, a nie on mňa, ako sa treba stavať k veciam. O psychiatroch ani nehovoriac. Po tridsiatich rokoch som si musel sám nájsť najoptimálnejšie syntetické lieky na svoju poruchu na internete,keďže sa psychiatri nevedeli trafiť. A pritom mali dosť indícií. Pamätám si, keď ma psychologička chcela liečiť na problém, ktorý som vôbec nemal, čo len svedčalo o jej nepochopení situácie. Vôbec som mal pocit, že je úplne mimo.
tak ak niekedy v buducnosti, tak ta beriem do timu, uz toto forum je velka osveta,ale chcelo by to este nieco viac, myslim, ze psychologovia sa maju vela co ucit,ja som dvakrat absolvovala psychoterapiu,urcite pomaha, ale len scasti, lebo nie je zamerana na komplexny pristup....(niekedy je to skor vytahovanie osobnych veci z mojho zivota), co na zac. cloveka skor ponizuje s niecim sa priznavat, uz keby som bola psycholog, robim to inac...
palma111, ta osveta o depresii napadla uz aj mna. ;)
Este k tym lampam v knihe "Ako sa zbavit stresu a depresie bez liekov" vsetkym vrelo odporucam, som citala, ze jednemu manazerovi pomohlo budenie sa na lampu, ktora zacala simulovat svitanie 45 min. pred hodinou zobudenia, 5 minut pred budikom sa zobudil, to by som potrebovala, pretoze ja nenavidim ranne vstavanie, u nas "100 rokov za .... nechcem povedat za cim sme" tak poviem ze za Americanmi, nic take nekupime, akurat som citala, ze neonky maju vacsiu intenzitu ziarenia, nasla som len lek. lampy na vysetrovanie pacientov, tu si asi do prace nedam, nie je to surne tak nateraz to necham tak...ale zaujalo ma to...
ahoj navi, ak som to spravne pchopila, u teba ide o endogennu depresiu, takzvanu biologicku, ktora suvisi s nedostatkom urcitych latok v mozgu ako serotonin a dalsie ine, ktorych nazov si teraz nepamatam, chcem ta len podporit,sam si pisal, ze st. johns wort ti pomaha, neboj, co chvila ho budes mat a uz teraz sa tesim, co napises... a co popises ked ti bude uplne fajn... drz sa...