Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
...inac nic proti dr. bukovskemu, je to velky odbornik a ja si casto varim podla jeho knizky a citam, co pise o jednotlivych potravinach :) ale pri tej detox. diete by mal mat jeden obrovsky cerveny napis, aby ju radsej ludia s depresiou (aj ti, ktori ju prekonali) neabsolvovali. no a som trosku sklamany z toho, ze ked som mu pisal o svojej negativnej skusenosti, tak mi ani neodpisal, ani nic nenapisal na net k tomu programu. zeby nebol ochotny akceptovat ine nazory? co ty na to, NAVI? :)))
RENCAA...pises, ze sa chystas na detoxikaciu. chcem ta len upozornit, aby so bola opatrna. ja som si pred polrokom privodil detoxikacnou dietou relaps po tom, co som uz bol bez liekov. ak ti mam dat konkretne avizo, tak by som neodporucal 7-dnovy detoxikacny program od dr. bukovskeho, ktory ma na web stranke svojej ambulancie. ja som nedavno absolvoval svoj vlastny dvojtyzdnovy detoxikac. program a citim sa fajn :) opat je to o tom istom - co pomoze mne nemusi pomoct inemu a tak treba postupovat podla toho, co ti ukazuje tvoje vlastne telo a tiez podvedomie.
zdravim vsetkych to diskutujucich z cudziny :)))
Zrejme tu ide o efekt neurotransmiterových prenášačov v synaptických štrbinách. Proste aby ich tam bolo dostatok. Či sa pribrzdia, dodajú alebo generujú je asi jedno, hlavne aby tam boli.
Haluze, ja som vnútorne veselý človek, so zmyslom pre humor a dobrú náladu. Ak by som ale nebral Rivotril a nepil ľubovníkový čaj, začnem sa cítiť značne nepríjemne ako fyzicky, tak aj psychicky. Bez zjavného vonkajšieho dôvodu na to. Proste všetko je ok, a mne je tak mizerne, že je smrť príjemnejšia, než ten stav, ktorý zažívam. Včul buc múdry.
Luciano. Ide tu o dva faktory. Prvým je neurotransmiterový prenos a jeho rýchlosť, a druhým je množstvo neurotransmiterových nosičov. Možno existuje aj tretí faktor, a to nabudenie neurotransmiterového prenosu. Inhibítory spomaľujú neurotransmiterový prenos tým, že blokujú jeho metabolizmus a zdržujú prenoscu v synaptickej štrbine. Z toho ale vypývajú dve veci. Buď je neurotransmitérový prenos v synaptickej štrbine príliš rýchli, alebo je ho nedostatok. Ak je ho nedostatok z dôvodu malej zásoby neurotransmitérových prenášačov, tak ich treba dodať. Ak je ho nedostatok z dôvodu malej aktivity generovaných impulzov medzi neurónmi, tak treba riešiť túto zložku. Aké jednoduché, že?
Oxazepam nezvyšuje množstvo GABA, ale umocňuje inhibičnú neurotransmisnú akciu GABA, množstvo GABA pravdepodobne nemá vplyv na intenzitu inhibičného účinku
navi, ked fidorke zabera oxazepam, tak ma jednoznacne nedostatok neurotransmiteru GABA.
Mozno aj ine, ale toto iste.
Z jediel jedine maslo obsahuje butyricku kyselinu vo vacsom mnozstve(4%) a mozno je telo schopne si vyrobit z nej GABA.
Ale nemam na to ziadne fakticke data.
Takze v jej pripade by som si radsej doplnil GABA priamo kapsulami GABA, a zacal by som od 2x500 mg a zvysoval az nedosatanem pozadovany efekt.
Potrebujes dakoho veseleho vo svojom zivote :) A preco sa trapis ? Ved pozri mas 16 kopu zivota pred sebou nemozes sa trapit tak mlada. Nehnevaj sa nad malickostami lebo t ti ubera sil a potom sa nediv,ze sa nevies tesit :) Chodievaj viac von s kamosmi kamoskami :) skus sa zapajat do hier :) mas vela moznosti :) fakt nehnevaj sa nad zbytocnostami a tes sa z malickosti
Mám oveľa radšej prax než teórie. Vyskúšam a uvidím.