Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

palma111

Ja som sla na psychoterapiu, mam za sebou dve a pri tretej mozno skoncim, ale ja ju pocuvam, pomaha mi tak asi z 10-20 %-tne.Co sa rodicov tyka akonahle sa ti zlepsi stav, budu sa tesit, teraz ta stresuju a aj ty ich trosku,ale to je v tvojom veku normalne.Vyskusaj aj SJW ako ti radi navi, tvrdi, ze je ovela ucinnejsi ako 5-htp, on skusal oboje,akonahle som sa citila lepsie, zacala som sa aj inac spravat,inac ako ked sa otocis o 180 stupnov.Narozdiel od naviho si myslim, ze aj rodicia mozu byt na vine.Ti moji mali tiez nespravny pristup k vychove a naroky a povinnosti co mam doma,ma uplne dusili a este aj ubijali, to mi vonkoncom nepomohlo.Az teraz som sa naucila brat ich s nadhladom,lebo oni za to nemozu,ze nevedia ako spravne vychovavat rozdelit povinnosti nevedia ani sebe, preto aj maju kopec zdrav. problemov , no a kazde dieta si vyzaduje aj individ. pristup.Neobvinuj ich ani seba.Skus trosku aj chciet,ja som totiz velmi chcela a naucila som sa chcenim nemat triasky a lepsie spat.Rozhovory o tvojom stave su normalne. Mna podrzala jedna kamoska,asi 4 dni za sebou sme kazdy den 2 hod. telefonovali o tom istom,tiez som jej isla na nervy,akonahle som sa citila lepsie uz som veci nevnimala tak ako vtedy a stratila som aj potrebu o tom rozpravat, dokonca tie veci co som vtedy hovorila su mi teraz nepochopitelne, to je len dalsi dokaz, ze ked sa zmeni chemia v mozgu, zmenia sa myslienky, pohlad na veci, problemy, uplne vsetko, drz sa a napis nam co je nove...

navi

Fidorka. Hypnogen je nanič. Toto je v príbalovom letáku:
Depresia
Hoci neboli dokázané žiadne klinicky významné farmakokinetické a farmakodynamické interakcie s SSRI (pozri časť 4.5), ako aj s inými sedatívami/hypnotikami, zolpidem by mal byť podávaný
s opatrnosťou u pacientov s evidentnými prejavmi príznakov depresie.
U pacientov sa môžu prejaviť suicidálne úmysly, z dôvodu možnosti úmyselného predávkovania by im mala byť vydaná najnižšia dávka lieku.
Máš doma nejaké benzodiazepínum?(xanax, neuror, rivotril a pod) Uži to. Je to na takéto prechodové situácie najlepšie. Pomáha to aj pri serotonínovom synróme.

navi

Face, to je pravda, že máš právo mať zlú náladu, ale dáva ti to niečo dobré? Face, depresiu na nikoho nehádž. Je to biologická záležitosť, a obviňovať seba alebo druhých z nej je nezmysel. Nauč sa filtrovať všetko, čo na teba pôsobí negatívne. To je psychologická finesa. Keby si chcela skúsiť St.Johns wort, samostatne, vysadením všetkých syntetík, a nemáš na to peniaze, tak ti pokusne jeden balík pošlem. Potom by si sa už rozhodla, čo je pre teba lepšie. Pozri sa, tvoji rodičia zrejme nie sú tie najsprávnejšie osoby v pomoci od depresie. Ak ťa psychologička učí, ako čo najľahšie žiť z depresiou a funguje to, tak sa tým riaď. Vynikajúcou vecou pri depresii je nadhľad. Vtedy trpíš oveľa menej, lebo sa od depresie citovo odosobňuješ. My sme ostrielaní kozáci a kozáčky, ktorí už majú veľa za sebou, takže ti blbosti radiť nebudeme. Zváž to.

navi

Fidorka, ja ti poviem, prečo sa snažíš zbaviť depresie. Lebo chceš byť v pohode, a chceš byť šťastná. To je úplne logická ľudská vlastnosť. Nevzdávaj to. Možno si už len krôčik od uzdravenia.:-)))

navi

Fidorka. Daj si tri tabletky, trikrát denne. Uvidíš, čo to spraví. Nevzdávaj to. Môže to začať účinkovať neskôr, alebo možno je to taký zmätok ako Felisio. Ten správny ľubovník musíš nájsť. Teraz sa mi podarilo nájsť ten správny čaj. lubovnik.vesele.info
Ako poistka, kým ľubovník ozaj nezaberie je benzodiazepinum. Máš nejaké? (xanax,neuror,rivotril a iné)

navi

Face, depka všetko ničí. Myslím všetko pozitívne. Keď sa jej zbavíš, všetko budeš vidieť ináč. Krajšie. Vylieč sa ľubovníkom, dá sa to.

