Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

navi

Palma111. Asi pred týždňom som sa bavil s jednou recepčnou z hotela u nás o nočných smenách. Či si tam môže schrupnúť a tak. Ja som niekoľko rokov robil nočné, kontroloval som funkčnosť strojových zariadení, ale mohol som si schrupnúť, takže mi nočné nevadili. Inteligencia nieje prejavom VŠ, ani povolania, ale schopnosti logicky uvažovať.

navi

Face of agony. Byť lekárom nie je zárukou ľudskej dobroty. Medzi lekármi sú aj poriadní hajzlíci. Viď napríklad taký Mengele, fašistický lekár smrti.

navi

Face of agony. A čo si myslíš že je endogenna depresia. Disharmónia určitých procesov v mozgu. Čiže biologická podstata. Zrejme si si myslela, že depresia je len mentálnou záležitosťou. Tomu tak ale nieje.
Iným druhom je exogenna depresia, citový šok, ktorým sa človeku zablokuje ideálna biológia v mozgu. Je to spôsobené tým, že že sa naruší ideálna stopa biológie v mozku narušením zložky, ktorá je súčasťou tejto ideálnej stopy. Ak je toto narušenie markantné, vzniká exogenna depresia.

palma111

rencaa, sme rozni a vnimame veci rozne, preto je svet pestry,keby mi psychologicka povedala,ze v suv. s nocnou sa narusi hormonalna rovnovaha, chemicka rovnovaha, keby sa ma opytala ako zijem, ci relaxujem, ci sa citim casto unavena, keby mi poradila tak ako RNG, bolo by to o inom a okrem toho ako moze svet a ludia pochopit, ze nie sme chori, ked oni tvrdia pravy opak, pre mna je to jedine miesto kde som sa to dozvedela a to som na zaciatku preluskala asi 20-tky stranok,okrem toho v rodine som prisla o jedneho skveleho cloveka,keby bol vedel o depresii to co ja, bol by urcite tu so mnou

palma111

navi,dakujem pekne, ale mam uplne obycajne zamestnanie a na VS som ani nesla, som dost lenivec na ucenie, pracujem na recepcii a budem sa snazit posunut na marketing alebo prevadzku, mam 28, takze snad este nejaky posun pride

palma111

elessar ahoj, mas pravdu, zatial ani nic neplanujem, chcem sa dat do poriadku, dokonca si uvedomujem, ze to moze byt zalezitost na cely zivot, verim vsak, ze budem mat okolo seba dost ludi ako ty, ktori ma vzdy podporia...

face of agony

Tak ahojte, ako sa mame? :)
Ja som sem po dlahom case zavitala, aj ked sa musim priznat, ze raz ma to tu zlakalo nakuknut:-P
Ja sa mam celkom fayn, len teraz ma trosicku brzdi jeden problem, ale inak fayn. Coraz viac som presvedcena, ze nemam ziadnu depresiu. To bolo len nedostatok roznych latok v organizme. Beriem uz len 1/4 welbutrinu a musim povedat, ze sa citim omnoho lepsie. Ale moja sprosta doktorka sa snazi vselico nahuckat mojim rodicom, len aby mala prachy. Snazi sa zo mna spravit blazna. A pekne ma sere. Neviem, kto jej dal suhlas hovorit o "mojom stave" s rodicmi. Som dospela a ked ma k nej donutia ist tak jej asi poviem svoje. Ale najhorsie je to, ze moji rodicia jej to veria:( Neverila som, ze existuju aj taki ludia ako je ona.

elessar

PALMA111...som rad, ze som bol uzitocny a ze to moje vysedavanie za pocitacom bolo niekomu na osoh :))) ta kniha pomohla aj mne, takze nevidim dovod, preco by nemala pomoct inym a casto ju teda odporucam.
...co sa tyka toho zahranicia, niekedy rozmyslam, co by bolo, keby nebolo depresie. aj ja som si chcel ist von zarobit nejake peniazky, ale s tymi depresiami, co som mal to bolo nerealne. takl som bol skoro 2 roky doma, no a to mojmu psychickemu stavu teda tiez moc nepomohlo :))) ak ti mozem poradit, skus este chvilku vydrzat a definitivne zastabilizovat svoj stav, aby ta zmena opat nevykolajila...predsa len, nove prostredie, neznami ludia, atd. - to moze byt na psychiku znacny napor. ja idem buduci tyzden na sluzobku do zahranicia a uz od pondelka mam taky stres, ze koniec :))) ale to som ja a kazdy sme ini.
...no a co sa tyka toho poradenstva, hlasim sa do timu :))) mimochodom som rad, ze existuje aspon toto forum, na vacsej propagacii alternativnej liecby depresie vsak asi treba pracovat intenzivnejsie a aj inymi prostriedkami. ja zatial vsade, kde sa stretavam s depresiou odporucam pozriet si toto forum.
...a posledna vec...co absolutne nechapem u lekarov je, ked sa stretnem s reakciou typu: "depresia, v takom mladom veku?" po prve uz davno nemam ani 12, ani 25" a po druhe, ak by ti "lekari" len trosku otvorili oci a usi, zistili by, ze depresiami dnes trpi coraz viac deti a to uz od nejakych 7,8,9 rokov veku. takze tu opat vidime ich obmedzenost chapania niektorych veci :)))

rencaa

kazdy, kto ma co docinenia s istou mierou mojho intimna, je hoden toho, aby som mu svoje intimnosti tohoto charekteru pred nim neskryvala. chapes o com hovorim?
ja nemam problem. problem maju ti, co to nedokazu stravit, prijat.. :)

navi

Rencca. Nehanbila by si sa ani za diagnózu schizofrénia, alebo psychopatická osobnosť? Nemala by si s tým žiaden problém poveať to svojím známym, ale bo to považuješ za svoju intímnu záležitosť, ktorou okolie netreba zaťažovať?