Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

navi

RNG, pochopil som, ako si to myslel. Najprv bol benzodiazepín, a potom receptor. To je asi ako najprv bola košeľa, a potom človek.:-)))
No nič, dôležité je že je tam v podstate napísané, že ľubovník neučínkuje len ako všetky druhy AD, či neuroleptik, ale aj ako benzodiazepíny. Takže je to vlastne úplne komplexné liečivo na mozgové poruchy. Ktovie, či nefunguje aj na epilepsiu. Ani by som sa nečudoval.

navi

Dnes na výlete ma napadlo toto: Pri endogennej depresii nastáva prílišná spotreba neurotransmitérovách prenášačov, preto sa čoskoro minie a niet z čoho čerpať. Dôsledkom je depresia.
Pri exogennej depresii nastáva zablokovanie neurotransmiterových prenášačov, čo spôsobuje ich nedostatok v akcii, následkom čoho vzniká depresi.
Obidva stavy spôsobujú podnety a reakcia na ne. V obidvoch prípadoch pomáhajú spätné vychytávače neurotransmitérových prenášačov, pretože pri endogenej depresii spomaľujú jeho spotrebu, a pri exogennej spomaľujú aj tu malú neurotransmitérovú aktivitu. Pri endogennej depresii je dôležité, aby človek spolupracoval pri upokojovaní sa, a pri exogénej naopak, aby odblokoval situáciou zablokovanú neurotransmitérovú aktivitu.
Nemyslite si, že som celý výlet dumal o takýchto veciach. To bola len otázka asi dvoch minút.:-)))

navi

Rencca. Pri silnej depresii si na tie pocity nedokážem spomenúť ani pri najlepšej vôli. Zrejme to funguje len pri slabej depresii.

navi

Face, to je v poriadku, že si nešla do školy. Dnes je štátny sviatok, takže by si tam nikoho nenašla.
tebe sa polepší bez toho, že by si to chcela. takže tomu vôbec nemusíš veriť. viera tu vôbec nieje potrebná. Skôr by som povedal, že je na obtiaž. trakže prestaň veriť tomu že sa uzdravíš, a len čakaj, že sa uzdravíš. Nebude to hneď, ale je celkom možné, že sa dočkáš. Nateraz si zariaď život tak, aby si čo najmenej trpela. Bolo by dobre, keby si si kým nebude St.johns wort zabezpečila u obvodnej alebo psychiatričky Rivotril. Je to asi najslabšie benzodiazepínum, niektorí hovoria že návykové, ale na mna tak neúčinkuje, a dávala si 0,5mg na noc. To by ťa malo upokojiť, nie uspať natoľko, že by si mala stratiť pocit toho, že si v pekle. K tomu by si si mohla dať ráno a večer 1 5-htp a ľubovníkový čaj, asi 10gr. Píšem ti, čo presne robím momentálne ja, aby som nebol v pekle. Potom keď príde st johns wort, tak budem brať len jeho.

palma111

face of agony, ak mas chut, napis mi mailovu adresu na moj e-mail a napisem ti trosku viac, moja je: anka201@szm.sk
Viem o com hovoris,lebo som mala tie iste myslienky a presne to ublizovanie blizkym a presne to zamotavanie sa do bludneho kruhu, lebo som sa obvinovala, ze mam depresiu. Ale my sme tu uz viackrat pisali, ze nikto z nas nie je zodpovedny za to ze ju obcas pocitujeme, lebo slovo mame je dost nepresne.Minule si spravne napisala, ze ti bolo fajn, boli ti fajn a nam vsetkym byva fajn a byva nam aj na nic,ucime sa to zvladat, co pomohlo mne ti napisem do mailu ak chces. Ja napr. som vyslovene racionalna a mne vyhovuje styl akym sa na vec pozera RNG a pomohol mi elessar a navi je pre mna skoro hrdina, lebo on zvlada endogennu zalezitost...Myslienky na pekne veci mi na zaciatku nepomohli,ale niekomu pomahaju a pomahaju napr. pri uzkostnych stavoch, ale to sa budes cvicit, ked budes na tom trosku lepsie, viem podla seba. Neboj, doplnis si chybajuce latky, naucis sa par veci a vsetko sa znormalizuje, len sa neobvinuj a napis...

rencaa

face of agony.
to co pises, to je presny model ako to funguje jednym smerom. ale si predstav, ze to funguje aj naopak.
cim je ti horsie, tym viac negativnych myslienok a tym je ti horsie.
pamatas sa na nejake situacie, ked ti bolo fajn? hociake. skus pospominat,.
nejaky vylet, dobry film, hra s maciatkom, pohlad na peknu kyticu kvetov... ty vies, hocico, z minulosti, nedavnej i davnejsej :)
vsimni sa ako sa pri nich citis. spominaj stale viac a viac, pozoruj tie pocity..
a potom skus napisat, ake to je :)

face of agony

Navi, ja uz neverim, ze to bude zas dobre. Uz som sa tolkokrat sklamala. V sebe samej. Ze to nedokazem a stale sa mi to potvrdilo. Ja nie som schopna naozaj zit. Som odsudena na peklo, ktore si sposobujem vacsinou ja sama. Nedokazem to. Snazila som sa, ved vies. Uz nikdy asi nenapisem, ze sa mam dobre, lebo to ma pre mna katastrofalne nasledky. Sama nechapem, ako to funguje, lebo nie som poverciva. No nic. Idem sa utapat. v depke. Viem, ze to je to najhorsie co mozem spravit, ale v tomto stave nevladzem robit nic ine. Nesla som ani do skoly:(

RNG

Navi,vdaka za prehlbenie mechanizmu lubovnika v mozgu.
Obzvlast sa mi lubia tie "receptory benzodiazepinov". To Pambozko(/priroda pre ateistov) uz dopredu vedel, ako nam ma stvorit mozog, aby nove umele chemicke patentovane latky mali dopredu pripravene receptory, hahaha.
Vidno, ze to pisal clovek ovplyvneny farmaciou, nevedomky.
Inac je to krasne vedecke, ale myslim ze kazdeho pacienta zaujima len jedno: Pomaha to alebo nepomaha to.
A zda sa, ze spravne davky extraktu z lubovnika so spravnym zlozenim pomahaju drvivej vacsine, nech je ich cinnost v mozgu akakolvek.

navi

Hypericum perforatum L.). Hlavnými aktívnymi látkami sú diantrónové deriváty (hypericín,
pseudohypericín), fluóroglucinolové deriváty (hyperforín) a flavonoidy (hyperozid, kvercetín,
amentoflavón).
Ich mechanizmus účinku nie je dosiaľ zistený. Na základe farmakologických štúdií je možné tvrdiť, že
vodnoetanolový extrakt z ľubovníka bodkovaného inhibuje dopamín-ß-hydroxylázu; inhibuje
reabsorpciu niektorých neurotransmitérov ako sú dopamín, serotonín a noradrenalín a má afinitu 3
k rôznym receptorom v centrálnom nervovom systéme: GABA-A, GABA-B, receptory benzodiazepínov
a inozitoltrifosfátu, 5-HT receptory.
In vitro inhibujú monoaminooxidázy (MAO-A, MAO-B) a katechol-O-metyltransferázu (COMT).

Toto píšu o ľubovníku. Ak si prečítate, na čo v mozgu pôsobia neuroleptiká, anxiolitiká a antidepresíva, tak zistíte, že ľubovník obsahuje celú škálu pôsobení týchto psychofarmak.