fidorka 2

som v takom stave, že ani z voza ani na voz... neviem či sa mám vrátiť k plnej dávke AD a lubvník nebrať, alebo brať len lubovník a to AD celkom vynechať... lebo dnes sa ma opäť zmocnila depresia napriem tomu že som ráno užila 2 tbl SJW, teraz som sa zobudila lebo som poobede musela užiť hypnogen na spanie, a cítim že si idem zobrať ďalší ešte skôr ako vytriezviem z toho predchádzajúceho, lebo potom mi bude veľmi zle, čo mám robiť.... čo mám robiť...mám tlaky v hlave, zimnicu, slabosť je mi smutno, som sama opustená, kadý na mňa kašle, možno by pomolo keby som išla trochu na dvor, ale vlastne načo, radšej si dám dva hypnogeny, možno sa ráno zobudím zdravá, alebo nech sa nezobudím vôbec

face of agony

Palma, ja teraz beriem iba 1/4 welbutrinu a 1 zyprexu a 1 amitryptilin. Keby sa dalo, tak ich prestanem brat, ale to by ma uz asi nasi supli do cvokhausu, lebo sa im vobec nepaci, ze som si naordinovala ine lieky. Teraz beriem aj 5-HTP, Strees-B a B12. Da sa povedat, ze mi to dost pomaha narozdiel od syntetiky. Ale aj ja mam pravo mat zlu naladu, nie? Mam malo kamaratov, ale za to velmi dobrych. Len sa hnevam sama na seba, lebo sa mi zda, ze mi su coraz viac vzdialenejsi. Mozno ich uz nebavi stale pocuvat, ako sa zle citim. To chapem. Nie som schopna sa bavit o nicom inom. Nic ine ma nezaujima iba cierne myslienky. A pritom nie som schopna nikomu povedat o tom ako sa citim. Teda, to co chcem naozaj vyjadrit nedokazem. Ked idem ku psychologicke, vzdy sa ma najprv spyta, ze ako sa mam a ja vzdy mechanicky odpoviem, ze dobre. Aj ked prave myslim na to, ako sa zabit. A rodicom to uz vobec nedokazem ani naznacit, lebo by ma hned zacali obvinovat, ze sa tak citim, lebo neberiem syntetiku a ze za to moze ta hudba, ktoru pocuvam (aj ked som obmedzila pocuvanie metalu na uplne minumum a aj napriek tomu sa citim tak isto) a dalsie veci. Oni si proste chcu vzdy najst vyhovorku, len aby nemuseli niest za mna zodpovednost. Nikdy si nepripustia, ze to moze byt aj ich chyba. A to ma neskutocne stve. No a ta terapia, neviem ci mi to velmi pomaha. Mozno trochu. Ako som uz pisala, nedokazem povedat to co si myslim a skryvam sa pod maskou "drzej, namyslenej pubertacky". Aj ked ja si vsetko v hlave prehravam stale, co mi radila a tak. Ale velmi to nedam najavo. Skor sa hram, ze tam chodim z donutenia a absolutne ma nezaujima jej nazor.

palma111

face ahoj, samozrejme, ze ked som mala posledne tu silnu depresiu, predtym len take slabsie, tiez som nechodila von, ani som sa nevedela donutit ist si nieco vybavit a este som sa hanbila, ked sa na mna niekto pozrel, ze to zisti, mala som akne po celej tvari, kruhy pod ocami, problemy s vlasmi, ledvo som sa drzala na nohach...,akonahle sa mi stav zlepsil, prestala som pocitovat strach ist von, priatelia, nemusis ich mat 100,staci aj jeden - traja, uplne, ale v depresii sa nie oni, ale my odvraciame od nich a oni celkom nerozumeju preco, tak to u ludi, ktori nic take nezazili chodi...nechodila som nikde iba do prace, ale povedala som si, ze do prace musim, velakrat mi bolo rano do placu, ked som musela vstat, bala som sa aj toho, ze dostanem vyhadzov, lebo mi neslo usmievat sa a ja som za to platena a som platena aj za to, aby som dobre vyzerala, kazde rano slo na moj ksicht "kilo" make-upu, ako hovorim uz je to lepsie a vsetky tie neg. predstavy su prec, citovo sklamanych ludi dnes coraz viac pribuda, chapem preco sa lutujes, aj ja som sa lutovala a ked idem niekedy okolo zrakadla, zlaknem sa toho co vidim, naucila som sa neprezivat to tak intenzivne, ze nie som Claudia Schiffer, ako ja hovorim, nemozu byt vsetci pekni, niekto musi byt aj mudry...v ramci srandy,ked som mala volno 3 hod. som nemohla vstat z postele a okupat sa mi prislo ako makat na stavbe, je pravda, ze som sa jedneho dna rozhodla naucit sa s depresiou zit a naucit sa zmierit sama so sebou, co sa mi dari, islo to len po kusku, 2 mesiace som cakala na zlepsenie, ale tyzden co tyzden bol lepsi a teraz sa citim fajn...napis nieco viac o sebe, co psychoterapia, chodievas? pomaha, nepomaha? alebo ti nevyhovuje? co sa priatelov tyka, mam len dve kamosky, jednu vidim raz do mesiaca, robi v Cechach, mam ale kopec znamych, ktori pokecaju, kolegov a tak..., v rodine mam vsetky vztahy komplikovane, ale rodina je pre mna najsilnejsia bunka, preto si ich nechcem odsudzit. Pozor aj na lieky, niektore AD maju vedl. priznak, ze sposobuju alebo prehlbuju depresiu, to moze byt aj u liekov na spanie. Navi tu dal link minule, ze lieky na spanie sposobuju depresiu, za cely zivot som uzila 5 tabletiek na spanie a to tesne predtym ako som zazila tu silnu depresiu, este si chcem zistit ake, nepamatam si nazov a ci patria do tej skupiny ako pisali v tom prispevku. Minule si pisala, ze sme virtualni, my sme ale skutocni, ak potrebujes zmenit prostredie, mozes prist