Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

palma111

Face, ahoj. Vidim, ze vsetci ti tu radia o sto sest. Ale poviem ti, ze niektore z tych rad by aj mne dali zabrat. Lutost je pri depresii prirodzena a tvoji blizki nemaju k tebe spravny pristup. Netrap sa, lebo to je ich problem a kedze nezazili to co my, nevedia to pochopit.To, ze niekto nieco tvrdi, este neznamena,ze ma pravdu, ignoruj ich rady,alebo ich popros, aby ti neradili,len aby sa prirodzene spravali.Kedze ti ad nezaberaju, podla vsetkeho nie su spravne,skus to co ti radil navi,lebo ja sa v syntetike nevyznam a skus pouvazovat o SJW, na ktory aj my cakame.Ked pomohol navimu, myslim,ze pomoze aj tebe, alebo napis ci si ho uz skusala.A skus sa ucit nemysliet, ja som to robila takto:lahnes si na koberec,hlboko dychas a sustredis sa len na dych, pocuvas ho a zaroven sa sustredis, ze ked pride nejaka myslienka tak prec s nou a opat sa sustred na dychanie, to bola prva vec co pomaha.Druha vec bola sauna, ja do nej chodievam sama, mam ju v hoteli zdarma, takze to mam jednoduchsie a tiez mi pomaha, ucim sa v nej relaxovat a zaroven si posilnujem imunitu.Blizkych nepovazujem za pomoc, nic o depresii nevedia a praveze v pristupe robia chyby,ludia co su tu su moji radcovia...Nadejou nech ti je aj to,ze akonahle sa ti upravi chemia v mozgu tvoj stav sa zlepsi, ako navi spravne povedal, stav sa zlepsi aj keby si sa silou vole o to nepricinila,aj ked vola tiez pomoze ak ju najdes...Rozhodne nie si sama,je to len zdanie spos. depresiou a kym sa ti zlepsi stav, sme tu pre teba.

navi

Ľutovať sa je pre začiatočníkov. Ty si začiatočníčka, takže máš ešte na to právo, ale ako sama priznávaš, už ťa to ľutovanie sa prestáva baviť. To je dobré znamenie k tomu, že postupuješ do druhého levelu. V druhom leveli sa prestaneš ľutovať a začneš konať. prídeš na to, že akákoľvek činnosť je lepšia, než sa ľutovať. Tou akoukoľvek činosťou zistíš, čo je pre teba prijateľnejšie viac a čo menej. Nebude to ideál, kedy robíš naozaj to, čo ťa uspokojuje a napĺňa, ale furt to bude lepšie, než sa ľutovať. Takto si vlastne vybuduješ náhradnú identitu v krízovom stave. Ja som v krízovom stave 30 rokov, a vybudoval som si firmu, rodinu, postavil dom bez stavebnej firmy, založil triatlonový oddiel, venujujem sa cykloturistike, registrujem do máp nové cyklotrate, fotím a ďaľšie veci. Neni sú to veci, do ktorých by som bol blázon, ale v živote niečo človek robiť musí, ak sa nechce samozrejme ľutovať. Popri tomto všetkom hľadám aj spôsob, ako sa zbaviť depresie a derealizácie. Ale rozhodne nie som zúfalý, pretože za ten čas som sa naučil aj v najťažších stavoch depresie nájsť spôsob, ako ju utlmiť. Je celkom možné, že teba bude čakať ľahšia cesta, možno práve k vôli tomu, že sa mi podarí nájsť spôsob, ako sa depresie zbaviť. Nespoliehaj sa ale na to, a uč sa s depresiou bojovať. Ber ju ako prekážku, ktorú máš prekonávať.

rencaa

face of agony, to je skvele, aj ked len troska. aspon vidis ze to naozaj funguje.
a ver mi, aj to po com tak velmi tuzis, aby ta okolie chapalo, aj keby to tak bolo, tvoj problem to nevyriesi.
lutovat sa? a to ta naucil kto? patraj po tom ako sa to odnaucit.

navi

Wellbutrin bolo najneučinnejšie AD aké som bral.
Ak ti je veľmi zle, daj si ten Lexaurin. Možno by bolo dobre, keby si si dávala malú dávku pred spaním, kým nebudeš mať St.Johns wort.

navi

Sigi. Všetko je vecou pokusov. Ja som Welbulltrin bral niekoľko dní. Po dvoch dňoch prania som išiel spáchať samovraždu. Našťastie ma podržala manželka, tak som ju nespáchal. Po tomto incidente som sa dozvedel z príbalového letáku, že jedným z vedľajších účinkov lieku je sklon k samovražde.

navi

Face, a prečo potrebuješ plakať. Aký to má pre teba zmysel? Ako ti ľudia ubližujú? Len tak, že nie sú ochotný akceptovať, že sa zle cítiš? Ak je to tak, tak sa skús nad tým všetkým povzniesť. Ja viem, že to nieje ľahké, ale je to riešenie. Naučiť sa paralizovať všetko negatívne na najvyššiu možnú mieru. Aj ja som sa to musel učiť, aby som prežil. Depka nieje prechádzka ružovou záhradou, hlavne tá ťažká, preto treba zabrať, aby si s ňou človek poradil.