Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

RNG

pre tych co sa zaujimaju o lubovnik z firmy NBTY, zasielka je uz na ceste aj s mnohymi inymi doplnkami. Stihli sme to napriek velmi naplnenemu programu(robota, miestny Slovensky den spojeny s hostovanim Podpredsedu vlady SK, arcibiskupa Sokola a 20 clenneho folklorneho suboru zo Zvolena a aby som nezabudol, aj znameho herca Skrucaneho)

navi

Ahoj Soska. Je pekné od teba, že sa nám snažíš pomôcť svojou radou, ale mnohí z nás už toto všetko máme za sebou. My tu riešime skôr problém, ako prejsť so syntetických AD na prírodné, ktoré sú účinnejšie než syntetické, a pritom menej škodlivé. Psychiatria ešte nieje na tom tak dobre, aby dokázala úplne odstrániť naše depresie, tak hľadáme inú cestu. Ak niekoho psychiatria uspokojuje svojími výsledkami, sme len radi, ale je nás mnoho takých, ktorí hľadame lepšie možnosti liečby než ponúka psychiatria. Ak si spokojná s výkonom psychiatrie, ostaň pri nej, ak nie, pridaj sa k nám.

navi

Fidorka2. Vysaď úplne všetky psychofarmaka, a namiesto nich si daj 2tb St.Johns Wortu. Sleduj, čo to s tebou robí. Ak by si nespozorovala nič nepríjemné, tak si po 8 až 10 hodinách daj znova 2tb. Potom môžeš brať trikrát denne po dve tb. Akonáhle by si spozorovala niečo nepríjemné, daj vedieť, a prestaň ich užívať. Jediné, čo tu hrozí je okrem alergie serotoninový syndróm, ale pravdepodobnosť je dosť malá, takže sa ničoho neboj. V prípade, že by niečo z toho nastalo, stačí prestať ľubovník užívať.

sos

Ahojte, ked ma clovek tazku depresiu a myslienky na sebevrazdu tak nevnima svet okolo seba.Nevnima ludi, nema z nicoho radost, nemoze robit nic predtym v zamestnani ani ako zalubu. Nie preto ze by nechcel, on to nevladze.Clovek v takejto depresii nie je lenivy, on je chory. Aj ked si vsetci okolo neho vravia, ze je to neschopny lenoch. Depresia je hrozna choroba.Ja som presla vsetkym tymto.Myslela som, ze moj zivot je uplne na konci, ze je po mne. Ze som uz vsetko zazila, ze nie je dovod zit dalej, preco sa radovat. Nevladala som ani len rano vstat z postele.A pritom som bola predtym aktivna v praci aj v sukromi.Zachranil ma rychli prevoz do nemocnice asi v poslednu chvilu, na psychiatriu.Mesiace trvalo kym som sa dala dokopy zo psychickej a fyzickej stranky.Depresia sa lieci roky.Pomahali mi psychiatri, psychologovia, venovala som sa terapeutickym aktivitam. A hlavne som spolu s inymi pacientami citila a vedela, ze v tom nie som sama. Boli medzi nimi aj taki co sa pokusili o samovrazdu a takmer im vysla. Ja som preto za to, aby vsetci ludia, ktori maju depresiu neboli s nou sami, s pocitom, ze len oni su nejaki cudni. Je nas velmi vela. Vyhladajte odbornu pomoc, psychologa, psychiatra, nebojte sa dat hospitalizovat, ak si chcete zachranit zivot ak mate pocit, ze to uz naozaj nezvladate, nechcete zit, chodte na pohotovost, zavolajte sanitku. Ja sama som neverila, ze sa dokazem este zachranit, ale musim stale preto nieco robit.

fidorka2

ahoj navi, zohnala som si toto www.healthspan.co.uk len teraz neviem ako to mám užívať, poradil by si mi? znižujem si AD, teraz som na polovičnej dávke

navi

Mňa by skôr zaujímalo, či st johns wort dáva doporiadku neurotransmiterové prenášače, alebo len spomaľuje ich metabolizmus.

RNG

navi, travenie a absorbcia zivin je velmi komplikovany proces.Podvyziva(nedostatok) urcitych latok moze mat aj velmi tlsty clovek. Osteoporoza(nedostatok mineralov) postihava aj velmi tlstych, tak isto nedostatok jodu, a roznych inych materialov na neurotransmitery a neurohormony vseobecne.
Napr premena L tryptophanu z jedla na serotonin vyzaduje dobre travenie bielkovin, potom dobru absorbciu tryptophanu, dalej dostatok inych potrebnych materialov(napr B-6 a C) na premenu L-tryptophanu najprv na 5-HTP a potom na 5-HT=serotonin

navi

Myslím si, že v prípade endogennej depresie neide o nadmerné vyplytvanie neurotransmitérových prenášačov, ako som písal, ale o nedostatok týchto prenášačov. Čo spôsobuje ich nedostatok to neviem, ale predpokladám, že St.Johns wort neodstraňuje tento nedostatok, len spomalovaním ich prenášania zvyšuje ich životnosť, a tým zlepšuje zdravotný stav postihnutého.
RNG.Ak by depresiu spôsobovalo nedostatok neurotransmitérových prenášačov spôsobený zlým trávením, neboli by chorobou postihnuté aj iné orgány v tele, včetne nízkej hmotnosti? Ja ale nízku hmotnosť nemám a neliečim sa na žiadne telesné choroby.

navi

Vôľa pri depresii je dobrá na to, aby si bola schopná žiť aj s depresiou.
Žiť s depresiou vyžaduje viacej úsilia, než žiť bez nej.